Viroloog Koopmans niet naar het Oerol festival: haar veiligheid kan niet worden gegarandeerd

Viroloog Koopmans niet naar het Oerol festival: haar veiligheid kan niet worden gegarandeerd

Koopmans is voor woensdag uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het TV programma Opium van de AVROTROS. De politie heeft haar geadviseerd om niet naar Terschelling af te reizen omdat haar veiligheid niet kan worden gegarandeerd. De overheid zwicht weer voor terreur.

Iedereen in Nederland heeft een mening over de viroloog Marion Koopmans. Als je haar niet kent dan ben je sinds de Golfoorlog niet meer buiten geweest. Je kunt haar deskundig vinden of bloedirritant en totalitair. Dat geeft men nooit het recht om haar met geweld te bedreigen. Als je kritiek hebt op iemand dan doe je dat met woorden. Net als bij Geert Wilders zwicht de overheid weer voor terreur.

Marion Koopmans wil met haar tweet ‘benadrukken dat je als wetenschapper geconfronteerd wordt met vragen over veiligheid waar je geen ervaring mee hebt. Daardoor kan bewegingsvrijheid worden beperkt, zowel in werk als privé'', aldus Koopmans aan het AD. Koopmans heeft de afgelopen twee jaar geen vrienden gemaakt in Nederland. Ook zij heeft een grote stempel gedrukt om mensen uit te sluiten als zij een andere mening hadden over de werking van coronamaatregelen en vaccinaties. Zij was één van de hoofrolspelers tijdens de polarisatie ten tijde van het coronavirus.

Koopmans en haar bondgenoten hebben veel mensen gedemoniseerd en gecanceld. Zelfs kinderen moesten door Koopmans en haar vrienden buiten worden aangekleed omdat ouders niet het zwembad in mochten omdat zij niet over een QR code beschikten. En nu is Koopmans bezig de totalitaire angsthazen angst aan te praten over een nieuwe golf van besmettingen. Dit geeft natuurlijk nooit haar tegenstanders het recht om haar te bedreigen met geweld. Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet gij dat ook een ander niet.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties