drillrappers

Wat een grap: twee jaar jeugddetentie en jeugd-tbs voor neersteken drillrapper

Binnenlandmei 10 2022, 15:45
Alexio F. (21) is dinsdag in hoger beroep tot twee jaar jeugddetentie en jeugd-tbs veroordeeld voor het doodsteken van de 18-jarige drillrapper Jay-Ronne Grootfaam in Amsterdam-Zuidoost.
Het was weer eens hommeles tussen rivaliserende drillrapgroepen. Grootfaam werd op 3 september 2019 met (natuurlijk) een kapmes in de hals gestoken tijdens een "toevallige en niet geplande confrontatie" op de stoep van de flat Florijn, meldt De Telegraaf. En schijnbaar heb je dan toch gewoon je machete bij je, want je weet maar nooit.
De dader kreeg weer eens een fopstraf, waardoor het ook niet verrassend is dat drillrap nog steeds een ding is en de 'drillrapscene' inmiddels al jaren bestaat. Als dit soort figuren praktisch straffeloos lukraak 'rivalen' kunnen neersteken, dan blijft dit geouwehoer ook nog gewoon jaren bestaan.
Het is namelijk niet voor niets dat zulke figuren elkaar ophitsen en andere drillrapgroepen uitdagen. Door iemand neer te steken krijg je 'streetcred', en met dit soort jeugdstraffen is de prijs voor streetcred echt belachelijk laag. Rond je 22ste sta je gewoon weer op straat en ben je de held van de buurt!
Het is inmiddels wel duidelijk dat de manier waarop jeugdstraffen zijn opgebouwd totaal niet meer aansluiten bij de huidige situatie. Het idee dat de Nederlandse jeugd even een tik op de vingers nodig heeft en gecorrigeerd en wel de gevangenis weer uitkomt, is inmiddels wel naïef te noemen.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Dat werkte in het verleden misschien wel goed, maar tegenwoordig voedt het systeem zo'n knaap alleen maar op tot geharde crimineel mét aanzien binnen zijn eigen kringen. Dat kan niet de bedoeling zijn! Toch lukt het de overheid (of andere instanties) niet om die straffen aan te passen. Men is nog steeds heilig overtuigd van het idee dat met een beetje extra inzet op opvoeding het probleem wel verdwijnt. Wel jammer dat ze daar ook nog geen enkel fatsoenlijk resultaat boeken, terwijl de situatie eigenlijk alleen maar grimmiger wordt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten