Knetter! 6 jaar CEL voor negeren verbod Sputnik en Russia Today: 'Of 90.000 euro boete'

Knetter! 6 jaar CEL voor negeren verbod Sputnik en Russia Today: 'Of 90.000 euro boete'

RIDDERZAAL - In de Riddenzaal in Den Haag is de heer Hiddema namens Forum voor Democratie beëdigd in de Eerste Kamer. Foto door Davide Heijmans.

Theo Hiddema heeft vandaag de EU totaal gefileerd. De reden? Hij heeft antwoord gekregen op Kamervragen die hij heeft ingediend in verband met het verbod op Russische media als Sputnik en Russia Today. Daaruit blijkt dat overtreding van die sancties bestraft kan worden met maar liefst 6 jaar cel. Dat is langer dan menig kindermisbruiker krijgt!

Onlangs is via de EU geregeld dat er in de hele EU een boycot komt op Russische media als Russia Today en Sputnik. Het zijn belachelijke maatregelen die niet thuishoren in een open en vrije democratie. Maar ja, dat is Nederland natuurlijk al heel lang niet meer, dus misschien dat het wel bij óns land past.

Theo Hiddema fileert de ban

Voormalig FVD-Eerste Kamerlid Theo Hiddema, die tegenwoordig op eigen houtje opereert omdat hij moeite had met de niet-politieke correctheid (gezien zijn geschiedenis verwacht ik hem elk moment weer terug bij FVD, trouwens), vindt deze ban ook volstrekt bezopen en heeft er dus vragen over gesteld. De antwoorden daarvan heeft hij nu ontvangen en meteen even op Twitter gezet.

Het zal niemand verbazen dat het kabinet de maatregel van de EU helemaal prima vindt. Maar wat wél verbazingwekkend is, is de straf die hier op staat. Het gaat om maar liefst 6 jaar cel... of een boete van 90.000 euro.

Dat zijn straffen waar zelfs kindermisbruikers maar zelden mee te maken krijgen. Dat zijn de eerste soort misdadigers die er zijn in de wereld, maar zij worden over het algemeen minder hard bestraft dan iemand die - of een bedrijf dat - opstaat voor de vrijheid van meningsuiting en ook EU-onwelgevallige meningen uitzendt.

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Welkom in de wonderlijke wereld van de EU, waar de vrijheid van nieuwsgaring en meningsuiting niet meer bestaat, en waar kindermisbruikers op minder harde straffen kunnen rekenen dan mensen die onwelgevallige informatie delen. Knetter!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties