shutterstock 417370723

Australisch referendum over adviescommissie voor Aboriginals dreigt op een nee uit te lopen

Buitenlandsep 11 2023, 16:00
In het huidige klimaat van doorgeschoten politieke correctheid, is het een verademing om te zien dat sommige landen zich niet laten meeslepen door de waan van de dag. Australië lijkt zo'n land te zijn. Volgens recente peilingen is het voorstel om een inheemse adviescommissie in de Australische grondwet op te nemen, op weg naar een welverdiende nederlaag bericht Reuters. Een signaal dat het Australische volk niet zo makkelijk buigt voor politiek gemotiveerde voorstellen.
Uit een enquête gepubliceerd door de Sydney Morning Herald blijkt dat de zogenaamde ''Voice to Parliament'' al vijf maanden aan steun verliest. Wat een klap in het gezicht moet zijn voor de regering die, met de portemonnee van de belastingbetaler, grootschalige campagnes heeft gefinancierd om dit voorstel te promoten.
En wat een voorstel is het! In plaats van te focussen op echte integratie en gelijkheid, wil men een adviescommissie instellen puur gebaseerd op ras. Een recept voor verdeeldheid, en gelukkig lijkt een meerderheid van de Australiërs dit te herkennen. Ze kiezen voor nationale eenheid boven raciale segmentatie.
Op 14 oktober zullen de Australiërs hun stem laten horen over dit controversiële voorstel. Terwijl de regering wanhopig probeert om sceptische en onbesliste kiezers om te kopen, wijzen peilingen erop dat alleen Tasmanië mogelijk nog te overtuigen valt.
Wat dit alles duidelijk maakt, is dat de gewone burger nog steeds een gezond verstand heeft en niet meegaat in de links-liberale waanzin die zo vaak wordt gepropageerd door de elite en de mainstream media. Ze begrijpen dat je geen respect of erkenning afdwingt door aparte commissies op basis van ras op te zetten, maar door samen te werken voor het gemeenschappelijk goed.
Het is niet te ontkennen dat de inheemse gemeenschap van Australië voor bepaalde uitdagingen staat. Maar dit soort oppervlakkige, symbolische gebaren zijn niet de oplossing. Ze dienen alleen maar om meer afstand te creëren en de zaken te compliceren.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we wél hard en uitgesproken. Daarom lees jij DDS graag... maar het betekent ook dat we afhankelijk zijn van jouw steun om DDS overeind te houden. Steun ons! Doneer aan DDS, via BackMe, en help ons altijd uitgesproken, gepassioneerd en fel te blijven.
Laten we hopen dat wanneer de stembussen sluiten, de uitslag van dit referendum niet alleen een overwinning zal zijn voor gezond verstand in Australië, maar ook een boodschap zal sturen naar andere landen: stop met het opofferen van nationale eenheid voor politieke spelletjes.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten