Akwasi 538

Eerste uitzending Omroep ZWART mét Akwasi weet slechts 23.000 kijkers aan zich te binden

Media & techmei 28 2022, 17:00
Omroep ZWART mocht vrijdagavond voor het eerst uitzenden op de Nederlandse Publieke Omroep. Waarschijnlijk hadden de meeste mensen hun beeldbuis letterlijk op zwart staan, want er keken een schamele 23.000 mensen naar het nieuwe cultuurprogramma Podium ZWART met onder andere omroep-voorzitter Akwasi in de uitzending.
Het is een teleurstellend begin voor de nieuwe omroep die met veel bombarie het omroepbestel kwam binnengevlogen. Tot nu toe zitten er blijkbaar maar weinig mensen te wachten op het cultuurprogramma van presentator Glenn Faria en presentatrice Veronica van Hoogdalem. Ook een gastoptreden van Akwasi wist er geen betere kijkcijfers uit te slepen. 
Omroep ON! , die samen met Omroep ZWART onlangs tot het publieke bestel toetrad, deed het in februari met de eerste uitzending van het actualiteitenprogramma Ongehoord Nieuws stukken beter qua kijkcijfers. De eerste aflevering kon destijds rekenen op 225.000 kijkers en kwam daarmee volgens Stichting KijkOnderzoek in de top 25 met best bekeken titels van de dag.
Toegegeven moet wel worden dat Studio ZWART vrijdagavond zware concurrentie had van NPO-hits Bed & Breakfast (1,4 miljoen kijkers) en De Verraders (1,2 miljoen kijkers). Aanstaande vrijdag mag Omroep ZWART opnieuw proberen te bewijzen of ze nu écht een gewenste aanvulling zijn op het publieke omroepbestel. 


Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten