Eerste uitzending Omroep ZWART mét Akwasi weet slechts 23.000 kijkers aan zich te binden

Eerste uitzending Omroep ZWART mét Akwasi weet slechts 23.000 kijkers aan zich te binden

Akwasi in de talkshow Music Memories. Bron: 538 / YouTube

Omroep ZWART mocht vrijdagavond voor het eerst uitzenden op de Nederlandse Publieke Omroep. Waarschijnlijk hadden de meeste mensen hun beeldbuis letterlijk op zwart staan, want er keken een schamele 23.000 mensen naar het nieuwe cultuurprogramma Podium ZWART met onder andere omroep-voorzitter Akwasi in de uitzending.

Het is een teleurstellend begin voor de nieuwe omroep die met veel bombarie het omroepbestel kwam binnengevlogen. Tot nu toe zitten er blijkbaar maar weinig mensen te wachten op het cultuurprogramma van presentator Glenn Faria en presentatrice Veronica van Hoogdalem. Ook een gastoptreden van Akwasi wist er geen betere kijkcijfers uit te slepen.

Ongehoord Nieuws

Omroep ON! , die samen met Omroep ZWART onlangs tot het publieke bestel toetrad, deed het in februari met de eerste uitzending van het actualiteitenprogramma Ongehoord Nieuws stukken beter qua kijkcijfers. De eerste aflevering kon destijds rekenen op 225.000 kijkers en kwam daarmee volgens Stichting KijkOnderzoek in de top 25 met best bekeken titels van de dag.

Toegegeven moet wel worden dat Studio ZWART vrijdagavond zware concurrentie had van NPO-hits Bed & Breakfast (1,4 miljoen kijkers) en De Verraders (1,2 miljoen kijkers). Aanstaande vrijdag mag Omroep ZWART opnieuw proberen te bewijzen of ze nu écht een gewenste aanvulling zijn op het publieke omroepbestel.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer