7 keer dat Rutte bewees dat hij de arrogantie van de macht belichaamt én achterbaks tot op het bot is

Geen categorie22 dec 2017, 18:00

Markje wordt steeds arroganter. Hoe langer hij zich premier mag noemen, hoe meer hij in zichzelf gaat geloven... en hoe vaker hij de kiezer in de rug steekt.

Gelukkig zijn er nieuwe media die hem maar wat graag ter verantwoording roepen. De oude media doen dat natuurlijk niet, omdat ze het maar wat fijn vinden dat een VVD-premier linkse partijen alles geeft wat ze willen, maar wij wél.

Toen Rutte premier werd in 2010 had iedereen goede moed. Hij leek energiek en sympathiek te zijn. Onderhand weten we beter. Achter die glimlach gaat een bijzonder arrogante man zonder principes schuil.

Daarom hier acht keer dat Rutte bewees dat hij de arrogantie van de macht belichaamt! Oh ja, én dat hij achterbaks tot op het bot is.

7. "Mark Rutte vertelt trots in interview dat hij geen principes heeft en altijd met de wind meewaait"
Je zou denken dat het een schande is dat je als politicus geen principes hebt, maar Rutte is daar juist tróts op. In een interview met het NRC Handelsblad in december vertelde hij heel blij dat hij eigenlijk nergens in gelooft, behalve in de 'de boel bij elkaar houden.' De rest -- daadwerkelijk politieke ideeën -- laat hem volstrekt koud.

Zijn arrogantie blijkt uit het feit dat hij dit hardop zégt. Tot de verkiezingen van dit jaar hield hij de schijn op. Nu niet meer. Hij mag zich voor de derde keer premier noemen en is zo in zichzelf gaan geloven dat hij dit soort dingen gewoon toegeeft. Want ach, wie kan hem nog wat maken?

6. Rutte liet Dijsselbloem keihard vallen om Europese topfunctie binnen te slepen voor D66’er
Toen de PvdA en de VVD samen in een coalitie zaten deed Rutte er alles aan om zijn coalitiegenoot op elke mogelijke manier te helpen. Sterker nog, hij gaf de PvdA wat die partij maar wilde. Steeds weer. Toen duidelijk werd dat hij vanaf dit jaar zou regeren met drie ándere partijen schakelde hij echter heel snel over.

Het gevolg? Jeroen Dijsselbloems Europese carriere moest eraan geloven. Meneer had D66 namelijk toezeggingen gedaan.

Zo, even een mes in de rug van de PvdA. Groetjes van Mark!

5. Mark Rutte: Ik bepaal zelf wanneer ik transparant ben over met welke bedrijven ik contact heb
Tijdens een vragenuurtje in november van dit jaar weigerde Rutte tekst en uitleg te geven over de dividendbelasting en contacten met bepaalde, grote bedrijven. Hoewel hij eerst ontkende dat dit soort contacten er geweest waren moest hij uiteindelijk toegeven dat er toch gesproken was met, in ieder geval, Shell.

Waren er nog meer bedrijven met wie hij om tafel had gezeten, vroegen journalisten zich af? Rutte's antwoord loog er niet om: hij was helemaal niet van plan om daar openheid over te geven.

Een journalist merkte scherp op dat Rutte het vroeger wel vaak vertelde met welke partners hij gesproken heeft en wat daaruit voort kwam. Mark Rutte werd door die vraag zichtbaar mee verrast en gaf toen de uitleg dat uiteindelijk hij zelf bepaalt wanneer er wel of geen transparantie is met betrekking tot gesprekken met grote bedrijven. ”Dan kunnen we het toch niet controleren”, vroeg een journalist. ”Niet direct nu nee.”

Dit is Rutte in een notendop.

4. Arrogante Rutte beledigt PVV-stemmers tot op het bot: “Het verkeerde soort populisme” is een halt toegeroepen!
Meneer de VVD'er had de verkiezingen nog maar net gewonnen of hij liet weer eens duidelijk merken wat hij van de PVV en diens aanhangers vond:

“Na de brexit en na de verkiezingen in de Verenigde Staten is ‘ho’ gezegd tegen het verkeerd soort populisme“, aldus Rutte, die nu mag proberen zijn derde kabinet te gaan vormen. “In een campagne is het onvermijdelijk dat verschillen worden benadrukt. Die zijn de laatste dagen natuurlijk uitvergroot. Maar nu is het van belang het land weer bij elkaar te brengen en een stabiele regering te vormen, zodat we het land de komende vier jaar op een stabiele manier kunnen besturen.”

Zoals wij toen al schreven:

Oh kijk, wat leuk jongens! Hij wil “het land weer bij elkaar brengen,” maar daarmee doelt hij natuurlijk niet op die waardeloze rechts-populisten die op de PVV en Forum voor Democratie hebben gestemd. Dat deel van het land veracht Rutte namelijk; hij is er voor ieder ander (inclusief voor de DENK-jugend), maar dus niet voor hen. Dat zijn namelijk nazi’s, ziet u.

Of, zoals Rutte het verwoordde, "het verkeerde soort" populisten.

3. Belachelijke Rutte: samenleving heeft “heel veel waardering” voor incompetente Van der Steur
Toen heel Nederland dolblij was dat de falende minister Ard van der Steur was afgetreden liet Rutte vanuit het niets weten dat de faalminister "heel veel waardering en respect" verdiende. Niemand had nog vertrouwen in deze faalhaas... maar Rutte wist het beter. Van der Steur is namelijk een VVD'ers. En VVD'ers kunnen niets verkeerd doen.

Arroganter kan het bijna niet. De Kamer is onze volksvertegenwoordiging, en het geeft geen pas dat een minister de Tweede Kamer verwijt “onterechte” beschuldigingen te uiten wanneer Kamerleden gewoon hun werk doen – het Kabinet controleren. Als de gehele Tweede Kamer – van SGP tot SP en van PVV tot D66 – kritiek heeft op een minister, zal er echt wel een kern van waarheid in die kritiek zitten.

Rutte liet met deze opmerkingen niet alleen zien dat hij totaal geen idee heeft wat de gemiddelde Nederlander denkt en voelt, maar ook dat het hem helemaal niets uitmaakt.

2. Mark Rutte: ik wil geen rechts kabinet
In juni 2016 liet Rutte, na een campagne waarin hij wéér beloofde de meest rechtse premier ooit te zijn, weten dat hij toch maar afzag van een rechtse coalitie. Daar was hij helemaal niet in geïnteresseerd. Ja, hij beloofde kiezers dat feitelijk wél tijdens de campagne -- met zijn rechtse verkiezingsplatform -- maar hé, het is hun eigen fout als ze zo dom zijn om daar in te trappen!

Het was triest, maar vooral ook tekenend voor Rutte. De man heeft écht lak aan de kiezer.

1. Rutte had ons weer goed te pakken: ‘lastenverlichting’ blijkt lastenverzwaring van 3,4 miljard
Yep, tijdens de verkiezingscampagne heeft Rutte ons weer eens onzin verkocht. Hij beloofde allerlei lastenverlichtingen, maar toen eenmaal duidelijk werd dat hij in een coalitie ging zitten met CDA, D66 en de ChristenUnie veranderde hij razendsnel van koers. Om die partijen tevreden te houden was er namelijk een lastenverzwaring nodig. Nou, dan doet MarkieMark dat toch? Geen punt! De kiezer zal hem worst wezen.

Nota bene het Ministerie van Financiën heeft eens zitten uitrekenen wat de lastenverlichtingen ons opleveren, en hoeveel er aan de andere kant weer uitvliegt. Ja, we krijgen zo’n 6 miljard aan belastingvoordelen, wat natuurlijk hartstikke leuk is. Of beter gezegd: lijkt. De verzwaringen – denk aan zaken als de BTW-verhoging – zijn namelijk zó hoog dat we er per saldo gewoon keihard 3,4 miljard op achteruit gaan. Tot zover de belofte van nachtmerriekabinet-Rutte III dat we tijdens de derde termijn van jokkebrok Rutte eindelijk eens onder de streep meer zouden overhouden.

Onder leiding van Rutte wordt de overheid niet kleiner, maar gróter. Hij steekt de liberale kiezer dus met een mes in de rug... en is zo ongelooflijk arrogant dat hij zich daar niet eens schuldig over voelt.

Bonuscontent
Gebeurde er dan helemaal niets positiefs met Rutte? Jawel! Tijdens de formatie liet een meeuw namelijk even weten wat hij van Rutte vond. De VVD'er kreeg de volle laag.

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten