Syp Wynia: "Kabinet Rutte 3 kan het gasverbod niet uitleggen", staat spreekwoordelijk met bek vol tanden

Geen categoriemei 01 2019, 20:00
Tja, als het aan kabinet Rutte 3 ligt dan krijgen we komende jaren behoorlijk wat klimaatbeleid voor de kiezen. Na jarenlange propaganda van GroenLinks-geallieerden vrezen velen voor het einde der tijden en dit noodlot waant zich nu ook al in de gedachten van de bewindslieden in Den Haag. Ruim 112 Kamerleden stemden enkele jaren geleden in met de draconische Klimaatwet en we moeten allemaal 'van het gas' af.
Waarom eigenlijk? Dat vroeg een journalist zich dus ook af. Waarom moet Nederland van het gas af terwijl allerlei andere landen juist stééds meer doen met gas?
Gas is namelijk niet alleen goedkoop, maar ook enorm schoon i.v.m. bijvoorbeeld kolen. Denk maar eens aan de verbranding van gas in vergelijking met kolen. Gas is 'vluchtig' en verbrand beter omdat het eenvoudiger mengt met zuurstof. Dat terwijl kolen bij verbranding nauwelijks blootstaat aan zuurstof. Immers is 'de kern van de kool' beschermd door een laag kool eromheen. Hierdoor duurt de verbranding langer en is de verbranding ook 'minder zuiver'.
Syp 'de pen' Wynia spreekt en schrijft hier al véél langer over. Maar zijn adviezen en kritieken konden bij de bewindslieden van Rutte 3 op dovemansoren rekenen. Vandaar zijn uitspraak in CAPS LOCK:
KAN JE HET NU WEL LEZEN MARK RUTTE?
De coalitiepartijen van Rutte 3 lijken Oost-Indisch doof en Syp Wynia voorspelt weinig goeds voor hem. Zo laat Wynia weten dat 'Kabinet Rutte 3 mogelijk omvalt vanwege het klimaatbeleid' en als we kijken naar de analyses van Maurice de Hond, 'klimaatmaatregelen zijn een electoraal mijnenveld', dan kan Wynia daar zomaar eens gelijk in krijgen!
En dat is maar goed ook.
Zoals Thierry Baudet (FVD) al tijden vertelt onder hoongelach van links: 'de klimaatwet is irrationeel' en menig VVD'er klapt nu uit de school en geeft toe: de provinciën kunnen de torenhoge GroenLinks-doelstellingen he-le-maal niet betalen. Het is té duur. Het is té veel gevraagd. Ondertussen bezoekt GroenLinks-meisje Greta Thunberg de Europese steden om haar radicalen extra aan te moedigen.
En eigenlijk is de situatie dus helemaal niet te best. Als je bedenkt hoeveel dit ons kan kosten en de Klimaatwet al door de Tweede Kamer is gejast door niet-nadenkende Kamerleden! De Klimaatwet wordt zelfs mogelijk gerectificeerd in de Eerste Kamer! We moeten dus oppassen en hopen dat Henk 'de tank' Otten niet nogmaals een scheve schaats rijdt en de Klimaatwet gewoon gaat blokkeren.
Als we de aarde dan toch willen afkoelen kunnen we beter een paar atoomwapens testen. Het schijnt dat de aarde daar koeler van wordt. Grapje!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten