screenshot 2023 09 22 at 103030

BBB gaat keihard nat: Mona Keijzer strijkt ook NOG STEEDS wachtgeld op

Politieksep 22 2023, 10:00
Bij Humberto had Mona Keijzer alles behalve een goede avond. Ze werd door presentator Humberto namelijk afgeslacht omdat ze wachtgeld krijgt... terwijl haar partijleider Caroline van der Plas bij de Algemene Politieke Beschouwingen PvdA-graaier Frans Timmermans bekritiseerde omdat die "wachtgeld krijgt uit Europa maar ondertussen ook campagne gaat voeren."
Humberto liet Keijzer eerst beelden zien van Van der Plas, die Timmermans aanpakte tijdens de toespraak van Jesse Klaver. Want Timmermans is immers de premierkandidaat voor PvdA én GroenLinks.
Keijzer zat er rustig naar te luisteren. Je kon zien aan haar gezicht dat ze wist wat er ging komen. En ja, het moet gezegd worden, ze bleef echt heel kalm. Ze raakte niet van slag, maar gaf rustig antwoord op de vragen van Humberto én gaf toe dat Van der Plas een fout maakte gezien Keijzers eigen situatie.
Want ja, niet alleen Timmermans krijgt wachtgeld. Datzelfde geldt voor Keijzer. Al jaren. Al sinds ze niet meer in de politiek werkt. Want ze was natuurlijk staatssecretaris.
Humberto ondervroeg Keijzer vervolgens heel agressief, maar die stijl was niet zo heel nuttig. Want Keijzer gaf vriendelijk toe dat Van der Plas inderdaad te fel was geweest en een misstap had begaan. Daardoor bleef Keijzer ironisch genoeg eigenlijk nog overeind staan - hoewel ze terdege nat ging... een situatie die prima voorkomen had kunnen worden als Van der Plas haar mond had gehouden over wachtgeld, en ándere partijen Timmermans daarop had laten aanpakken.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS vinden we het SOWIESO belachelijk dat al die politici tijdenlang wachtgeld kunnen opstrijken. Vind jij dat ook? Doneer dan aan DDS en help ons dat hele zichzelf-verrijkende gajes in Den Haag het vuur aan de schenen te leggen.
Overigens had ze ook kunnen zeggen dat er nogal een verschil is met Timmermans in die zin dat Timmermansje zelf ontslag heeft genomen, terwijl Keijzer ontslagen is omdat ze vasthield aan haar principes. Als één van die twee recht zou moeten hebben op wachtgeld, dan is zij het natuurlijk. 
Maar die discussie ging ze niet eens aan, ongetwijfeld omdat ze dacht dat daar niets mee te winnen valt. Waarschijnlijk heeft ze daar nog gelijk in ook. Het is beter om te zeggen dat er een foutje gemaakt is, en dan over te schakelen op een ander onderwerp; laat ándere partijen Timmermans maar kraken vanwege zijn gratis Europese geld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten