treatment 4099432 1920

Beroepsorganisatie NU'91: Overheid weigerde te luisteren naar zorgsector tijdens de pandemie

Politiekokt 25 2023, 19:00
De corona-aanpak van de overheid is een regelrechte mislukking en een belediging voor de toegewijde verzorgenden en verpleegkundigen die dag in dag uit op de frontlinie van deze pandemie hebben gevochten. Als klap in het gezicht van degenen die ons land door deze crisis heen hebben geholpen, heeft de overheid hun expertise en waarschuwingen herhaaldelijk genegeerd. De beroepsorganisatie voor verzorgenden en verpleegkundigen NU'91 deelt deze verontwaardiging volkomen.
De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) heeft de aanpak van de regering eindelijk geëvalueerd, en wat blijkt? Het kabinet heeft schandalig weinig gedaan met de zorgen en waarschuwingen die vanuit de zorgsector werden geuit. Dit is geen verrassing voor NU'91, die herhaaldelijk heeft gewezen op de noodzaak om te luisteren naar de mensen die daadwerkelijk in de zorg werken. Maar blijkbaar is de roep van degenen die dagelijks met de gevolgen van deze pandemie werden geconfronteerd, in dovemansoren gevallen.
cWat de OVV heeft onthuld, is een schrijnend gebrek aan verantwoordelijkheid en leiderschap van onze overheid. Onze zorgprofessionals hebben hun gezondheid op het spel gezet en dag en nacht gewerkt om levens te redden, terwijl degenen in Den Haag hun aandacht slechts richtten op het openhouden van de IC's. Het rapport onthult dat dit kortzichtige beleid heeft geleid tot een ernstige verwaarlozing van de bredere maatschappelijke gevolgen en uitgestelde zorg.
Het wordt tijd dat de overheid verantwoordelijkheid neemt voor haar fouten en leert van deze crisis. We moeten de expertise van onze zorgprofessionals waarderen en serieus nemen. Ze verdienen beter dan een regering die hun inspanningen niet erkent en hun advies negeert. Onze zorgprofessionals verdienen beter, en het is hoog tijd dat de overheid dat beseft.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten