stadhuis den bosch dscf1242

Burgemeester van Den Bosch onder vuur na omstreden uitspraak over Marokkaanse asielzoekers

Politieknov 08 2023, 12:00
In de nasleep van een controversiële opmerking over Marokkaanse asielzoekers tijdens een bewonersbijeenkomst, heeft burgemeester Jack Mikkers (VVD) van Den Bosch te maken met meer dan twintig aangiftes en een groeiende roep om zijn vertrek. De uitspraak, vastgelegd op video en gedeeld op sociale media, heeft een golf van verontwaardiging veroorzaakt en geleid tot beschuldigingen van haatzaaien, discriminatie en racisme.
De uitspraak van burgemeester Mikkers deed zich voor tijdens een bewonersbijeenkomst in Den Bosch-Zuid, waar het onderwerp van discussie de komst van twee asielzoekerscentra betrof Tijdens de bijeenkomst uitte een deelnemer kritiek op asielzoekers uit Syrië: "Dat zijn de ergste die er zijn. Syriërs hebben geen hulp nodig. Alles wat er gebeurt: Syrië staat bovenaan." In reactie hierop antwoordde burgemeester Mikkers: "Dat is niet waar, dat is Marokko."
Deze opmerking, vastgelegd op video, verspreidde zich snel via sociale media en leidde tot verontwaardiging en woede. Een groep Marokkaanse Nederlanders reageerde onmiddellijk door aangiftes te doen tegen de burgemeester. Younes Hanin, de initiatiefnemer van de aangifte, benadrukte dat deze aangiftes een breed scala van beschuldigingen omvatten, variërend van haatzaaien tot discriminatie en racisme.
Vanwege de gevoeligheid van de zaak en het feit dat de burgemeester verantwoordelijk is voor de veiligheid in Den Bosch, wordt de zaak elders behandeld, namelijk in Amsterdam, om belangenverstrengeling te voorkomen. Het Openbaar Ministerie heeft een Landelijk Expertisecentrum Discriminatie, dat zal bijdragen aan een zorgvuldige beoordeling van de zaak. Uiteindelijk zal de officier van justitie beslissen of er vervolging moet worden ingesteld.
In een poging om de ontstane onrust te sussen, bood burgemeester Mikkers zijn excuses aan. Hij erkende dat zijn uitspraak tot teleurstelling en pijn had geleid en benadrukte dat hij niet doelde op de gehele Marokkaanse gemeenschap in Den Bosch, maar specifiek op overlast gevende asielzoekers uit Marokko.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten