Caroline van der Plas BBB 9O1A6855

Caroline van der Plas (BBB) verheugd met nieuwe peiling: 'Niet alleen boeren steunen ons, ook burgers'

Politiekfeb 26 2023, 14:18
BoerBurgerBeweging-leider Caroline van der Plas heeft tegen De Dagelijkse Standaard gereageerd op de voor haar partij bijzonder positieve peiling van Maurice de Hond vandaag. "Heel mooie peiling dit," zegt ze. "Dit laat zien dat vele kiezers vertrouwen hebben in BBB. Niet alleen burgers, ook boeren."
Vandaag publiceerde Maurice de Hond een nieuwe peiling. Daaruit blijkt dat BBB momenteel virtueel de tweede partij van het land is op slechts twee zetels achterstand van de VVD. BBB is virtueel gróter dan de PVV: 19 virtuele zetels voor BBB, 17 voor de PVV. Voor BBB betekende het een virtuele winst van 2 zetels ten opzichte van de vorige peiling, voor de PVV een verlies van één zetel.
Caroline van der Plas is daar bijzonder over te spreken. "Heel mooie peiling dit. Dit laat zien dat vele kiezers vertrouwen hebben in BBB. Niet alleen boeren, ook burgers. Wij houden ons hoofd koel, laten ons niet afleiden door randzaken en blijven rustig doorbouwen aan een stabiele partij," zegt ze tegen De Dagelijkse Standaard.
Tegelijkertijd reageert ze op kritiek die de afgelopen dagen geuit is ten opzichte van BBB. "We zien nu dat de aanvallen op BBB zowel vanuit links als op rechts toenemen en soms met veel onwaarheden en frames. We trekken ons daar niks van aan. Op 15 maart is het woord aan de kiezer en die stem, is het enige dat uiteindelijk telt," aldus Van der Plas.
Zo noemde de radicaal-linkse Hassnae Bouazza BBB "extreemrechts" in het NRC Handelsblad. Daarnaast hebben VVD'ers BBB vandaag aangevallen in het belachelijke Eerste Kamerdebat van WNL omdat die partij burgers en boeren tegen elkaar zou uitspelen. 
Ook was de conservatieve organisatie De Roze Leeuw erg kritisch dat BBB een 'radicaal-links' Regenboogakkoord getekend heeft. Zelfs de VVD deed dat niet, BBB wel, schreef de organisatie. Toen daarover vragen gesteld werden door DDS deed BBB het zwijgen toe. Nu komt er indirect dus toch nog iets van een reactie. Jammer genoeg geen inhoudelijke reactie. Enfin. 
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Hoe het ook zij, Van der Plas kijkt dus uit naar de verkiezingen en is ervan overtuigd dat BBB een goed resultaat neer gaat zetten. De peiling van Maurice de Hond van vandaag onderstreept dat. De coalitiepartijen kunnen rekenen op een slachtpartij. Maar BBB gaat vrijwel zeker in de top drie eindigen van grootste partijen. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten