Geert Wilders foetert nieuwe coronamaatregelen uit: 'Pure schijnveiligheid. Had meer geïnvesteerd in zorgcapaciteit in plaats van in asielzoekers!'

Geert Wilders foetert nieuwe coronamaatregelen uit: 'Pure schijnveiligheid. Had meer geïnvesteerd in zorgcapaciteit in plaats van in asielzoekers!'

DEN HAAG - Geert Wilders, partijleider van PVV, gaat in gesprek met Tjeenk Willink, de informateur van de Tweede Kamer. Bron: De Dagelijkse Standaard/TCE Media. TCE MEDIA

PVV-leider Geert Wilders is absoluut niet te spreken over de dwingelandij van het kabinet. De nieuw aangekondigde coronamaatregelen - die de oude mondkapjesplicht terughaalt en de coronapas uitbreidt - kan op weinig steun rekenen van de PVV'er. De coronapas biedt niks meer dan schijnveiligheid, liever had Wilders gezien dat het kabinet meer had geïnvesteerd in de zorg.

De coronapas en de uitwerking van dit systeem kan op veel kritiek rekenen van de PVV. De afgelopen weken hebben onder meer Fleur Agema en Geert Wilders veelvuldig hun kritieken geuit op de coronapas. Het is van de zotte dat besmette, gevaccineerde Nederlanders alsnog overal naar binnen kunnen. De maatregel, die een keiharde tweedeling in de samenleving teweegbrengt, is hierdoor niet meer dan een maatregel die schijnveiligheid creëert.

De Dagelijkse Standaard

Vandaar dat Wilders gruwelt van het nieuws dat het controleren van iemands coronapas op meer plekken gaat plaatsvinden. Vanaf zes november wordt het verplicht om je QR-code te laten zien bij het betreden van onder andere een sportschool of museum. Volgens Wilders moet het kabinet nu toch echt gaan stoppen met "dwingen, pushen en uitbreiden" van deze draconische regel.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Liever had Wilders gezien dat we de grenzen eindelijk eens dichtgooien in plaats van diep in de buidel tasten voor de opvang van asielzoekers. Het kabinet had wat hem betreft beter flink kunnen investeren in de zorgcapaciteit en verpleegkundigen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De PVV uit terechte kritiek op het uitbreiden van de maatregelen rondom de coronapas. We krijgen een harde tweedeling in de samenleving en niemand weet wanneer het stopt. Ondertussen is het QR-systeem alles behalve waterdicht, toch vertrouwt het kabinet hier blindelings op. Wat resulteert in het haast heilig verklaren van die coronapas.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties