snapshot 3

Hilarisch! D66 verklaart de overwinning: 'We worden wakker in een progressief land!'

Politiekmrt 17 2022, 8:33
Bij D66 vieren ze vandaag een feestje. Volgens de extreemlinkse partij worden we vandaag namelijk wakker in "een progressiever" Nederland. En dat is wat gek. Want het zijn juist de lokale partijen die de grote winnaars zijn, niet D66 en haar vrienden.
Jeetje wat vieren ze feest bij D66, zeg! Ze zijn zo ontzettend blij. Want volgens de linksextremisten is Nederland heel veel "progressiever" geworden. Jawel, Nederland is zelfs een progressief land. Ofzo.
https://twitter.com/D66/status/1504251331862667268
En dat is toch een wat vreemde opmerking. Want bij landelijke verkiezingen halen de 'rechtse partijen' steevast een absolute meerderheid in het parlement.
Dat is al veelzeggend genoeg. Maar wacht, het wordt nog hilarischer. Want als je daadwerkelijk naar de uitslagen kijkt zie je dat niet de linkse partijen de grote winnaar zijn, maar - niet schrikken! - de lokale partijen. Ja, D66 pakt er lokaal een paar zeteltjes bij, maar om nou net te doen alsof de "progressieve partijen" een geweldige winst geboekt hebben is je reinste flauwekul. Sterker nog, de aartsvijand van D66, FVD, heeft er 45 zetels bijgekregen en komt uit op 48 uit. Dat waren er maar 3 de vorige keer.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Oh, en dan hebben we het er nog niet eens over gehad dat qua percentages de kabinetspartijen allemaal verliezen. VVD, CDA, D66 en ChristenUnie leveren alle vier in volgens RTL Nieuws. "Progressieve oppositiepartijen" GroenLinks en PvdA deden het nauwelijks beter... en gezien de enorm lage opkomst is het eigenlijk gewoon misselijkmakend.
Kortom, het gekraai over "winst" en "een progressief Nederland" van D66 is je reinste flauwekul.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten