Vera Bergkamp Voorzitter 9O1A6668

Pats! Khadidja Arib slaat van zich af: 'Ze houdt zich niet langer in'

Politieksep 29 2022, 16:43
Kijk, dit is nog eens een mooie ontwikkeling. Want nu Kamervoorzitter Vera Bergkamp oud-voorzitter Khadidja Arib kapot wil maken besluit de PvdA'er terug te vechten. Zij laat dit niet gebeuren "en houdt zich nu niet langer in." You go girl!
D66-Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp ligt onder vuur. Heel Nederland wil van haar af. Ze maakt er immers een enorme puinhoop van.
En wat gebeurt er dan? Opeens wordt "gelekt" dat mevrouw Bergkamp onderzoek doet naar de handel en wandel van haar voorganger, Khadidja Arib, die interessant genoeg ook nu genoemd wordt als een vrouw die mogelijk een comeback kan maken als Bergkamp opsodemietert.
Volgens Wouter de Winther van De Telegraaf laat Arib dit niet zomaar gebeuren. Als de "magere mannetjes" van D66 - die bekendstaan als de meest smerige Machiavellianen op het Binnenhof - haar publiekelijk kapot willen maken, met de zegen van Bergkamp, nou, dan slaat ze terug.
Arib noemt de aanvallen "aflevering 2" van de aanval op haar - aflevering 1 was hoe D66 haar probeerde te beschadigen toen ze van haar af wilden vorig jaar zodat ze haar konden vervangen met Bergkamp, een vrouw van hun eigen partij. En, zegt ze, Bergkamp heeft haar gewoon met "een mes in de rug gestoken."
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Die laatste ontkent dat natuurlijk ("dat werp ik verre van mij!"), maar iedereen ziet wat er hier aan de hand is. Bergkamp vecht voor haar toekomst als Voorzitter. Zij en haar partij willen nu heel duidelijk maken aan de rest van de Kamer: als ze haar proberen te lozen gaan er meer slachtoffers vallen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten