Paul Jansen (Telegraaf) sloopt de hypocriete media: 'Journalisten doen zelf waar ze FVD van beschuldigen'

Paul Jansen (Telegraaf) sloopt de hypocriete media: 'Journalisten doen zelf waar ze FVD van beschuldigen'

Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen vindt het ongelooflijk hypocriet van het partijkartel én het mediakartel dat FVD van alles en nog wat beschuldigen... terwijl ze zélf de vrijheid van de pers met voeten treden. Hij noemt daarbij specifiek Telegraaf-journalisten als Wierd Duk die door idioten van de Volkskrant systematisch als 'extreemrechts' worden weggezet omdat ze hun werk doen.

Het is altijd leuk als een lid van het mediakartel zo klaar is met de aanvallen op zijn eigen mensen dat hij de waarheid een keer vertelt over zijn collega-nepjournalisten. Dat is wat er vandaag gebeurd is bij De Telegraaf.

Volg mij op Twitter.

De hoofdredacteur van die krant, Paul Jansen, vindt het namelijk volstrekt onzinnig dat het mediakartel meedoet met de heksenjacht op FVD, terwijl 'journalisten' van het mediakartel ondertussen alles doen om Telegraaf-journalisten kapot te maken.

"Ik doel in het bijzonder op de haat richting onze verslaggever Wierd Duk, die in de Volkskrant en NRC als radicaal- en extreemrechts wordt weggezet," aldus Jansen. "Ook noemde ene Botte Jellema, een freelance journalist die werkt voor de NPO, Duk recent op Twitter ’een nepnieuwsverspreider, een volksmenner en een schande voor de journalistiek’."

Natuurlijk heeft hij met name aandacht voor dat secreet van de Volkskrant, Sander Schimmelpenninck. "Dat de Volkskrant Schimmelpenninck laat begaan met zijn verdachtmakingen aan het adres van Duk geeft te denken," aldus Jansen. En even later: "Schimmelpennincks tirade tegen Duk bij tv-programma VI ging echter alle perken te buiten."

Zijn conclusie is dat het kartel doet waar het FVD van beschuldigt.

Natuurlijk is er wel een opmerking die gemaakt moet worden. FVD maakt zich helemaal niet schuldig aan de zaken waar de partij van beschuldigd wordt. Forum wil de democratische rechtsstaat niet afschaffen, maar herstellen. FVD is geen ondemocratische partij, maar juist extreem democratisch.

Wat ik daarmee bedoel? Heel simpel: de partij wil dat alle weten voor iedereen gelden. De partij wil dat de overheid grenzen aan haar macht accepteert. En ja, de partij wil dat er een referendum komt zodat burgers hun eigen lot kunnen bepalen. Al die punten vormen de kern van de democratische rechtsstaat. De beschuldigingen aan het adres van FVD zijn dus je reinste onzin.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Hoe dan ook, het is heel goed om te zien dat de grote baas bij De Telegraaf zowaar zijn pijlen richt op collega-'journalisten.' Want ja, hij heeft natuurlijk gelijk. De media doen precies waar ze FVD van beschuldigen. En niet alleen FVD, maar ook websites als De Dagelijkse Standaard.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer