Pepijn van Houwelingen (FVD): 'Vergelijk oversterfte in 2020 met die van nu. Valt iemand iets op?'

Pepijn van Houwelingen (FVD): 'Vergelijk oversterfte in 2020 met die van nu. Valt iemand iets op?'

Politieksep 02, 11:06
Er is al een paar maanden iets heel geks aan de hand in Nederland: de oversterfte is nu veel hoger dan in 2020, toen het 'nieuwe coronavirus' hoegenaamd losging en met name 'zwakken' op grote schaal naar het hiernamaals hielp. FVD-Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen vindt dat toch een beetje gek.
"Oversterfte in Nederland in mei, juni en juli van 2020 (met nog iemand gevaccineerd)," aldus Van Houwelingen bij twee grafieken, "versus oversterfte mei, juni en juli van dit jaar (met, officieel, een vaccinatiegraad van 84%). Valt iemand iets op wellicht?"
Het is inderdaad even belangrijk om daar naar te kijken. Je ziet dus dat de oversterfte van 20% naar -4% of iets dergelijks ging. Dat was in 2020, toen het coronavirus volgens de media en de politiek ons hele land platlegde.
Vervolgens kijk je naar de grafiek over dezelfde periode in 2022. En jeetje, wat valt op? Nou, je gaat van rond de 7% oversterfte naar... 13% a 14%. Je bent dus gegaan van oversterfte naar ondersterfte in 2020... maar in 2020 zitten we heel duidelijk, heel ruim, met veel meer sterfgevallen dan zou moeten.
Eind 2021 vroeg Pieter Omtzigt al een diepgravend onderzoek in naar de oversterfte die op dat moment ook al schokkend was; het ging toen om zo'n 1.000 extra doden per week. Voor een land als Nederland zijn dat schokkende cijfers, vergelijkbaar met wat de autoriteiten beweerden over de impact van corona tijdens het hoogtepunt van die 'crisis.'
Ronald Meester, hoogleraar Waarschijnlijkheidsrekening aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, vertelde toen dat er mógelijk een verband was met de coronavaccins, in ieder geval voor een bepaalde bevolkingsgroepen. "Geruststellend is dat we onder de 65 jaar geen enkel verband zien. Maar in de leeftijdsgroep tussen 65 en 80 jaar kunnen we niet uitsluiten dat vaccinatie een iets verhoogde sterftekans kan geven. Daar zou nader onderzoek naar moeten worden gedaan. Ook internationaal."
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Dat moet dus onderzocht worden - en er moet logischerwijze ook gekeken worden naar de effecten van lockdowns. Britse media zijn nu eindelijk zover dat ze toegeven dat lockdowns mogelijk meer mensen doden dan corona. En ja, die effecten blijven doorgaan wegens uitgestelde zorg, mensen die helemaal niet naar zich lieten kijken, ongezonde leefpatronen aangemeten tijdens de lockdowns, en ga zo maar door.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten