Attje Kuiken PvdA 9O1A6948

Pvda-leider Attje Kuiken heeft er geen vertrouwen meer in: 'Kabinet knalt voor kerst'

Politieksep 06 2022, 19:00
PvdA-leider Attje Kuiken denkt dat kabinet-Rutte IV snel ten einde zal komen. "Ik houd rekening met het feit dat het kabinet knalt voordat we kerst hebben", zei ze tijdens de opening van het nieuwe parlementaire jaar in perscentrum Nieuwspoort.
Hoewel Kuiken zelf ook niet bijster hoog scoort op eigenschappen als creativiteit en visie, kun je haar moeilijk ongelijk geven. Ze constateert namelijk dat dit kabinet er maar weinig van bakt. Ze zegt (via Hart van Nederland): "Er kan niks meer. Lusteloos, moedeloos. Korte lontjes, wantrouwen (...)."
Aan het begin van de coronacrisis was al te zien dat het (vorige) kabinet helemaal nergens mee uit de voeten kon. Nagenoeg dezelfde mensen zitten nu in kabinet-Rutte IV en laten exact hetzelfde gedrag zien. Zodra het moeilijk begint te worden dan wacht men onderzoek af. Wanneer men antwoorden wil dan moet eerst alles achter gesloten deuren besproken worden. En wanneer er nu direct écht iets moet gebeuren, dan 'is er helaas niets mogelijk'.
De coronacrisis lieten ze op zich afkomen en ze dreigen exact dezelfde fouten nog een keer te maken. De energiecrisis overviel ze. De asielcrisis kent nog altijd geen langetermijnoplossing. De stikstofcrisis kent geen perspectief. Hetzelfde geldt voor de woningcrisis. Bij de koopkrachtcrisis moesten we maar accepteren dat we collectief 'een stukje armer' zouden worden en het begin van een oplossing krijgt men pas volgend jaar.
Een aantal van die crisissen worden pas echt merkbaar vanaf de winter. Dan komt de najaarsgolf. Dan heeft men het gas nodig. Dan zijn er voldoende opvangplekken nodig. En dán voelt men pas echt het wanbeleid in de portemonnee. Het is dus ook niet voor niets dat Kuiken 'voor de kerst' zegt.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Dit kabinet zou er zomaar voor kunnen kiezen om zelf de stekker er maar uit te trekken, want bij de eerstvolgende verkiezingen zullen ze kei- en keihard worden afgestraft. De VVD-, D66- en CDA-stemmers voelen dan namelijk ook wat 'hun' kabinet allemaal heeft verpest. Aan sommige dingen konden ze wellicht niets doen, maar alles wat ze wél konden doen hebben ze toch echt flink verzaakt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten