Screen Shot 2022 04 04 at 124219

Simone Kerseboom (FVD) maakt zich hard voor studenten: 'Basisbeurs net zo hoog als voor leenstelsel'

Politiekapr 04 2022, 10:45
FVD-Tweede Kamerlid Simone Kerseboom heeft vandaag bij het debat over het hoger onderwijs laten weten dat ze wil dat a) de Basisbeurs opnieuw ingevoerd en b) dat die dan minstens net zo hoog is als die van voor het leenstelsel werd ingevoerd.
Er lijkt een kanteling bezig te zijn in de Nederlandse politiek. Want waar een hele generatie studenten (ondergetekende inclusief) bewust door de overheid op kosten werd gejaagd tijdens hun studententijd lijkt het er nu op dat steeds meer partijen af willen van het leenstelsel.
Dit geldt ook voor Forum voor Democratie. FVD-Kamerlid Simone Kerseboom legde vandaag bij het debat over deze materie in de Tweede Kamer uit wat zij wil.
https://twitter.com/fvdemocratie/status/1510914033188327428
Wat FVD wil is dus herinvoering van de basisbeurs. Maar daar blijft het niet bij. Die basisbeurs moet vervolgens net zo hoog worden als die was voor het leenstelsel werd ingevoerd, en ja, daarbij moet ook rekening gehouden worden met de inflatie die in de tussentijd heeft plaatsgevonden.
Tenslotte wil FVD dat de generatie studenten die slachtoffer is geweest van het leenstelsel gecompenseerd wordt. Het moet allemaal dus met terugwerkende kracht gebeuren.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Het lijkt erop dat het best mogelijk is dat de Basisbeurs inderdaad terugkomt. Dat is een stap in de goede richting. Maar je moet je wel afvragen wat er dan gebeurt met de generatie die financieel een enorme last meesleurt omdat het zo nodig anders moest van het partijkartel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten