Succes VVD bewijst: de Nederlandse kiezer is helemaal niet boos

Jammer, maar helaas.

Het succes van de VVD bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de meest recente peilingen bewijst dat een groot deel van de Nederlandse kiezers het beleid van Rutte II eigenlijk wel prima vindt. Natuurlijk, niemand staat echt te juichen dat de belastingen verhoogd zijn en dat het economisch herstel trager gaat dan mogelijk, maar blijkbaar vindt ‘de Nederlander’ dat geen reden om zich tegen de partij van de premier te keren.

Tim berichtte eerder vandaag dat de VVD het bijzonder goed doet in de meest recente peiling van Maurice de Hond, terwijl D66 en de PVV juist flinke klappen te verduren krijgen. Dit terwijl met name de PVV dé oppositiepartij bij uitstek is. Als de Nederlandse kiezer het echt helemaal gehad zou hebben met Rutte en co. zou Wilders’ club nu met gemak de grootste zijn in de peilingen. Dat is dus niet het geval. Sterker nog, de VVD groeit lekker door.

De Provinciale Statenverkiezingen leken iets aan te tonen waar ik al een tijdje voor vreesde: de terugkeer van de VVD van ‘s lands meest gehate partij tot wederom ‘s lands grootste en populairste partij. In een week waarin de liberalen de media bestookten met niet één, maar maar liefst twee plannetjes die uiterst goed scoorden bij de rechtse kiezer – Europese buitengrenzen dicht en samenwerken met dictators – blijkt de VVD in staat diens positie als grootste partij van het land uit te bouwen: van 24 naar 26 zetels. En belangrijk voor de VVD: die zetels komen bovendien vandaan bij de directe electorale concurrenten van de partij ter linker- en rechterzijde, want zowel D66 als de PVV moeten er eentje inleveren.

Het meest opmerkelijke hieraan is dat de rechtse kiezer onmogelijk blij kan zijn met het kabinetsbeleid – dat gewoon links te noemen is. De enige verklaring voor de wederopstanding van de VVD is dan ook dat die partij zich snel weer als ‘rechts’ presenteert… en dat de kiezer daar intrapt. Voor mij is dat nauwelijks te bevatten – Rutte heeft bewezen dat je hem niet kunt vertrouwen en dat hij met alle winden meewaait – maar blijkbaar is dat de gemiddelde rechtse kiezer ontgaan.

Of er is iets anders aan de hand: wat als een significant deel van het conservatieve en liberale electoraat totaal geen fiducie heeft in de PVV als potentiële regeringspartij… en het CDA te ‘verdeeld’ vindt, wat niet zo gek is aangezien die partij natuurlijk nog altijd een rechter- en linkervleugel heeft die elkaar gepassioneerd de oorlog verklaren als er daadwerkelijk geregeerd wordt. De rechtse kiezer zal denken: bij de VVD is het intern in ieder geval rustig, alle neuzen wijzen dezelfde kant op. ‘Wat als Rutte en co. de grootste partij worden en zaken kunnen doen met het CDA, D66, ChristenUnie en SGP in plaats van met, zeg, de PvdA?’

Laten we in vredesnaam hopen dat er een andere rechtse partij opstaat in de komende maanden en jaren. De heren van VNL zijn wat dat betreft heel aardig bezig, maar het is nog niet duidelijk of zij écht impact kunnen hebben. Zo niet, dan vrees ik dat de VVD het de komende jaren gewoon voor het zeggen heeft in ons land.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

52 reacties

 1. tipo

  Het enige dat je de VVD kan meegeven is, dat ze zich nog als een rechtse partij weten te profileren. Dat is knap, als je ziet waar ze in werkelijkheid in meestemmen.

 2. Swieber

  De PVV verliest een zetel. Dat zijn geen “flinke klappen”.

 3. The Fox

  Door de campagne voor de EK niet op de spits te drijven (bv. geen harde aanpak van PvdA) kan je onderdrukken dat bepaalde kiezers die niet zo trouw zijn niet naar de stembus gaan. Partijen zoals VVD en CDA hebben belang bij zo een strategie. Ook speelde een rol dat er weer dezelfde mensen waren.

  Is het niet opvallend dat niemand zich zorgen heeft gemaakt over de lage opkomst en iets heeft geroepen over de legimiteit?

  Rutte heeft nu een landschap geschapen dat ons nog 4 jaar lang zal dwarszitten. Geen debat, maar allemaal instemmen met EU beslissingen. Dat is namelijk het enige wat ze bindt.

 4. ktm690smcr

  Kan er niet gewoongerommeld zijn met stemmen?
  Of is zoiets niet mogelijk in NL?

  1. Gielah

   Ja…. die gedachte heb ik ook zo af en toe.
   Hoe beroerder een partij het goed ( en veel beroerder dan de VVD kán een partij het niet doen..) des te gemakkelijker lijkt die winst te maken, maar zó gek kan de Nederlander toch niet zijn?

   En dat idee, om de buitengrenzen van Europa af te sluiten voor een ware tsunami van asielzoekers…. heeft precies één dag geduurd… en daarna trok de VVD die keutel weer in.
   Dat kan toch geen reden geweest zijn om meteen weer verheugd achter de VVD-banieren te gaan marcheren?

   Erg raadselachtig, allemaal.
   En wellicht helemaal niet wáár.

   1. nick

    Dat vind ik dus ook!

   2. Laetitia

    Flauwekul. Dag erna zei de VVD dat het in huidig bestel niet kan ivm afspraken PvdA. Na de volgende verkieingen willen ze een grote discussie met de andere landen starten om het mogelijk te maken!!! Het is zo makkelijk scoren met suggestieve uitspraken, waar heer Michael patent op heeft.

 5. Wachteres

  Het VVD-publiek laat zich al jaren alles wijs maken door Rutte c.s.

  Hij hoeft maar wat rechtse kreten te slaken en het is weer oké.

  De kreten: “Rutte je houdt mij niet meer voor de gek”, zijn dan verleden tijd.

  En na de volgende verkiezingen kan Rutte doorgaan met zijn knipbuigen naar de EU.

  Waarschijnlijk heeft hij dan zijn beloning al ontvangen; een lucratief EU-baantje.

  1. Laetitia

   PVV’er ga Elf eens elEn en jezelf informeren voordat je iedereen nablaat!!,

 6. Teun

  Mensen zijn al tevreden met valse beloften.

 7. Teun

  Ik erger me al tijden aan bepaalde stopwoordjes van hele volksstammen Nederlanders.
  1. eigenlijk
  2. zeg maar
  Die tonen aan hoe droevig het met de psychologie van de Nederlander is gesteld. De Nederlander geeft zich daarmee bloot, valt door de mand.
  Hij durft zich nooit direct uit te spreken. Hij draait om de hete brij heen. Hij moet een stap terug kunnen zetten en beweren dat hij zijn uitspraak nooit helemaal zo bedoeld heeft.
  Kortom:
  De Nederlander is bang. Bang gemaakt door cultureel marxisten, die zelf ook niet eens meer beseffen dat ze gehersenspoeld zijn.
  Het grappige is dat Amerikanen en Engelsen de Nederlander uiterst makkelijk kunnen vleien met diens directheid, eerlijkheid en tolerantie, maar de volgende dag hem de huid vol schelden vanwege Zwarte Piet, waarop de Nederlander weer vlug het boetekleed aantrekt, want hij wil zo graag dat anderen van hem houden. De Nederlander glimt van trots als hij de internationale media haalt, ook al zou het met iets heel negatiefs zijn. Zozeer zit hij verlegen om een beetje aandacht.
  Is de Nederlander direct? Ja, wel direct een grote bek tegen Rutte, maar direct weer vergeven als Mark zijn neus weer langer wordt.
  Moslims en anderen die een hekel hebben aan de Nederlandse cultuur maar natuurlijk niet aan Nederlanders, want cultuur heeft immers niets met Nederlanders te maken, doe jullie voordeel maar met deze psychologie van de koude poldergrond.
  Jullie weten precies wat jullie willen, maar gebruik bij wijze van taqiyya toch maar het woordje eigenlijk om de twee woorden in een zin. Bescheiden cq. angst siert de mens, zeg maar.

 8. Dennis_WSPK

  VVD kiezers zijn niet rechts maar neoliberaal.
  Met rechts heeft de VVD niets van doen en het liberalisme al helemáál niet. Liberalen zijn immers voor open grenzen, ongebreidelde macht voor bedrijven en
  een volledig vrij verkeer van personen, alsmede voor ongelimiteerde godsdienst(waan)vrijheid.

  Daarnaast is de gemiddelde VVD-er dol op de 19e eeuwse nachtwakersstaat, met een rijke bovenlaag, een redelijke welvarende ondernemersstand en een grote laag arme minima en modalen.
  Geen sociale zekerheid, betalen voor alles wat je maar kunt bedenken etc.
  Geen fijn vooruitzicht.

  Het vreemde is vervolgens dat het liberale gedachtengoed slechts heilzaam is voor een hele kleine groep welgestelden. Daarmee is de grote aanhang van de VVD dus niet te verklaren. Een groot deel van de VVD-stemmers zal namelijk ernstig nadeel ondervinden van het liberale beleid : inkomensdaling, zelfs armoede en een toename van de EU en immigratie.

  Zou er dan sprake zijn van masaal masochisme onder de VVD stemmers ? Je zou het haast denken !

 9. JanvanEechoud

  Kan mij niet meer zo boeien.
  Er is (nog) geen enkel alternatief voor de PVV, ook VNL niet, dus de PVV blijft meetellen.

  En wanneer de PVVers, vooral het kader, telkens bij een outcry van ongenoegen over de islam, óók een (kort) argument noemen krijgt ‘het volk’ steeds weer een gefundéérde boodschap, en niet meer steeds een ‘toetertje’! Dat móet door kunnen dringen!
  Mvg.
  Tot mijn genoegen heb ik wat gemist in je betoog, Michael! 🙂

 10. Dennis_WSPK

  Het probleem is dat het gros van de kiezers én een kort geheugen heeft én makkelijk te lijmen is.
  Dat bleek afgelopen zomer wel. Rutte wierp zich op als vader des vaderlands in de strak geregisseerde MH17-hysterie. Meteen zetelwinst en populariteit voor Rutte. Vreemd genoeg had de ontknoping, waarbij de regering gelogen en bedrogen bleek te hebben, vrijwel geen zeteldaling tot gevolg. Daar snapte ik echt niets van.

  Ook de vele incidenten binnen de VVD heeft nauwelijks gevolgen.

  Nog gekker is dat Rutte maar één “ferme” uitspraak hoeft te doen en de VVD maar een immigratie-plannetje hoeft te lanceren (waarvan de kansloosheid al vast stond) en hup, de zetels vliegen omhoog.

  Uitermate bizar allemaal !

 11. -Harry

  Ik ontmoet nogal wat mensen tijdens mijn werk .
  Nu heb ik een poster van Wilders in mijn kantoor hangen en dat is regelmatig reden tot gesprek .
  Het valt me altijd weer op hoe verdomd weinig mensen van de politiek snappen !

  Over Wilders : “hij heeft nog geen één wet ingevoerd ” !
  Nee , dat kan ook niet als je in de oppositie zit !
  ” Huh ” ?

  De volgende :
  Over Isis : ” dat heeft niks met de islam te maken , het zijn gewone criminelen ” .
  En dat door iemand die altijd VVD gestemd heeft en nu wél PVV stemt . Zelfs daar zitten slaapkoppen tussen .
  Zelfs voor de eigenaar van een bedrijf met 250 mensen in dienst . En dan nog zo weinig benul .
  Het is toch diep triest !

  Nog een :
  ” Ach Wilders schreeuwt maar wat ” !
  Oh ja joh ? heb je daar enig bewijs van dan , een u-tube filmpje of zo ? Want ik volg hem op de voet en heb hem nog nooit zijn stem horen verheffen .
  ” Nou , écht wél ” !
  O.K. , hier staan vier dozen wijn , als jij me zo’n fragment kan laten zien zijn deze dozen wijn voor jou en het is echt geen rotzooi !
  Nog steeds niks van gehoord .

  Kortom , het politiek benul is ongeveer nul bij de gemiddelde Nederlander .

  En het besef waar we heen rollen met de islam , is mogelijk nog infantieler !

  Bloedstollend is het en als je je dan een beetje druk maakt ben je een fundamentalist of een doorgeslagen extremist !
  Terwijl je alleen je land probeert te beschermen !

  Het lijkt verdomd wel of ze het gewoon niet wíllen weten !

  1. Maaike

   Dat schreeuwen moet je figuurlijk zien, beste Harry. Het verheugd mij trouwens dat je blijkbaar steeds mensen tegenkomt met een andere mening. Nu moet je nog leren daar open voor te staan.

   1. -Harry

    Tjonge , tjonge , Maaike ,

    Een aantal mensen beschuldigt Wilders van schreeuwen en als je dat dan kunt weerleggen , dan moet je dat schreeuwen ineens figuurlijk zien ?

    Dus hij schreeuwt niet , maar wij vinden dat ie onvoldoende ongearticuleerd spreekt . In iedere klinker zit een verborgen stemverheffing , tenslotte .
    Hij zou slechts een monotoon licht gebrom mogen laten horen .
    Zoiets ?

    En dan : ” het verheugt mij trouwens dat je blijkbaar steeds meer mensen tegenkomt met een andere mening ” ,
    alweer zo’n domme misvatting .
    Ik kom er niet steeds meer tegen , maar als ik er een ontmoet , dan ga ik er dieper op in !
    Gelukkig wordt een steeds groter deel wakker .
    En hoewel ik er ook niet veel vanaf weet , heb ik toch inmiddels wel enig benul , maar de meesten helemaal niet en ik denk eigenlijk dat het ze geen moer interesseert . Bovendien worden ze door de MSM maar zeer gebrekkig en eenzijdig voorgelicht .
    Ik ben bang dat jij daar ook slachtoffer van bent .
    Je hebt ook nog talent om alles verkeerd te begrijpen , Maaike .

    Die instroom van al die rot-infiltranten is geen verrijking maar een verarming .
    Waarom kun je dat nou niet bevatten ?

    Net zo lastig te begrijpen als de bewering dat Wilders niet schreeuwt , maar dan maar figuurlijk schreeuwt !?
    Kun je hem toch nog wat aanwrijven .
    Linkse hersenen !
    Aangetast door socialisme en de islam .

    Vond in een oude jaszak eens een pruim , die daar wel drie weken in was blijven zitten , kleffe rotbende natuurlijk vol parasiterende insecten , zo stel ik me die hersenen van sommige gutmenschen voor .

    Jammer , hoor !

    1. Maaike

     Ach lieve Harry,ik heb weer hard moeten lachen om je commentaar! Je zou een goede verhaaltjesverteller zijn! Maar nu serieus : het gaat niet om Wilders hoe hij spreekt (dan zou je bijvoorbeeld ook iets kunnen zeggen over zijn dialect), maar wat hij zegt. En dan komt er gewoon maar weinig constructiefs uit, hij doet voorstellen die niet haalbaar zijn of in strijd met de grondwet. Hij heeft alleen commentaar en komt niet met een echte oplossing, en zo kun je nog wel een poosje doorgaan. Dat wordt bedoelt met het schreeuwen van Wilders, in figuurlijke zin.

 12. Nico

  De VVD mag dan wel de grootste zijn, maar de partij staat nog steeds op verlies. De PvdA staat op nog groter verlies. De oppositie (PVV, D66 en CDA) staan nog steeds op winst.

 13. Gielah

  Dat heet nu hersenspoeling, @Harry.

  Als je die mensen maar vaak genoeg vertelt, dat meneer Wilders altijd schreeuwt… dan zullen ze dat klakkeloos BLIJVEN herhalen… ook al zou hij bij wijze van spreken een keelaandoening krijgen en niet meer dan een schor gefluister kunnen voortbrengen.

  Maar u hebt gelijk… ook ik heb hem nog nooit horen schreeuwen… en ik ken hem vrij goed, sinds ik hem ( met mijn man) op diverse bijeenkomsten heb meegemaakt.

  En wat nog mooier is: in tegenstelling tot een heleboel andere politici…. waarvan niémand ooit beweert dat zij schreeuwen…. want de media hebben dat ten aanzien van hén NIET beweerd….
  meneer Wilders liégt ook niet!
  Al wat hij zegt is waar… en omdát de waarheid altijd eenvoudig is…brengt hij die ook in eenvoudige taal, geen ingewikkelde zinnen, waarop niemand hem kan vangen… zoals gebruikelijk in het politieke wereldje, maar bij hem alles klip en klaar en controleerbaar.
  Zodra een ieder kan begrijpen wat hij zegt, wordt dat echter óók weer tegen hem in stelling gebracht: dan is hij meteen populistisch…. o..o… wat árggg….!
  Maar.. een politicus behóórt begrijpelijk te zijn voor het volk, behoort te spreken uit náám van degenen die hij vertegenwoordigt en behoort te handelen in het beláng van degenen, die hij vertegenwoordigt…
  precies wat meneer Wilders doet en wat de rest van het spul NIET doet.

  Een politicus, die géén populist is, die is met andere belangen van die van het volk bezig… en die zou onmiddellijk afgezet dienen te worden!

 14. Nicky

  @Harry, ik geniet altijd van je stukjes!
  @Teun, heel scherp, geheel mee eens.
  Inderdaad: de Nederlander is bang (zie ook mijn opmerking over Guus Ga naar Huus). Dachtutook.

  Ik ken een Amerikaanse familie met twee zoons, en die werden beiden gepest op school.
  Op een dag kwam een van hen thuis met een totaal bebloed gezicht thuis.

  Moeder schreeuwde: “En je doet niets terug hoor, denk erom, laat zitten, want het wordt van kwaad tot erger!”
  Vader nam hem apart en zie: “Kom op man, laat je niet kennen, bullies zijn gewoon altijd lafaards! Peper ze dat in”… en fluisterde nog wat in zijn oor.

  De volgende dag kwam het ventje niet opdagen na schooltijd. Ze gingen met zijn drieen kijken en ze vonden hem bij de zandopgraving, met een baksteen in zijn hand.
  Twee pest jochies lagen bij hem op de grond te roepen, twee anderen liepen hard weg.

  Vader trots, iedereen blij en zoonlief werd nooit never niet meer gepest!

  Veel Nederlanders, veel ‘Christenen’ zullen met het vingertje omhoog zeggen, dat mag je niet doen enz.
  Maar. Het. WERKT!

  Dit is de ware Christen aard. Geen angst als je aangevallen wordt!
  Voor (eigen en vooral ander) onrecht opkomen, niet wegkijken, aanpakken die handel!

  Heb in Engeland gewoond. Daar zullen ze geen land aanvallen (zoals Duitsland en Japan), tenzij verdedigend. Maar als je de Engelsen – hoe verdeeld ze ook lijken – een klap verkoopt, staan ze als EEN man klaar (Great Britain is dan opeens weer ouderwets Great) en verkopen ze je een dreun zodat je het nooit meer doet (bijv. WO ll, Falklands). Straks met de vijfde Muslim colonne… komt goed!

  Leve Wilders in ons halve zachte, verziekte, wegkijk theedrinkend landje!
  Niet wegkijken jochie, terugslaan. Ga ons daarin voor Geert, leer het onze verweekte mindset. Dan komt het toch nog goed!

  1. Dennis_WSPK

   Mwah, het Verenigd Koninkrijk is bij uitstek het land waar de islam de meeste macht heeft en waar de ergste dhimmies wonen. Zelfs de sharia heeft daar formele status middels sharia-rechtbanken die bindende vonnissen kunnen wijzen.

   Het zal dus wel meevallen met dat “Great” ! Ze hebben hun land gewoon zonder protest cadeau gedaan aan de islam.

 15. Maaike

  Misschien zijn de PVV kiezers in permanente staat van verontwaardiging, maar de meeste kiezers zijn helemaal niet boos. De economie krabbelt weer een beetje op, Rutte is een betrouwbare premier, de schandalen ebben een beetje weg, voor veel mensen een reden om op de VVD te stemmen.

  1. Gielah

   Betrouwbaar?

   Sinds wanneer is een politicus betrouwbaar als hij letterlijk ál zijn beloftes aan zijn kiezers breekt?

  2. -Harry

   Maaike , Rutte betrouwbaar ?
   Dat kunnen ze in een blindeninstituut nog zien dat dat niet waar is .
   Je lijkt Jacobus wel met je omgekeerde redenatie !

   Lees die regel over die pruim in m’n jaszak nog eens terug …………….

   1. Maaike

    Ja,ik vertrouw Rutte wel. Ik ben het met zijn beleid grotendeels oneens, maar hij staat wel voor dat beleid. Je weet dus wat je er aan hebt.

    1. Gielah

     Stalin en Hitler stonden ook helemaal voor hun beleid.
     Maakte hen dat betrouwbaar?

     1. Maaike

      Rutte is geen Stalin of Hitler, Gielah, en dat weet u. Ik had van u toch meer wijsheid verwacht.

  3. toetssteen

   @Maaike
   A dead cat bounce.

  4. Laetitia

   Helemaal gelijk Maaike

 16. Nicky

  @Dennis, Helemaal waar en onvoorstelbaar.

  ‘ZE’ hebben dat land cadeau gedaan. Okay, de UK kiezer, maar vooral de regering, de elite.

  Dat moet er wel bij vermeld denk ik,mdat is wel zo eerlijk.

 17. Nicky

  @Dennis, ik schreef daarom ook; STRAKS met de vijfde Colonne: komt goed. Door de ware Britse aard, het volk dus. DAN kunnen ze echt boos worden.

 18. Nicky

  Betrouwbaar in Rutte’s consistente gedrag van onbetrouwbaarheid en leugens, bedoelt Maaike misschien

 19. Wachteres

  “De economie krabbelt weer een beetje op” …volgens Maaike, volgens Rutte c.s.en vlak voor de verkiezingen.

  Het domme volk is weer gerustgesteld en heeft zelfs niet door dat, ook al zou de economie opkrabbelen, wat een leugen is, het overgrote deel van ons geld naar de EU gaat en blijft gaan.

  En het overige deel gaat naar de ‘vluchtelingen’, dat wil zeggen naar de immense instroom [vorig jaar 900.000] in de EU van gelukszoekers. In Duitsland, Frankrijk, GB en in Zweden is dat al een levensgroot probleem.

  Maar dat zal onze leiders er niet van weerhouden om door tegaan met hun beleid. Europa moet kapot!

  Deze zomer wordt er zelfs over gesproken dat onze pensioenen rechtstreeks naar de EU gaan en dat die verdeeld zullen worden ‘onder de armen’.

  En natuurlijk zal de Nederlandse ‘elite’ daar ‘ja’ tegen zeggen.

  Enfin, het stomme volk verdient niet beter, hé Maaike?

  Mijn enige en grootste probleem is dat wij, degenen die dit schandalig wanbeleid wel door hebben, er ook het slachtoffer van zullen worden.

  1. Maaike

   Inderdaad in permanente staat van verontwaardiging.

   1. Wachteres

    En terecht, Maaike. Maar blijf je maar onnozel houden, je komt er nog wel achter.

    1. Maaike

     Het lijkt mij een zwaar leven, lieve Wachteres. Ik wens u daarom sterkte.

     1. Wachteres

      Dank je kind. Niets willen weten, niets willen zien en horen is inderdaad veel gemakkelijker.

      Helaas, zo zit ik niet in elkaar.

  2. toetssteen

   @Wachteres
   De werkeloosheid neemt toe. Dan neem ik de officiële cijfers en tel daarbij op het aantal mensen dat het maar op heeft gegeven om nog aan de bak te komen. (plaatje in de VS is trouwens eender).
   Jaja, de omzet stijgt, eg, nou de voorraden, want de afname stagneert al een flinke tijd. Kortom, minder winst.
   Voorbeeld: zie het Philips drama.

   Een tijdje kan men nog doorgaan met goochelen, maar onherroepelijk zal die dode kat, stil op de grond blijven liggen. En dan zal men ontdekken hoe goed het ervoor staat.

   1. toetssteen

    Ik tikte ‘eh’ domme automatische controle!

 20. pietkremer

  Ik was nogal onder de indruk van Thierry Baudet die bij Powned op de vraag op wie hij had gestemd, met PVV antwoordde. Waarom dan wel vroeg Rutger Castricum: omdat die partij als enige het werkelijke probleem aan de orde stelt. Namelijk immigratie en islam.

  1. Laetitia

   PVV die roept, inderdaad, maar komt hij (is tenslotte maar 1 persoon PVV) komt nooit met ‘echte’ oplossingen, alleen maar met oneliners.

   1. Wachteres

    Laetitia, hoe vaak heb ik en hebben anderen de oplossingen die de PVV heeft hier neergezet?

    Politieke linkse onbenullen roepen dat Wilders geen oplossingen heeft. Die hebben zij zelf niet of die willen ze niet hebben, want dan moeten ze andere keuzes maken.

    Ik acht jou slimmer dan dat je de linkse politici nakakelt.

    1. Laetitia

     Neen, daar kun je mij moeilijk mee vergelijken. Enige wat ze beweren, alle moslims eruit en uit EU. Niets constructiefs hoe ze dat willen doen!!,

     1. Gielah

      Waarom niet constructief, @ Laetitia?
      Besef, dat niet de burgers voor of tegen de EU hebben mogen kiezen…
      dat monsterlijke apparaat… dat meer kost dan wij hebben…en dat o.a. de bejaarden- en ziekenzorg in grote problemen brengt… het is ons opgedrongen… en het is alleen maar door bijna alle politici aanvaard… zónder toestemming van de burgers…. en het gaat hele andere wegen dan onze éigen Nederlandse wetten… en zoiets heet dus: ‘dictatuur’.
      Wie zal dat willen of kunnen goedpraten?
      Nu… de PVV niet!
      En gelukkig maar!

      Wat de islam aangaat…. dat hoef ik aan iemand met enig gezond verstand en een goede kennis van de wereldgeschiedenis niet uit te leggen, toch?
      Als u daar enig goeds in weet te ontdekken…. dan bent u de enige!

      Hoe kan een klein land als Nederland veilig zijn en veilig blijven met om en nabij een miljoen (!) op haar grondgebied?
      laten we eens aannemen dat daarvan 99% uit goede, niet-gewelddadige mensen bestaaat en dat slechts 1% radicaliseert.
      Hoeveel potentiële aanslagplegers hebben we dan?
      Hoe veilig is dat voor onze burgers?

      De PVV vindt dat alle goedwillende, aangepaste moslims vanzelfsprékend hier moeten kunnen blijven, maar dat allen, bij wie Joden, christenen, vrouwen en homo’s niet of minder veilig zijn, qua karakter en instelling béter passen in een door de islam geregeerd land.
      Wat is daar oneerlijk of niet constructief aan?
      Hebt u een betere oplossing?
      Laat maar eens lezen!

   2. toetssteen

    @Laetitia
    Voor oplossingen moet u toch echt zijn bij de regeringspartijen en niet bij de oppositie. Daarom heet het oppositie.

 21. Laetitia

  Laten we nu eens niet vergeten dat wij deZe twee partijen zelf hebben gekozen. Was geen andere mogelikkheid coalitie te vormen. Andere partijen zeiden nee, omdat ze geen verantwoordelijkheid wilden dragen tijdens crisis.
  En de gedogers konden zo lekker scoren, omdat zij niet de echte verantwoordelijk droegen.

 22. H.Vaes

  Harrie, ik ben het helemaal met je eens. Sommige zijn
  nog te stom om voor de duivel te dansen.
  En de verontwaardigde commentaren gaan dan alleen maar over de persoon en zelden of nooit over de inhoud.
  En dan geven ze ook nog alleen maar commentaar over wat ze hebben horen zeggen.

 23. Giny

  VVD koopt stemmen!!!!!

  1. Laetitia

   Hoeveel? Dan ga ik er gelijk voor.

 24. Eminem2

  Mja, dit “succes” is wel uitermate relatief. Omgerekend naar TK-zetels heeft de VVD er slechts 26 gescoord bij de laatste PS-verkiezingen. Tegenover 41 bij de laatste TK-verkiezingen. Nog twee van dit soort “successen” en de VVD bestaat niet meer…

  1. toetssteen

   @Eminem
   Kom op, die restzetel van de PVV die ze nu niet krijgen en de virtuele blahblah (en dan vergeten dat er voor de PS verkiezingen). Maurice is onderweg naar de zegen voor VVD en mark my wordt, D’66. Want Pechtold is zoo zielig.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.