Beelden! Nietsvermoedende 'Gele hesjes' worden keihard in hun rug gepakt door politieagenten

Geen categoriedec 30 2018, 10:00
Voor de zevende keer op rij gingen in Frankrijk de 'Gele hesjes' de straat op om hun ongenoegen te tonen met het beleid van Emmanuel Macron. De beweging begon eind november en groeide dankzij sociale media al snel uit tot massaprotesten. De meeste demonstranten lieten hun ontevredenheid in vrede zien, maar het kwam ook tot flinke rellen en rariteiten. Ook in Den Haag werd deze week weer gedemonstreerd en deze keer ontbond de burgemeester van de stad de betoging. De 'Gele hesjes' kregen een 'disperse and dissolve'-order van de politie en moesten hun biezen pakken. Zo'n tweehonderd personen waren aanwezig bij het protest en acht aanhoudingen werden verricht. In Rotterdam vond ook een protest plaats dat in alle rust verliep.
https://twitter.com/gelehesjesnl/status/1079066192227299328
De demonstranten verschenen gisteren op het Plein met zo'n 150 tot 200 man. Na overleg besloten de instanties om de demonstratie te faciliteren. Maar het liep uit de hand nadat de demonstranten besloten om van het Plein naar het stadhuis te wandelen. De reden hiervoor zou het gooien van vuurwerk en stoelen zijn. Door enkelingen uiteraard, waarna de gehele groep weg moest. Schreeuwtokkies verpesten het voor de rest, die vervolgens hard werden aangepakt. Op de beelden is te zien hoe een rustige man in zijn rug wordt genomen door meerdere agenten en hardhandig werd afgevoerd. Middels deze vormen van intimidatie probeert men de 'Gele hesjes' te breken. Dat lukte in Den Haag, maar in Rotterdam ging de demonstratie onder leiderschap van Jan Dijkgraaf rustig verder.
Volgens anonieme bronnen was het bij voorbaat al gepland om in Den Haag te rellen en onrusten te veroorzaken. Dat terwijl de demonstraties in Rotterdam onder leiderschap van Jan Dijkgraaf wel netjes en rustig verliepen. Zo kan het dus ook! In Den Haag zouden veel boze schreeuwtokkies hebben gestaan die niet wilden overleggen met de instanties. Tja, als communicatie met de instaties al niet meer kan, dan is het ook logisch dat het vertrouwen snel weg is en de sfeer grimmig wordt. Dat zien we dan ook terug in de beelden.
Personen die zich dus echt druk maken om de staat van het land en willen demonstreren kunnen zich dan ook beter aansluiten bij de 'Gele hesjes' van Jan Dijkgraaf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten