Links heeft geld nodig! Parkeren Amsterdam vanaf vandaag 7,50 euro per uur

Vandaag is het dan zo ver, links heeft meer geld nodig voor asielzoekers en andere deugprojectjes: parkeren in Amsterdam kost u vanaf vandaag 7,50 euro per uur. Had je maar met het openbaar vervoer moeten gaan! Via The Post Online.

Vooral langs de straat parkeren kost u 6 à 7,50 euro per uur. Het is iets goedkoper om in gemeentelijke parkeergarages te parkeren maar surprise! Die tarieven zijn óók omhoog gegaan.

Amsterdam heeft natuurlijk flinke geldnood door allerlei idiote projecten die bijna nooit het beoogde resultaat bereiken en vaak vele malen méér kosten dan in eerste instantie was gedacht. Het radicaliseringsbeleid is een mooi voorbeeld, waar één gezin makkelijk tussen de 16 en 40 organisaties van werk weet te voorzien, zonder dat er ook maar de schijn word gewekt dat dit iets oplevert.

Een aanzienlijk deel van de 200 miljoen die dit de afgelopen jaren jaarlijks heeft opgeleverd gaat naar het ‘mobiliteitsfonds’ voor verbeteringen aan het wegennet en wat speelplekken en graszoden. Er zijn echter diverse restauratieprojecten die dusdanig veel geld kosten dat ze jarenlang op de plank zijn blijven liggen. Het kan haast niet anders dan dat de parkeergelden dergelijke projecten zullen gaan bekostigen, tenzij de gemeente doet wat het altijd heeft gedaan: verder uitstellen.

Dit lijkt nog de meest reële optie trouwens, want gemeente Amsterdam is voornemens om zo’n 10.000 parkeerplaatsen uit de stad te verwijderen! Het is aan u om de berekening te maken hoeveel inkomsten ze dat gaat schelen, want ik zit nog steeds in m’n ogen te wrijven door de realisatie van deze pijnlijke onkunde.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

58 reacties

 1. van Urk

  Nog even en je hebt met zulke belachelijk bedragen je eigen parkeerplek in Amsterdam gekocht.

  1. santiago

   Prinsje nooitgenoeg heef nog wel een paar plekjes te huur voor je.

 2. Rien Noppen

  Ik denk dat het meer te maken heeft met de noodzaak Amsterdam autoluw te maken. Men wil ontmoedigen dat mensen nog met hun auto de veel te drukke binnenstad inrijden. Dat is inderdaad ook bijna niet meer te doen.

  1. Beukman

   Inderdaad @Rien. Na alle maatregelen van de laatste decennia dreigt de stad nu opnieuw dicht te slibben. Hogere parkeertarieven gaat hier beslist tegen helpen. Het is ook nergens voor nodig om als bezoeker met de auto tot de deur te parkeren. Er is prima OV, en een NS-fiets pakken is tegenwoordig ook een fluitje van een cent.
   Overigens zijn de parkeertarieven voor bewoners van de stad prima op te hoesten.

   1. van Urk

    Dichtslibben..Hoe kan dat nou. Het land is nooit vol genoeg volgens dezelfde Links.

    1. Beukman

     @Urk
     Onzin.

  2. Hartenheer

   @Noppen

   Sinds wanneer kan jij denken?
   Het zijn tot nu toe kreten van een regenworm

 3. santiago

  De portemoneetjes van gewone, eerlijke, hardwerkende Nederlanders worden weer eens leeggeroofd om de geldverslindende monarchie in stand te houden.

 4. Arubano

  Titel is fout, moet zijn “Links heeft UW geld nodig”.
  Is al tientallen jaren zo.

  1. Beukman

   @Arubano
   Onzin.
   Ook rechtse organisaties als de KvK en winkeliersverenigingen en partijen als de VVD zijn voor een streng verkeersbeleid in de stad. Waarom? Omdat ze donders goed weten dat het gevaar van een verkeersinfarct, het dichtslibben van Amsterdam, levensgroot is.
   Ze hebben daarom ook eind jaren 70 hun steun gegeven aan de maatregelen die er toen zijn genomen om de stad weer leefbaar te maken.

 5. Dik

  Geen probleem, de ultralinkschen zullen zich vanzelf uit de markt prijzen.

 6. santiago

  Dat wordt veel betalen met koninginnedag als je je auto een dagje parkeert.

  1. Beukman

   @Santiago
   Rond de stad zijn legio goedkope parkeervoorzieningen, waarvandaan je met het OV de stad in kan.
   Overigens moet je wel mesjogge zijn om uitgerekend op koningsdag naar Amsterdam te willen.

   1. santiago

    Beukman. Was ook maar een voorbeeld. Wat zou ik in godsnaam met Koninginnedag in Adam moeten doen. Ik heb in Amsterdam sowieso niets meer te zoeken.

    1. Beukman

     @Santiago
     Valt jou dat nou ook op? Hoeveel DDS-lezers die niks meer in Amsterdam te zoeken hebben zich druk maken om de parkeertarieven aldaar.

     1. Vit

      Vroeger moest ik er vaak wezen voor mijn werk (Copiers), toen al werkte je daar al een groot deel van de dag voor de kat z’n viool vanwege het parkeergeld.

 7. bejaarde

  Hiermee maakt men oudere/alleenstaande Amsterdammers nog eenzamer. Familie of bezoek blijven weg of komen nog een fractie van de tijd die ze zouden willen. Je moet kapitalist zijn om nog maar iemand te bezoeken. Het OV is geen optie, gevaarlijk voor ouderen en vooral in de avonduren om weer thuis te komen. IK spreek uit ervaring.

  1. Dik

   @Bejaarde: Net als duizenden echte Amsterdammers verhuizen naar Almere e.o.
   Amsterdam is overgenomen door de fascisten van GroenLinks.

   1. bejaarde

    Dik: ik ben al ruim 21 jaar geleden naar Almere verhuisd, geloof het of niet;
    er werd toen al op mijn huis geschoten in Reigersbos 4 (laatste huis aan het fietspadnnaarAbcoude, naast het Hoge Dijk recreatie gebied) Dat was voor mij de druppel. Daar moest mijn moeder zaliger dus de dupe van worden. Blauwe zone in Reigersbos: dus max 2 uur mijn mans bezoeken. Het linkse gedrocht in Amsterdam maakt meer kapot dan de mens lief is. Het OV is uit veiligheidsoverwegingen geen optie als je zelf inmiddels ook bejaard bent.
    Noppie: ik zit niet op jouw commentaar te wachten: dus muil dicht

    1. umhnz

     Almere, het afvoerputje van Amsterdam.
     Daar wil noch levend, noch dood, noch begraven gevonden worden.

    2. Dik

     “Noppie: ik zit niet op jouw commentaar te wachten: dus muil dicht”

     Negeren ouwe, dat is de beste optie.

     En voor de rest, het is een hard gelach als je een Mokumer bent en je er op zo’n manier wordt weggejaagd.

  2. Rien Noppen

   Doe niet zo hysterisch, bejaarde. Het Openbaar vervoer in Amsterdam is eminent en je kunt overal voor een appel en een ei naartoe.

   1. ZiggyStardust

    En voor een appel en een ei beroofd worden of neergestoken worden is in het Amsterdamse Ov ook geen probleem.

    1. Rien Noppen

     Dit is niet alleen hysterisch maar ook nog paranoïde.

 8. Korporaal Monty

  “Links heeft geld nodig! Parkeren Amsterdam vanaf vandaag 7,50 euro per uur”

  Maar naar Amsterdam komen toch alleen linkse mensen.
  Dus ze betalen zelf hun linkse hobby.
  Waarom de ophef?
  Of zouden er ook andere mensen hier de duppe van worden.

 9. C.A.Barstow

  De aloude melkkoe is weer eens van stel gehaald, klop de mensen nog meer geld uit de zakken, nu onder het mom van een stad verkeersluw maken.
  Nog even en alleen de mensen met voldoende financiële middelen kunnen het zich nog veroorloven een auto te rijden.

  Stem ook in mei op FvD!

 10. Siemien

  Ja € 7,50 in de buitenwijken van Islamsterdam.
  Je moet eens gaan parkeren in een parkeergarage in de stad dan betaal je nog meer..

 11. Pescador

  links gaat er hard naar rechts als het om de centen gaat verder weten ze nog niet welke kant het op moet maar het geldzuchtige hebben ze maar vast van rutte over genomen

 12. Tman

  “10.000 parkeerplaatsen uit de stad te verwijderen”
  Dat is een doordachte aktie van Amsterdam,langzaam maar zeker vertrekken de autochtone Amsterdammers uit de stad en verhuizen naar een woonplek buiten de stad waar voldoende parkeermogelijkheden zijn,en worden zodoende forenzen die naar
  hun werk in en om Amsterdam reizen per openbaar vervoer,want er moet tenslotte ook nog gewerkt worden om de uitkeringsgerechtigde moslims in de stad,aan het eten te houden!
  Daardoor komt in de stad meer plaats en woonruimte voor de vele moslims die nog gaan komen,maar vooral de mogelijkheid Amsterdam te doordringen met de cultuur en het islamitische straatleven,zonder gestoord te worden door westerse honden met hun decadente kleding,gedrag storende regelgeving en bemoeienis.

  1. Beukman

   Ik zal het je nog gekker vertellen, @Tman.
   Moslims zijn bezig aan een geheim plan om heel Amsterdam vol te storten met zand. Het wordt gewoon een Sahara-lite. In het midden, waar nu de Dam nog is, komt een reusachtige moskee te staan. Aan palen worden warmtelampen gehangen en ze gaan er een stelletje kamelen loslaten. Ook komen er bordelen, waarin 10-jarige blanke meisjes, onze dochters, achter het raam worden gezet, je begrijpt vast wel wie de bezoekers worden.

   GroenLinks is aan de macht gekomen dankzij fraude georganiseerd vanuit de moskeeën. GroenLinks wordt de Nuttige Idioot van de moslims, GroenLinks gaat het allemaal fiksen voor de moslims. Parkeerplaatsen opheffen is pas de allereerste stap van dit ultrageheime plan. Bij Bilderberg is het plan, codenaam “Saharadam”, trouwens inmiddels ook besproken als een vervolg van het Oil For Food plan. Je weet wel: Eurabia.

   Ik zet het nu hier neer op DDS, hoe gevaarlijk dit voor mij ook is, want ik hou te veel van mijn stad Amsterdam om haar onder meters zand te zien verdwijnen.

   1. Rien Noppen

    Het is een groot schandaal, Beukman, het moet niet gekker worden!

   2. Tman

    @Beukman
    ++++
    Inderdaad,dat wat je schreef is écht hun natte droom!

   3. Arie B

    Die passage van die nuttige idioten is zó waar. Bedankt daarvoor, mede namens Theo.

    1. Beukman

     @Arie
     De nutteloze idioot Theo is gelukkig nog altijd bereid om iets te leren, zelfs van GroenLinks.

 13. Ome Wim

  Niet janken Amsterdammers, men krijgt waar je op stemt.

  1. Beukman

   Amsterdammers janken niet, @oom. Waarom zouden ze ook?

  2. Marija

   Amsterdam huilt waar het eens heeft gelachen….
   (Zwarte Riek)

   1. Beukman

    Dat liedje ging over joden, @Marija, niet over parkeertarieven.

 14. DeBruijn

  Ik heb de beste oplossing: niet naar Amsterdam gaan. Doe ik ook niet.

  1. Beukman

   Van mij hoef je niet hoor @DeBruijn. Alleen is je reden op zijn zachtst gezegd nogal achterlijk.

   1. Punt50

    Nee Beuk, niet de omdraaitruc. 020 is achterlijk geworden.

    1. Beukman

     Altijd al geweest, @Punt. Daarom is het er ook zo stervensdruk.

     1. Punt50

      Stervensdruk, dat is i.d.d. de beste app voor 020 inwoners. Hij ie er, maak er gebruik van Beukman.

 15. DidiMadloba

  Dat de gemeente parkeerplaatsen gaat opheffen bewijst dat DDS er echt naast zit met de verdachtmaking dat de gemeente een melkkoe zoekt.

  On Amsterdam met de auto de stad ingaan is al lang waanzin.

  Iets anders is dat “groene” stadsbesturen ook parkeerplaatsen van bedrijven in randgemeenten beperken. Maar een bedrijf kan geen servicemonteurs met de fiets of de tram naar een klant sturen die met een ernstige storing kampt.
  Dus maakte mijn werkgever een plat dak geschikt als parkeerterrein. Insiders weten dan waar ik werkte.

 16. Raveltje

  Als je parkeerplaatsen gaat verwijderen
  wordt het parkeren elders duurder
  Slaat dus weer nergens op.

 17. Eric 1

  Mensen moeten niet zo zeuren. Ze hebben Amsterdam allemaal op Groen links gestemd nou oke die heb je nu nu krijg dit. Wie zijn gat brand moet op de blaren zitten

  1. Beukman

   Welke Amsterdammer zeurt er dan, @Eric?

 18. victus

  Niet zo gek dat het een grote bende is. Het is daar bezaaid met jaren 50/begin 60 afgestelde verkeerslichten op de meest debiele plekken. 5 minuten op rood en 10 seconden op groen. Probeer maar op een zondag na 10 uur s’morgens naar Artis te rijden. Onmogelijk, alles staat te wachten voor die achterhaalde apparaten. Een grote opstopping naar en van alle kanten in die smerige stad!

 19. Woning

  Voor mijn part verhogen ze het naar 20 euro. Ik kom toch nooit in dat gat.

 20. A3aan

  Als ik naar een winkelcentrum ga, of dat nu is om te winkelen of om een voetbalwedstrijd of gelijk welk een sport te zien, parkeer ik de auto in de parkeergarage zo lang als nodig.

  De prijs, nul komma nul euro.

 21. Punt50

  020 is toe aan artikel 12. Meteen onder curatele die hap en keihard orde op zaken stellen daar.

 22. Punt50

  Amsterdam, die grote stad
  Die is gebouwd op palen
  Als die stad eens ommeviel
  Wie zou dat betalen?

  1. Dik

   Zoete lieve Femke?

 23. Vrijedenkert

  Laat die gehele vreystaat Amsterdam met heipalen en al maar lanzaam wegzakken in het moeras, als ik per auto niet welkom ben ga ik wel naar elders! Was zowieso al niet voornemens om naar dat afvoerputje af te reizen…

 24. Gewoonomdathetkan

  Ik kom nooit in die islam stad.

 25. Eric 1

  Beumak. Leest de reacties dan maar onder dit artikel

 26. RvdBe

  Gl grootste van Amsterdam, dan krijg je dus ook het beleid van gl.
  Zo hoort het toch ook?

 27. dikkehenk

  “Links heeft geld nodig!” Hahaha Wout, hoe krijg je het voor elkaar deze link te leggen?! Echt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.