Gaan we weer! Partijkartel weigert FVD een stem over de Klimaatwet in de Senaat, maar er is hoop

Geen categorieapr 10 2019, 19:00
De schaduwsenatoren in de Eerste Kamer hebben haast met het doorvoeren van de Klimaatwet! Deze wet zadelt Nederland op met één van de meest bizarre stukjes regelgeving uit 's lands geschiedenis. De senatoren hebben in hun wijsheid besloten om de kiezers van FVD in de steek te laten en hen een stem over deze belangrijke wet te ontzeggen.
Natuurlijk staan de senatoren, die niet willen wachten op het aantreden van FVD, volledig in hun recht. Aankomend FVD-senator Henk 'the tank' Otten maakte direct werk van de zaak en vroeg de voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol (VVD), rekening te houden met de nieuwe samenstelling. Maar dit verzoek werd niet gehonoreerd.
De partij van Rutte maakt zich wellicht druk om de potjes met subsidie en wil de Klimaatwet zo snel mogelijk door de senaat jagen, maar tegelijkertijd kleven er voor Rutte en het bedrijfsleven grote risico's aan de wet. De subsidies zijn leuk, maar als GroenLinks verder groeit kan de subsidiemolen zomaar de verkeerde kant op draaien!
De stemming over de Klimaatwet vindt plaats op 28 mei en dat is vijf dagen na de Europese Parlementsverkiezingen ingeroosterd. Omdat de entree van Forum voor Democratie verder geen impact heeft op het vinden van een eventuele meerderheid maakt het eigenlijk niets uit. Al zou het wel netjes zijn om in lijn met de visie van Otten 'FVD een stem te geven'.
Toch is het nog niet zeker dat de Klimaatwet daadwerkelijk wordt geratificeerd door de senaat. 50Plus lijkt ondertussen wakker geworden en twijfelt over het doorvoeren van de Klimaatwet. En ook diverse senatoren van VVD- en CDA-huize hebben in het verleden kritiek geuit op het vastleggen van de klimaatdoelstellingen in het wetboek.
Er is dus nog hoop dat deze senatoren de fractiediscipline tijdelijk 'even vergeten' of aandringen op uitstel van stemming. Afwachten dus maar, hopen dat het goed komt en niet vergeten te stemmen voor de Europese Parlementsverkiezingen!
Wellicht dat het laatste nog roet in het eten kan gooien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten