Filmpje! Linkse kerkgangers maken excuses voor slavernij terwijl zij NIETS met slavernij te maken hebben

Geen categoriejul 21 2019, 10:00
Jezelf vernederen tegenover de gemeente kan soms ook leiden tot positieve feedback: zie hier de verklaring voor een opmerkelijke video waarin mensen hun 'excuses aanbieden voor de slavernij'. Dat terwijl deze personen helemaal niets met de slavernij uit de 19e eeuw van doen hadden. Bizar! Maar zoals gezegd: jezelf vernederen voelt natuurlijk prettig van tijd tot tijd.
Maar laten we de excuses voor slavernij alsjeblieft gewoon over aan degenen wie zo'n excuus kunnen geven: de slavendrijvers. Het probleem is echter dat de slavendrijvers al lang geleden begraven zijn en dus niet hun excuses kunnen aanbieden. Dus doet de Gemeente Amsterdam het maar. Pure symboolpolitiek waarmee men een deel van de burgers beledigd: immers is het aanbieden van excuses een erkentenis van collectieve schuld.
Op de beelden zien we maffe rituelen. Nu is er helemaal niets mis mee om je bewust te zijn van de kwade zaken uit het verleden. Maar excuses aanbieden? Dan kan helemaal niet! De linkse kerk biedt zelfs haar excuses aan voor "politiegeweld" en om vervolgens het klaaglied af te sluiten met "I apologize, please forgive us." Nou, excuses aanvaard mensen. Kom maar omhoog en klap in je handjes! Jaa!
Ach, het zal wel in de mens zitten. Collectieve rouw, vernedering en verheffing. Schuld en vergiffenis. Prima, maar laten we het overheidsapparaat alsjeblieft buiten deze dynamiek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten