Filmpje! Klimaat-engnek Frans Timmermans wil iedereen bang maken: ‘De wereld die we kennen komt niet meer terug!’

Vicevoorzitter van de Europese Commissie en PvdA-prominent Frans Timmermans mocht gisteravond digitaal aanschuiven bij Jinek. En dat was maar goed ook, want anders dan de politici die actief zijn in Nederland zei Timmermans eerlijk wat hij en zijn mede-Eurocraten van plan zijn de komende jaren. Zijn woorden logen er niet om:”De wereld die we kennen, gaat niet terugkomen. Er gaan heel veel dingen veranderen, die crisis moeten we aanpakken,” aldus Timmermans over het ‘oude normaal’ dat er nooit meer zal zijn.

Klimaat-eurocommissaris Frans Timmermans (PvdA) mocht gisteren digitaal langskomen bij Jinek omdat hij één of ander volstrekt belachelijke prijs had gewonnen. Groene Politicus van het jaar, of iets dergelijks. Dit vanwege zijn belachelijke, onbetaalbare, volstrekt overbodige Green Deal. Opvallend genoeg zei zelfs Timmermans zelf in de uitzending dat hij die prijs alleen maar heeft gekregen omdat zoveel anderen er met hem aan hebben gewerkt. Jaja, leuk hoor die nepnederigheid.

Daarna liet Timmermans zien wie hij écht is, wat hij écht denkt, en wat hij en zijn mede-Eurocraten écht voor ons in petto hebben.

“Ik denk dat we moeten beginnen met de vaststelling dat de wereld die we kenden niet terugkomt. En ik zou graag willen, er zitten bij u ook zeer vooraanstaande politici aan tafel, dat zij dat dus wat vaker zouden zeggen,” aldus Timmermans. “Dat we Nederland er op voorbereiden dat heel veel dingen gaan veranderen.”

Het zal helemaal niemand verbazen dat hij met die veranderingen doelt op de Grote Reset die ook gepromoot wordt door het World Economic Forum (WEF) en de bijbehorende Build Back Better-plannen. Want ja, dat is waar het hier over gaat. Timmermans heeft die agenda ook omarmd. En nee, dat is geen rare “samenzweringstheorie van wappies.” Het WEF en andere globalisten Timmermans zijn daar heel open en eerlijk over ‒ hoewel politici die actief zijn in Nederland daar liever toch wat geheimzinnig over doen, ongetwijfeld omdat ze begrijpen dat het ze stemmen kost. Niet zo gek, want het is inhoudelijk natuurlijk gewoon ouderwets marxisme maar in een nieuw jasje.

“Want we hebben niet alleen te maken met een klimaatcrisis die we moeten oplossen,” ging Timmermans op stalinistische wijze verder, “er is ook een biodiversiteitscrisis. We dreigen één miljoen soorten te verliezen. En dat is jammer voor die soorten zou je kunnen denken, maar dat is ook een directe bedreiging voor onze gezondheid. Er is ook een industriële revolutie aan de gang, die moet ook ingepast worden zodat mensen straks nog banen hebben en nog goed kunnen leven en nog goed kunnen wonen. Dat leidt allemaal tot tektonische, tot echt fundamentele veranderingen in de samenleving. En als we die niet nu in gang zetten, dan lopen we achter de feiten aan en dan bereiken we een aantal keerpunten die ons de controle over onze eigen lotsbestemming doen verliezen.”

De spelletjes die deze man speelt… het is echt ongelooflijk. Hij doet er werkelijk alles aan om mensen zoveel mogelijk angst aan te jagen. WEES DOODSBANG! VREES DE TOEKOMST! De manier waarop hij en andere globalisten dit doen is echt vreselijk voor de gelukservaring van mensen en zelfs voor hun geestelijk en dus later ook lichamelijk (want die twee zijn gelinkt) welzijn. Het is ronduit misdadig.

Wat een gekte. Soorten zijn altijd verdwenen. Dat noemen we nou survival of the fittest. De idee dat we alle soorten maar moeten beschermen is compleet van de pot gerukt en gaat in tegen de hele manier waarop de natuur wérkt. Maar dat boeit Timmermans natuurlijk niet. Dit soort angstaanjagerij is een middel, net zoals dat “natuurbescherming” en “het klimaat” excuses zijn om hun echte doelen na te streven; doelen die steevast gezien kunnen worden als globalistisch en marxistisch.

En daarbij valt het op dat hij steeds termen gebruikt die gepusht worden door het World Economic Forum en diens half-dictatoriale baas Klaus Schwab. Duurzaamheid? Dat sluit naadloos aan bij Build Back Better en de Great Reset waar Schwab een boek over heeft geschreven. Dat van die industriële revolutie? Ook dat is afkomstig uit zijn koker met alweer, jawel, niet één maar zelfs twee bijhorende boeken.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Twitter!

Wat is die Timmermans toch een enorme engnek zeg. En het allerengste? Als vicedinges van de Europese Commissie heeft hij nog macht ook. Veel macht, en ook meer dan Rutte! Verwacht de komende tijd dus nog maar een paar meer van dit soort ijzingwekkende uitspraken en plannen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

112 reacties

 1. Nostradamus

  Fransie kan daar aan bijdragen door te vertrekken en ook niet meer terug te komen! 🙂

 2. StemPzeweg

  Duidelijke taal van een zeer professionele politicus. Wij moeten ons realiseren dat de wereld zoals wij die gekend hebben nooit meer zal terugkomen. Moederaarde alle nutteloze verspilling en energie gebruik niet aankunnen. De mens dient zich aan te passen en de reeds sneller opwarmende aarde moet als voorbeeld dienen om juist te handelen

  1. Nostradamus

   Er zit wel een kern van waarheid in dat we verkeerd omgaan met de planeet maar de werkelijke oorzaak enbijbehorende oplossing wordt verzwegen. Niets heeft ook maar een beetje zin als dit probleem niet aangepakt wordt. Het probleem: OVERBEVOLKING!
   Professionele politicus, ja. Oftewel, een volgevreten zakkenvuller. Maar ook nog eens een keer met de verkeerde oplossingen.

   1. Piet151

    @Nostradamus
    OVERBEVOLKING is inderdaad een probleem, maar een oplosbaar probleem. Overbevolking is op te lossen met acties over drie sporen in de overbevolkte landen. Er moet tegelijkertijd gewerkt worden aan verbetering van de gezondheidszorg, vooral ook van kinderen, verbetering van het onderwijs en van de economie. Want goed opgeleide mensen met gezonde kinderen in een gezonde economie krijgen minder kinderen. Zo simpel is het.

    1. Nostradamus

     Mee eens. En daarom wil ik ook alle wokie leraren naar 3e wereldlanden sturen om daar de mensen op te leiden. Die mensen hier naartoe halen werkt niet. Daar zou inmiddels ieder weldenkend mens toch achter moeten staan.
     Een 1, 2 of 3 kinds politiek zou in veel landen in de wereld ook helpen.

     1. Piet151

      @Nostradamus
      Leraren sturen is een constructief idee. Nu ook nog artsen, ziekenhuizen bouwen, en de economieën oppompen en het probleem wordt gegarandeerd een stuk minder.

    2. halo1

     Dit zijn wel de stereotiepe linkse “oplossingen”: onderwijs-, gezondheidszorg-, economie-verbetering. ..wie kan ertegen zijn.? Desalniettemin blijkt vaak dat mensen desondanks of juist daardoor toch gewoon hierheen komen.. kwestie van goed of beter….je zal dus zonder onsympathieke afschrikmethoden het niet redden..dit gewoon ook eerlijk zeggen.. of deze situatie accepteren.

     1. Piet151

      @halo1
      Dit zijn geen oplossingen van een specifieke politieke voorkeur. Het zijn oplossingen die iedereen die gewoon om zich heen kijkt met eigen ogen kan waarnemen, zelfs in Nederland. Overigens zijn ze ook in wetenschappelijk onderzoek bewezen.
      Maar in ieder geval kan iedereen zien dat gezonde mensen minder kinderen krijgen. In Afrika geldt dat des te meer, omdat kinderen nodig zijn voor de oude dag voorziening. Geen kinderen betekent een uiterst armzalig bestaan als bejaarde. Dus als we zorgen voor betere gezondheidszorg, vooral ook voor kinderen, blijven meer kinderen leven en is die oude dag voorziening beter gegarandeerd en volstaan kleinere gezinnen.
      Beter opgeleide mensen krijgen minder kinderen. Dat is in Nederland een feit en in Afrika is dat niet anders. Grote gezinnen komen meer voor in de lager opgeleide milieus. Kijk maar om je heen.
      En een betere economie heeft hetzelfde effect als oude dag voorziening als meer kinderen. Als de economie gezond is, is er meer geld voor later en zijn kinderen daarvoor minder nodig. het is echt niet zo ingewikkeld en zeker niet iets dat alleen linkse mensen kunnen begrijpen.

      Dit betekent dus investeren in Afrika in gezondheidszorg, onderwijs en economie. Niet uit altruïsme, maar puur uit eigen belang, maar daarmee lijkt me in dit geval helemaal niets mis.

     2. ManX

      Piet51, dat zijn buitengewoon ouderwetse voorstellen en ideeen van je, regelrecht uit de koker van de PvdA. En ze werken niet. Het is theoretisch idealisme. Ella Vogelaar heeft het als laatste nog uitgeprobeerd met haar kansenparelwijken. Het is links-socialistisch geklets over de maakbare maatschappij. Maar dan in het groot: heel Afrika.

      Trouwens: hoe lang denk je dat het duurt voor goed onderwijs in heel Afrika is geimplementeerd en Afrika een welvaartsniveau heeft bereikt van het gemiddelde Europese land. In minder dan 50 jaar lukt dat niet en tegen die tijd heeft de bevolking zich al verdrievoudigd.

      Je moet met wat anders, wat beters komen.

    3. RvdBe

     Piet 151, overbevolking is idd aan te pakken, waarom denk je dat iedereen zo nodig aan de spuiten moet?
     Eens gewend aan de jaarlijkse spuit ligt de weg open om additieven aan vaccins toe te voegen.

 3. halo1

  Als zijn sombere profetie ertoe bijdraagt dat de immigratie gestopt wordt.. heeft het nog enig nut. Dat zou wereld-afspraak nr. 1 moeten worden.. iedereen blijft waar hij hoort.. uitzonderingen daargelaten.. en vanuit dit uitgangspunt kan je dan locaal de problemen proberen op te lossen.. het mag dan ook best wat kosten.

  1. ManX

   Dit ben ik geheel met je eens, halo1.

  2. Edjan

   Ook mee eens maar ik meen al begrepen te hebben dat timmerfranz de immigratie juist wil bevorderen.

   1. Loelap

    Ja dat klopt, twee jaar geleden heeft hij in een tweet gezegd dat Europa 20 miljoen Afrikanen moet importeren tegen de vergrijzing en dat hij zich daar persoonlijk voor gaat inzetten.

  3. Piet151

   @halo1
   “iedereen blijft waar hij hoort.. uitzonderingen daargelaten..”

   Mee eens, 100%. Maar dat is wel precies de situatie van vandaag. De discussie gaat immers alleen over die uitzonderingen, d.w.z. over de vraag wie mag blijven en wie mag weg?
   Oorlogsvluchtelingen wel en economische vluchtelingen niet toelaten, daar is men het wel min of meer over eens. Dat moet je dan wel eerst onderzoeken, liefst snel. Maar de mogelijkheden om vervolgens afgewezen asielzoekers terug te laten gaan ontbreken vaak. Dat is één van de op te lossen problemen.
   De vaak gehoorde oplossing om iedereen meteen terug te sturen past niet zo maar bij je voorstel om uitzonderingen wel toe te laten. Want die uitzonderingen moet je eerst kunnen vaststellen en dus moet je vluchtelingen altijd eerst toelaten, vervolgens beoordelen en terugsturen of opvangen. Dat is precies wat men vandaag probeert te doen.

   1. ManX

    Het beste is dus om de ‘uitzonderingen’ ook geheel te schrappen. Iedereen blijft op zijn plaats. Niet alleen economische immigranten, ook vluchtelingen. Punt.

    1. Piet151

     @ManX
     Dat is in ieder geval wel duidelijk. Maar in zo’n land zou ik niet willen wonen. Gelukkig denkt de gemiddelde Nederlander genuanceerder.

     1. ManX

      Piet, het is dan ook jammer voor je, dat je je echte roeping van dominee bent misgelopen.

      Vluchtelingen horen in de naastgelegen landen opgevangen te worden. Daar mag de rest van de wereld gul en overvloedig voor doneren.

      Maar nooit en te nimmer binnenhalen.

     2. Loelap

      Precies Manx. Je ziet dat Europa steeds meer ontwricht raakt door de hedendaagse massamigratie. Als men hier niet mee stopt, zie ik het somber in voor ons mooie continent.

     3. M.Dikker

      Ik las net de Denemarken de Syriërs terug naar huis gaat sturen. De afspraak was dat ze een veilig heenkomen geboden zou worden zolang dat nodig was, en nu is het er weer veilig, aldus Denemarken. Kijk, zo zou het moeten gaan: weer veilig, dan terug.

   2. halo1

    @Piet 151.. ik denk toch bij die uitzonderingen alleen aan (van te voren geregelde) expats..juist dat “‘allemaal-eerst-toelaten-en-dan-beoordelen” bewerkstelligt de huidige chaos : je krijgt de mensen n.l. niet meer (zonder geweld) weg. Eventuele verdragen opzeggen..het is snoeihard.. maar het alternatief is.. de huidige chaos.

    1. Loelap

     Twee jaar geleden zag ik op de Franse TV een interview met een gepensioneerde Nigeriaanse regeringsambtenaar. Hij vertelde dat veel criminelen en moordenaars naar Europa gaan om zo hun straf in Nigeria te ontlopen. Nigeria houdt de mensen niet tegen ze zijn maar wat blij om van die mensen af te zijn.
     Hij verbaasde zich over de naïviteit van de Europeanen.

     1. ManX

      Dat is correct Loelap. Wij krijgen vaak het droesem hier, dat in andere landen is uitgekotst. Dan begon met Berbers uit het Rifgebergte.

     2. Piet151

      @Loelap
      Ik heb liever onze z.g. naïeviteit, dan de ethiek van die Nigeriaan.

     3. Loelap

      Er is helemaal niets mis met de ethiek van die Nigeriaanse ambtenaar.
      Hij benoemt slecht een feit en waarschuwt ons. Maar dat mag niet van Links.
      U bent duidelijk geïndoctrineerd met u rare reactie.
      Als u ooit aan het mes geregen wordt door een van uw tribale criminele vriendjes, dan heb ik geen medelijden met u. Eigen schuld dikke bult!

 4. Franz Biberkopf

  Van der Galien vindt het niet fijn om bang gemaakt te worden maar hij zou er goed aan doen om te overwegen of Timmermans mogelijk gelijk heeft. Dat is namelijk het geval.

  1. ManX

   Luchtfietserij van een hysterische klimaatalarmist.

   1. Franz Biberkopf

    .. argumenteerde mijn goede vriend.

    🙂

    1. ManX

     Ach Biberkopf, jij stelt zonder verdere argumenten dat Timmermans helemaal gelijk heeft. Gevalletje pot en ketel dus.

     1. Franz Biberkopf

      Dat wil ik wel toelichten, goede vriend.
      De klimaatcrisis gaat een omvang krijgen waarbij de corona-crisis verbleekt. Er is onuitputtelijk wetenschappelijk bewijs voor deze verandering en de gevolgen zullen groter en ingrijpender zijn dan de mensheid ooit beleefde.

      Ik weet dat je deze verandering domweg ontkent maar Timmermans spreekt op basis van wetenschappelijk gezag en jij slechts op grond van wappielogica.

     2. ManX

      Timmerfrans kletst, net als jij, de modellen na die door het fraudegevoelige IPCC opgesteld zijn over de klimaatverandering en iedere paar jaar -zoals alle modellen- ingehaald zijn en bijgesteld moeten worden.

      Je ferme taal verbloemt niet de totale flauwekul die je uitkraamt.

      Ik ontken niet de klimaatopwarming – wel dat die manmade is. Klimaatschommelingen zijn er door de eonen heen geweest, maar dat willen halve zolen als jij en Timmerfrans glashard ontkennen.

     3. Franz Biberkopf

      “Ik ontken niet de klimaatopwarming – wel dat die manmade is.”

      En dat beschouw ik, met de overvloed aan wetenschappelijk bewijs, dus als onnozele onzin.

      Eerlijk gezegd denk ik dat je dit zelf ook wel weet. Zo dom ben je niet.

     4. The devil and the deep blue sea

      Timmerfrans en Bibberfranz behoren gezamenlijk onder een op volle snelheid voortrazende TGV te worden getrapt met hun infantiele gewauwel over het klimaat.

     5. ManX

      Er is geen ‘onuitputtelijke overvloed aan bewijs’, Biberkopf. Dat bestaat slechts in jouw gehersenspoelde hoofd.

      Er is ook onomstotelijk bewijs van geologen die stellen dat het klimaat in het verre verleden (voor de mensheid bestond) even grote temperatuurstijgingen kenden, terwijl de ene keer het CO2 gehalte veel hoger lag dan in de huidige modellenprognoses, en de andere keer juist beduidend lager lag en er dus geen aanwijsbare correlatie is tussen temperatuurstijging en CO2.

      Maar het staat je natuurlijk vrij om gefabriceerde ondergangsonzin te geloven. Zo dom ben je wel.

    2. Franz Biberkopf

     Daar hebben we ons doodongelukkige en moordzuchtige kereltje weer.

     Dat jij het leven nog volhoudt, arme man!

     1. The devil and the deep blue sea

      Ik ben een blijmoedig persoon Bibberfranz die jouw doodsgerochel met plezier zou aanschouwen om vervolgens over je karkas te pissen.
      En dit alleen maar omdat je zo’n irritante kwezel bent met de volkomen verkeerde ideeën!

     2. Franz Biberkopf

      Uit je bijdrage blijkt overtuigend dat je een gelukkig en blijmoedig mens bent, Rob.

      😃

     3. The devil and the deep blue sea

      Goed gezien Wìm Hùtten!

  2. Nostradamus

   Hij heeft dat ook vast overwogen en kwam natuurlijk heel snel tot de conclusie dat hij geen gelijk had.

   Er is mijns inziens wel een probleem maar de oplossing is een heeeeeeeel andere. Frans is eerder een gevaar.

  3. Loelap

   Ach die Timmermans moet zelf maar eens wat minder vreten. Het vet klots inmiddels alle kanten op bij Franske. Dat ziet er niet uit en al dat vlees wat hij naar binnenwerkt is zeer slecht voor het milieu.

 5. Piet151

  Misschien wil Van der Galien iets meer uitleg geven bij zijn stellingen:

  * … het is inhoudelijk natuurlijk gewoon ouderwets marxisme maar in een nieuw jasje.
  * “Want we hebben niet alleen te maken met een klimaatcrisis die we moeten oplossen,” ging Timmermans op “stalinistische wijze verder, “er is ook een biodiversiteitscrisis.”

  Wat is hieraan marxistisch of stalinistisch? De kern van het marxisme is een heel andere boodschap. Het stalinisme had weinig met visie-ontwikkeling. Het WEF is m.i. vooral een visie-ontwikkelend gezelschap.

  Maar Van der Galien kan er zelf ook wat van. Wat vinden jullie hiervan?:
  “Hij (“Timmermans”) doet er werkelijk alles aan om mensen zoveel mogelijk angst aan te jagen. WEES DOODSBANG! VREES DE TOEKOMST! De manier waarop hij en andere globalisten dit doen is echt vreselijk voor de gelukservaring van mensen en zelfs voor hun geestelijk en dus later ook lichamelijk (want die twee zijn gelinkt) welzijn. Het is ronduit misdadig.

  Wie maakt nu eigenlijk wie doodsbang?

  1. ManX

   Zucht….

   Piezt151, wanneer leer en onthoud je nu eens dat dit taalgebruik inherent is aan het verdienmodel van DDS?

   Iedere keer dezelfde kritiek spuien krijgt iets zieligs.

   1. Franz Biberkopf

    Mijn goede vriend ziet dus ook in dat dit demagogische gebral nergens op slaat?

    1. ManX

     Demagogisch redeneren kan wel degelijk ergens op slaan, Biberkopf. Het is een stijl van communiceren, maar de kern en inhoud kunnen volledig kloppen en coherent zijn.

     In die kern van Van der Galien’s betogen kan ik me vaak vinden.

     1. Piet151

      @ManX
      Dan blijft er dus alle reden om te reageren zoals ik doe.

     2. Meriadoc Brandebok

      Er is hier helemaal niets coherent aan. Integendeel: het is een spaghetti van tegenstrijdige en demagogische wartaal.

     3. Franz Biberkopf

      Correct, Meriadoc.

   2. Piet151

    @ManX
    Jij snapt dat allemaal en dat is prettig om te lezen. Maar er verkeert hier een aantal deelnemers die zich gemakkelijk laten meeslepen in elke demagogische volzin en daar blijf ik tegen ageren. Dat levert vaal een leerzame en soms vermakelijke discussie op en dat is immers de bedoeling hier.
    Maar toch een goed bedoelde tip: negeer me gewoon! 😉 Zouden trouwens nog een paar deelnemers moeten doen.

    1. Piet151

     @ManX
     Als dat verdienmodel van DDS bedeld is als één grote grap, ik kan het niet helemaal uitsluiten, dan heb ik dat gemist en hou ik ermee op hier te reageren. Maar voorlopig beschouw ik de uitingen hier als serieuze uitingen van een politieke en maatschappelijke overtuiging en daar wil ik tegen ageren of op kunnen reageren.

    2. ManX

     Natuurlijk ga ik jou niet negeren! Die overheidsgezinde tr0llen-humbug van jou moet zoveel mogelijk tegenwind krijgen en ontkracht worden.

     Betwetende narcisten moeten bestreden worden waar ze zich aandienen.

     1. Piet151

      @ManX
      Gelijk heb je. Ik zie er in ieder geval naar uit. Laten we nog lang van deze mogelijkheid genieten, want ik waardeer je reacties meestal zeer.

      “Betwetende narcist” is trouwens een lelijk pleonasme. Oh sorry, doe ik het toch weer! 😉 Misschien is het wel genetisch, denk je ook dat dat kan?

     2. ManX

      Piet151: “Betwetende narcist” is trouwens een lelijk pleonasme.”

      Helegaar niet!

      Een betweter is een wijsneus, een frik, iemand die het altijd beter weet.

      Een narcist kenmerkt zich door een overgewaardeerd gevoel van belangrijkheid, een opgeblazen zelfbeeld, is verslaafd aan aandacht maar heeft een gebrek aan empathie. Zoiets als Franz Biberkopf dus.

      Maar je begrijpt dat het een niet per se gekoppeld hoeft te zijn aan het andere.

      Misschien werd jij in de war gebracht omdat je beide kenmerken bezit.

     3. Franz Biberkopf

      Daar kan ik mijn goede vriend in bijtreden. “Betwetende narcist” is geen zuiver pleonasme.

     4. Piet151

      @ManX
      Kijk, dit zijn de discussies die we hier moeten hebben. Dat gezever over Baudet of Wilders en soms al die anderen eventjes heel kort, levert helemaal niets op.

      Ik moet je v.w.b. narcisme en betweters een klein beetje gelijk geven. Dat komt, omdat ik niet helemaal serieus reageerde om leuk te zijn, moet ik bekennen. Dat mislukte dus een beetje. Ik zeg, een beetje, omdat een betweter zeker narcistische kenmerken vertoont. Bovendien zijn narcisten vaak betweters, om daarmee de aandacht te krijgen die ze zoeken als het ware. Je zou dat m.i. kunnen benoemen als functioneel betweterschap, soort van eigenlijk dus min of meer. Je kunt betweterschap en narcisme daarom niet zomaar los van elkaar zien. Dat wordt in de moderne literatuur ook heel duidelijk aangetoond. Dus helemaal uit de lucht gegrepen was het niet, gelukkig. Ik wil tenslotte wel mijn kwalificatie recht blijven doen.

      En ik zou daarom de kwalificatie van jouw opmerking willen wijzigen van pleonasme in semi-pleonasme. Die term bestaat nog niet en is ook niet helemaal volgens de regels, maar een betere weet ik zo gauw niet. Zo ontwikkelen we op deze vrijdagmiddag toch zo maar weer een nieuw stukje psychologie. En nu ga ik naar de kapper. Eens kijken of hij me nog kent.

     5. ManX

      Piet51, leuke redenatie over (semi)pleonasme. Ik geef je volledig gelijk daarin. Jij hebt dat harder nodig dan ik.

      En ben je een beetje gefatsoeneerd bij de kapper? Kun je weer verliefd worden op je beeld in de spiegel? 🙂

     6. Beukman

      Betwetende narcist is vooral een aanstellerig etiket van onze pseudopsychiator, die zonder zijn etiketjes hopeloos de kluts kwijtraakt.
      Kijk maar eens naar alleen al deze draad:

      hysterische klimaatalarmist
      dramaqueen
      demagogische en hysterische sukkel
      Betwetende narcist

      Etc. etc.

      De een klampt zich vast aan zijn geloof, de ander aan zijn etiketjes, zullen we maar zeggen. Gelukkig is Dr. X in diepste wezen een goeie knul.

     7. Piet151

      @ManX
      Dank, dank, voor je compliment, al verrast het me niet.

      De kapper was geweldig, echt een aanrader. Ik kwam al twee maanden niet meer bij daglicht buiten. De spiegel probeer ik zoveel mogelijk te mijden, want die geeft een al te zuiver beeld. Wist je, dat narcisten liever een vijver gebruiken, want van zulke onscherpe en instabiele beelden kun je van alles maken.

     8. ManX

      Ahh, Beukman is in da house.

      Je speelt vals Beuk: ‘betwetende narcist’ noem je twee keer. Dus dat etc. etc. aan het eind van je rijtje kun je blijkbaar niet verder invullen.

      Tsja, hoe zou jij Piet51 (die in diepste wezen natuurlijk ook een goede knul is) dan in twee woorden willen omschrijven?

      Trouwens: zelf kan je er ook wat van, tollende windvaan.

     9. ManX

      “Wist je, dat narcisten liever een vijver gebruiken, want van zulke onscherpe en instabiele beelden kun je van alles maken.”

      Piet51, ik ken het verhaal van Narcissus. Wie niet?

      Je mag dan acht talen spreken, je opponent in een discussie neem je nog steeds niet serieus.

     10. Beukman

      Tsja, hoe zou jij Piet51 (die in diepste wezen natuurlijk ook een goede knul is) dan in twee woorden willen omschrijven?

      In ieder geval niet met pseudopsychiatrische pietpraat, Dr. X.

      Wat is dat toch met jullie (jij, onze vriend Rene, en nog een paar anderen), om hier de psychiater uit te hangen?
      Vroeger vonden mensen mekaar gewoon een lսl, of ze mochten elkaar wel, of ze vonden niets. Dat was een stuk overzichtelijker dan om de pots citeren uit DSM-5.
      Is het de schuld van de islam dat jullie zo doen? Van sociale media? Van de EU? Óf slikken jullie soms allemaal methylfenidaat?

     11. ManX

      Tja Beuk, bij Piet51 zelf bracht het allemaal niet zo’n consternatie teweeg als bij jou: hij ging er gewoon mee om en op in. En op een leuke en verstandige manier ook nog.

      Heb je soms op je donder gehad van de hoofdredacteur van het krantenvodje waarbij je werkt? Normaal ben je toch niet zo rancuneus en balsturig.

      Los daarvan: iedereen herkent tegenwoordig een psychopaat, een narcist of een Dunning-Kruger patient. Daar hebben we geen DSM-5 voor nodig, noch een universitaire opleiding: internet volstaat.

      Jij hebt toch ook al opgezocht wat je mankeert voordat je naar de dokter gaat?

     12. Beukman

      Het is van mijn kant louter human interest, Dr. X. Ik probeer de mens te begrijpen, maar dan wel van binnenuit. Dat gaat nu eenmaal niet met etiketteren.

      Iedere boerenlսl denkt inderdaad dat ie psychopaten, narcisten en Dunning Krugertjes herkent. Hij plakt zich suf. De werkelijkheid is uiteraard dat hij er de ballen verstand van heeft en maar raak plakt. Of mis, eigenlijk.
      Nee vriend Rene. Eerst meende hij dat ik een narcist was, daarna een autist, vervolgens een ADHD-er, en het laatste etiket wat hij me opplakte was die aan autisme verwante stoornis, ik kan er even niet opkomen. Nou, al dat geplak, op mij maar ook op een heleboel anderen, heeft vooral iets over hemzelf blootgelegd, een beetje zoals Mr. Fawlty die zichzelf ongewild geestelijk uitkleedde op het moment dat er een paar psychiaters kwamen logeren. We zijn heel veel over Rene te weten gekomen.

      Denk jij ook niet, als je heel eerlijk bent, dat het uitdelen van de bekende etiketjes meer zegt over jouzelf dan over degene waar je ze op plakt? Zoja: wat zegt het dan over jou?

     13. ManX

      Godgod Beuk, neem wat valium en een borrel – je bent zo opgefokt.

      Ten eerste schept etiketten pakken duidelijkheid. Ten tweede is het een mooie opening om verder over door te kouten.

      Maar terug naar Piet, de narcistische betweter. Of betwetende narcist.

      Ik ben niet de enige die Piet labelt, vrijwel alle reaguurders vinden hem een onuitstaanbare betweter. Das gesundene Volksempfinden komt niet zomaar uit de lucht vallen: Piet51 maakt het er al enkele jaren lang met elke reactie ook wel naar! Eeuwig en altijd zeuren, veel beknibbelen, altijd downplayen, alles afserveren: dan verdien je vanzelf en overtuigend die eretitel ‘betweter’.

      Als daarbij blijkt dat je na elke reactie glimt van trots en je jezelf constant op de borst klopt met de talen die je spreekt, met de connecties die je hebt, met je tweede huis in Italie, is de connectie naar narcist snel gelegd. En als je dan even koekelt op de bijbehorende kenmerken is de cirkel rond: Piet51 is een betwetende narcist (maar diep van binnen een goede knul).

     14. Rene van der Grijp

      De heer Beukman noemt wel vaker mijn naam in deze zin, ook als ik helemaal niet aan de discussie deel neem.

      Wat zegt dat over de heer Beukman?

      Wat betreft de duiding van de psychologische gesteldheid van deelnemers die men IRL niet kent is het verstandig enige terughoudendheid in acht te nemen, maar dat vervalt als het er duimendik bovenop ligt. Bij Piet151 druipt de zelfgenoegzaamheid er van af, maar vergeleken bij de oppertr*ol is het een schatje.

      De oppertr*ol is hier de hele dag aanwezig (wat op zich al op een stoornis wijst) en hij kan er geen genoeg van krijgen anderen op zijn eigen subtiele wijze te vernederen. Daarmee heeft hij zichzelf alom gehaat gemaakt.

      Dat wil Beukman niet zien en daarmee maakt Beukman zichzelf volkomen ongeloofwaardig.

      Zou het zijn omdat Beukman aan zijn kant van het “schoolplein” staat? Of is het de typisch linkse reflex om het op te nemen voor de verkeerden? Of ziet Beukman gewoon niet wat zich hier dagelijks afspeelt? Dat zou dan inderdaad op (licht) autisme wijzen.

     15. Beukman

      Welnee Dr. X, Piet heeft een verfijnd gevoel voor humor, waarvan zelfspot een onderdeel is.
      Hoe komt het toch dat jij dit niet ziet – of wil zien?
      Daar ga je met je labeltjes, ouwe knar. Er is er niet één waar “gevoel voor humor” op staat.

     16. Rene van der Grijp

      “Piet heeft een verfijnd gevoel voor humor”

      O, is het humor?

     17. ManX

      Beukman, waarom meen je trouwens Piet51 zo hartstochtelijk te moeten verdedigen?

      Acht je hem daar zelf niet toe in staat of capabel genoeg?

     18. Piet151

      @ManX, Beukman, Edjan, en enkele anderen

      “… je opponent in een discussie neem je nog steeds niet serieus …”
      Ik neem je bloedserieus, altijd en in elke discussie. Nou, bijna elke dan. Natuurlijk was ik er zeker van, dat je het verhaal van Narcissus kent. Anders had ik je wel wat meer info gegeven, of was ik er niet over begonnen. Voor anderen hier zijn deze teksten over Narcissus, vijvers en spiegels abracadabra. Dat laat ik graag zo.

      “Ik (ManX dus) ben niet de enige die Piet labelt, vrijwel alle reaguurders vinden hem een onuitstaanbare betweter.”
      Nee hoor, want dat hou ik heel nauwkeurig in de gaten, want ik wil niet (teveel anderen) irriteren. Dat zijn er ongeveer 5, met nu en dan iemand die ook een duit in het zakje wil doen door voorspelbaar kritisch te reageren. En dat mag dan natuurlijk onmiddellijk.

      Verder wil ik voor de zoveelste keer benadrukken mij vooral niet (te) serieus te nemen. Dat doen al veel te veel mensen, niet alleen hier op DDS, en dat begint nu mij te irriteren. Ik roep meestal maar wat, vaak wel recht in de roos, merk ik aan de vele reacties. Maar daar kan ik ook niet zoveel aan doen, want als iedereen voortdurend z’n veel te lange tenen voor mijn voeten zet, is erop stappen niet te voorkomen. Maar bedenk, ik doe m’n best, meer gaat echt niet.

     19. Franz Biberkopf

      “ Nee vriend Rene. Eerst meende hij dat ik een narcist was, daarna een autist, vervolgens een ADHD-er, en het laatste etiket wat hij me opplakte was die aan autisme verwante stoornis, ik kan er even niet opkomen”

      Mogelijk is onze René een psychiater met voortdurend voortschrijdend inzicht.

      😀

     20. Rene van der Grijp

      “Mogelijk is onze René een psychiater met voortdurend voortschrijdend inzicht.”

      Mogelijk heeft de heer Beukman een iets te dikke duim. Dat van ADHD verzint hij ter plekke. Autistische en narcistische trekjes heb ik bij hem wel bemerkt en dat ook benoemd (met onderbouwing).

      Heb je verder nog een verklaring waarom jij zo breed bent uitgekotst de afgelopen 15 jaar?

     21. Beukman

      Asperger. Ik kon er niet opkomen.
      Die psychiatrische onderbouwingen van jou stellen niet al te veel voor, Rene. Als je verstandig bent dan laat je dat pseudo-psychogepraat voortaan gewoon achterwege.

      Piet heeft al indirect beaamd dat jullie diagnose van hem een volslagen misserd is, voortkomend uit jullie onvermogen om zijn gevoel voor humor te herkennen.

      Enfin, ik blijf van iedereen genieten, of het nou grappig bedoeld is of niet. Ga dus vooral zo door!

     22. Rene van der Grijp

      “Asperger. Ik kon er niet opkomen.”

      Asperger is het soort autisme waar ik steeds op doelde, Beukman.

      “Mensen met het syndroom van Asperger kunnen intense preoccupaties koesteren. De precieze interesse verschilt per persoon; vaak is deze sterk gespecialiseerd en maakt op buitenstaanders een willekeurige indruk. Verzamelwoede komt veel voor, uiteenlopend van postzegels tot ongebruikelijke objecten zoals ventieldopjes. Ook het verzamelen van encyclopedische kennis over allerlei onderwerpen komt veel voor. Kenmerkend voor het syndroom van Asperger (en autisme in het algemeen) is niet zozeer wat de precieze interesse is, maar vooral de intensiteit waarmee men zich ermee bezighoudt.”

      Jouw Trump-obsessie is ook een indicatie, Beukman. Of mag ik dat niet zeggen?

     23. Franz Biberkopf

      René studeerde 50 jaar geleden boekhouden aan de Economische Hogeschool van Rotterdam. Zijn kennis over de psychiatrie heeft hij van Google.

      De man scheldt graag opponenten uit die het niet met hem eens zijn en dat doet hij met slecht begrepen psychiatrische termen. Het is parmantig en aandoenlijk.

     24. Rene van der Grijp

      “Heb je verder nog een verklaring waarom jij zo breed bent uitgekotst de afgelopen 15 jaar?”

      Hierop bleef Fransje het antwoord schuldig.

 6. Meriadoc Brandebok

  Na de MH17-crisis, de economische crisis, de aanslg op koninginnedag, de watersnoodramp, de moord op Fortuyn en de treinkaping kwam de wereld zoals men die kende ook niet meer terug. Elke crisis betekent een omslagpunt in de vaderlandse geschiedenis. Ons land verandert in feite voortdurend. Wat Timmermans zegt is dus volledig juist.

  1. Spaanse_K0K

   De enige constante factor is de verandering.
   En dat is precies waar de vooruitstrevende weldenkenden een probleem mee hebben

   1. Meriadoc Brandebok

    Klopt, de enige constante factor is de verandering. Elke crisis noopt ons tot het aanpassen van ons leven. In de essentie is dat ook de kern van Build Back Better: een betere wereld opbouwen, waarin zo’n coronacrisis ons niet meer kan overvallen terwijl we onvoorbereid zijn. Timmermans heeft volkomen gelijk.

    1. Loelap

     De essentie van BBB is het implementeren van een wereldwijd communisme behalve voor de miljardairs van het WEF natuurlijk, die mogen hun centjes houden natuurlijk.
     “You will own nothing and you’ll be happy” is een van hun uitspraken.
     Het is natuurlijk een utopie, communisme gaat natuurlijk niet werken maar ondertussen zorgen deze idiote uitspraken voor veel onrust en angst bij steeds meer mensen.

     1. Meriadoc Brandebok

      Nee, dat is een zieke complottheorie, vergelijkbaar met de “NWO”-complottheorie. Het doel van Build Back Better is om de wereld beter op te bouwen dan voor de crisis. Eerste prioriteit zal daarbij ongetwijfeld de gezondheidszorg zijn.

  2. ManX

   Gekkie Godwin weer aan het woord. Wat ben je toch een dramaqueen, Brandegeit.

   Na ALLE voorbeelden die je geeft, hernam het leven naderhand gewoon zijn oude loop. Of kun je aanwijzen wat er dan wel totaal anders werd en welke omslagen blijvend waren?

   Het waren allemaal slechts incidenten, waarna het leven gewoon verder ging.

   1. Meriadoc Brandebok

    Je comment is zo onbenullig dat ik er niet eens op ga reageren.

    1. ManX

     Je KUNT er niet op reageren Brandebok. Omdat je uit je nek lült en er naar aanleiding van je gezwets een paar doodnormale vragen werden gesteld waarop je geen enkel antwoord weet.

     Je bent een demagogische en hysterische sukkel. En dat weet je zelf ook.

   2. Spaanse_K0K

    Opgelet:
    de moord op Fortuyn
    Volgens ManX: Het waren allemaal slechts incidenten, waarna het leven gewoon verder ging.

    En morgen?
    Dan beweert ManX precies het tegenovergestelde, bijvoorbeeld dat op dat moment de democratie verdwenen is.

  3. Nostradamus

   Nee, niet volledig juist. Omdat zijn oplossingen bagger zijn.

   1. Meriadoc Brandebok

    Aangaande de oplossingen van Build Back Better: daar zouden we in de toekomst eens goed met z’n allen over moeten nadenken, bijvoorbeeld door een breed nationaal debat te organiseren. En er moet zeker ook eens een apart platform van Westerse democratieën komen waar onderling kennis kan worden uitgewisseld en kan worden gedebatteerd.

 7. RCS

  Als we uit de EU stappen, heeft deze meneer geen baan meer en hoeven we ook niet naar zijn gebral te luisteren.

 8. Billyslurf

  God bestaat!

  1. ManX

   Jezus leeft! En Lou ook!

   1. Edjan

    Lou de palingboer?

    1. ManX

     Jazeker, wist je dat niet 🙂

     1. Edjan

      Lou is van heel vroeger, dacht dat hij dood was. Pas trouwens op met narcisten: als ze bang worden je aandacht kwijt te raken, krijg je even een aai over je bol. Sommigen zijn daar gevoelig voor, anderen allergisch.

     2. ManX

      Edjan, Lou de Palingboer (op de Amsterdamse Dappermarkt) is reeds in 1968 overleden. Maar zijn volgelingen weigerden dat aan te nemen en riepen ‘Lou leeft’. Net zoals strakke christenen vinden dat Je Zus nog leeft.

      Wat je narcisten-waarschuwing betreft: ik ken Piet51 al een tijdje en ben altijd waakzaam.

     3. Piet151

      @Edjan en ManX
      Ik vind Edjan ook een echte aanwinst van dit blog, ondanks onze meningsverschillen van tijd tot tijd.

     4. Edjan

      O Piet, wat lekker!!! Ik zal je schrijfsels weer gaan lezen, hoor, echt waar! 😁

     5. Piet151

      @Edjan
      “Sommigen zijn daar gevoelig voor, anderen allergisch.”

      Jij bent er gelukkig gevoelig voor. Bij ManX heb ik m’n twijfels.

 9. colflor

  Ongeloofwaardig die Timmermans , totaal geen verstand van zaken , heeft slechts frans
  gestudeerd.. Hoe is het mogelijk dat zo iemand deze , ongekozen , positie kan bekleden!
  Timmermans ( en ook D66 ) opteren voor de inzet van bio-massa als vervanging van ons schone aardgas ; biomassa brengt ons weer terug naar de middeleeuwen , daar stookte men ook hout ,totdat alle bossen verdwenen waren ; totaal idioot!
  Hij volgt de idiote plannen van een gevallen politicus Diederik Samsom , waarvoor beiden zeer goed betaald worden . Volg Samsom met biomassa en de wereld gaat idd echt veranderen , geen bos meer over die voor onze broodnodige O2 zorgt!!

 10. Seneca

  die wereld komt echt wel terug. één voorwaarde: zodra al dat tuig zoals Timmermans en aanverwante sympathisanten het hoofd hebben neergelegd, is het voorbij!

 11. Vrijedenkert

  De maar groeiende overbevolking en maar blijven fokken sloopt deze aarde compleet op lange termijn, Westerse en West-Europese landen en de EU die maar immigranten en vluchtelingen blijven importeren vergroten dit probleem alleen maar want als het overschot uit foklanden elders terecht kan stoppende continenten en bevolkingen waar dit gebeurt niet met fokken maar blijven ze gewoon doorrammelen als konijnen…

  1. Piet151

   @Vrijedenkert
   Zie mijn bijdrage elders: onze investeringen in gezondheidszorg, onderwijs en economie kunnen en belangrijke bijdrage zijn aan de oplossing van dit probleem. Dan moeten we dat nog wel even gaan doen.

 12. RvdBe

  Die vent is gek, industriële, culturele etc veranderingen zijn al zo oud als de mensheid zelf, dat gebeurt gewoon, daar hebben we geen vet overbetaalde narcist als Timmermans voor nodig om dat “in goede banen” te leiden.

 13. liefdevol rechts

  Ach, die man strookt niet meer met de werkelijkheid, laat hem maar wauwelen zoveel hij kan, straks wordt hij opgenomen in een gekkenhuis.
  We gaan maar één richting uit en dat is de richting van de vrijheid.
  En dat maakt die linkse partijen zo benauwd en zijn ze voor de verkiezingen alles uit de kast aan het halen om toch maar iets te mogen betekenen, maar neen, jongens jullie komen een half jaar te laat.

 14. Yoyo

  Ik blijf het onverklaarbaar vinden dat deze incompetente volidioot op deze plek is terechtgekomen.
  De wereld is niet gebaat met dit soort narcistische wereldvreemden.

 15. Michael M

  Er zit een kern van waarheid in, maar we moeten er ook wat aan doen. Ik had het liever niet van Fransje gehoord.

 16. usb3.0

  franzje heeft een verdienmodel gevonden en geeft er zijn n dikke vette leven voor..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.