Tunahan Kuzu en Farid Azarkan (DENK) slopen principeloze draaikont Sigrid Kaag

DENK-politici Tunahan Kuzu en Farid Azarkan pakken D66-draaikont Sigrid Kaag hard aan omdat die tóch wil onderhandelen met VVD, CDA én de. ChristenUnie. Zij maakt zich daarmee totaal ongeloofwaardig vinden de twee heren terecht… maar ze zagen het al wél aankomen.

Kuzu: Kaag durft verkiezingen niet aan

Kuzu’s reactie op de aankondiging van Kaag is een reactie op haar uitspraak dat ze liever voor deze onderhandelingen gaat dan voor nieuwe verkiezingen. Vanuit haar D66-perspectief is dat, legt Kuzu terecht uit, misschien nog wel logisch ook. Want als er verkiezingen gehouden worden gaat dat clubje nepdemocraten keihard onderuit.

“Kaag durft nieuwe verkiezingen niet aan…” schrijft Kuzu. “Snap ik wel. Wat zou D66 wreed verliezen.” Om het er nog even extra in te wrijven eindigt hij zijn tweet met de hashtag: #KaagDurftNiet.

Daar valt natuurlijk helemaal niets aan af te dingen. Kijk maar naar de meest recente peiling van Maurice de Hond. Daarbij staat D66 op 19 zetels. Dat is een verlies van 5 ten opzichte van de verkiezingen. Au! En ook volgens dat onderzoekje van EenVandaag staat D66 op fors verlies: van 24 zetels in maart naar 19 virtuele zetels nu.

Kuzu had van tevoren ook al voorspeld dat Kaag dit zou doen. Getuige een video van de woordvoerder van Kuzu hadden hij en Farid Azarkan een weddenschap gesloten. En ja, Kuzu won die:

Farid Azarkan: told you!

Maar ook Azarkan kon terugwijzen op een eerdere uitspraak van hém. Want op 1 april van dit jaar zei hij al dat Kaag Nederland uiteindelijk toch weer zou uitleveren aan De Liegende Hollander Mark Rutte. Wat ze daar volgens hem voor in ruil wilde? Het vice-ministerpresidentschap.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Maar Farid! Met “hier scheiden onze wegen” bedoelde ze: “Voorlopig, maar na een rondje wandelen komen we weer precies, samen, op hetzelfde punt uit.” Logisch toch?

Zucht.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Paardenmiddel

  Het tafeldansmensje kon alleen door fraude, de verkiezingen winnen. Daarom wil ze geen verkiezingen; want stel je voor…

  1. Monty

   ”kon alleen door fraude, de verkiezingen winnen”

   Waarom besteedt DDS geen aandacht aan deze fraude?

   1. usb3.0

    Nou we zagen de propaganda dagelijks op de npo, de d666 begon gelijk met 8 zetels op de verkiezingsdag dat is valse indoctrinatie oftewel verkapte fraude

    1. Monty

     ”Waarom besteedt DDS geen aandacht aan deze fraude usbtje?

     Als er fraude gepleegd zou zijn zou dit zeker op dit blog uitgebreid beschreven worden.
     Of denkt usbtje dat er hier op DDS het kartel de hand boven het wordt gehouden.

 2. StemPzeweg

  Wat een principeloze mens is die Kaag. Walgelijk!

 3. waterman

  Meteen weer een motie van wantrouwen indienen als het nieuw gevormde kabinet is geinstalleerd. Deze mislukte kabinetsrotzooi door Johan Remkes willen we niet. Nieuwe verkiezingen is de enige optie!! Trouwens, Johan is een gevaarlijke naam. Daar weet Van Oldebarneveldt alles van.

  1. Aborifa

   Bij Kaag moet ik altijd aan Johan de Witt denken. Het Groene Zootje is vlak bij.

 4. Aborifa

  Het is storend dat politici die te laf zijn om hun land van herkomst, dat democratisch niet deugt, te kritiseren, hier afgeven op een ècht Nederlands parlemetarier.

 5. Cootje

  Waar is onze gehandicapte mongool

  1. Harry Haller2

   Samen met Kaag gaat Egberts keihard op zijn smoel. Dan hoor je hem niet natuurlijk.

   1. RvdBe

    De “grand dame” van Egberts blijkt een laffe verrader die geen nieuwe verkiezingen aan durft.
    Egberts is in shock.

  2. Aborifa

   Egberts ondergaat shocktherapie. Is even afwezig.

 6. Harry Haller2

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik Kuzu en Azarkan hoe langer hoe meer mag.

  1. Aborifa

   Zijn toch de vertegenwoordigers van een groot deel van de gevangenisbevolking. Trap er niet in Haller.

  2. usb3.0

   Nee, de lange arm uit Turkije moet je niet toekaten

 7. ET007

  Een coalitie met D66 gaat toch mis. Ze denken zichzelf zo te redden, maar als het Kabinet weer kapot loopt dan verliest D66 zoveel stemmen zeker nu er een partij als Volt is. Maar toch … stem PVV.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.