Woke-Deugers zetten aanval in op 'verzetshelden': 'Dat woord niet meer gebruiken, zij waren soms ook fout'

Woke-Deugers zetten aanval in op 'verzetshelden': 'Dat woord niet meer gebruiken, zij waren soms ook fout'

Het Verzetsmuseum houdt op het woord "verzetshelden" te gebruiken voor de dappere mannen en vrouwen die tijdens WOII in het verzet zaten. Want: blijkbaar zijn er een stel gekken die aanstoot nemen aan dat woord omdat die helden "soms ook fouten maakten." Te ranzig voor worden.

Viezer, ranziger, misselijker dan dit wordt het niet. Het woord ’verzetshelden’ gaat in de ban bij het Verzetsmuseum. Dat bericht De Telegraaf. De reden is dat de leiding tot de conclusie is gekomen dat verzetsstrijders ook fouten maakten - en dus geen heilige boontjes waren. Daarom verdienen zij het niet langer om 'helden' genoemd te worden.

Volg mij op Twitter.

Let wel, dit komt dus niet bij een vieze linkse actiegroep vandaan. Nee. Het komt bij de leiding van het museum zelf vandaan.

"Mensen kunnen heldhaftig zijn, maar zijn nooit 100 procent een held," aldus de directeur in gesprek met het vies linkse Trouw.

Ditzelfde museum deed eerder al woorden in de ban als handicap, dwerg en zigeuner. Want dat zouden heeeeeeeeeel beledigende termen zijn.

En nu is 'helden' dus ook al een 'beledigende' term, omdat mensen nooit 100% heilig zijn. Omdat het geen éngelen zijn. Daarom mogen we ze geen hélden meer noemen, laat staan vínden.

Dan denk je dat het niet erger kan, maar wacht! Dan heb je het gewraakte artikel in Trouw nog niet gelezen. De titel alleen al: "Verzetsmuseum rekent af met heldenhype."

Ja, het staat er echt. Ze rekenen ermee áf. En dan noemen ze het ook nog eens een "hype."

"De verzetsheld is weer helemaal terug en dat stuit me tegen de borst," zegt directeur Liesbeth van der Horst. Mensen kunnen heldhaftig zijn, maar zijn nooit 100 procent een held. Mensen worstelden en klooiden, ook in het verzet. Wij willen niet heroïseren, wij willen juist de menselijke kanten laten zien."

Als voorbeeld geeft ze mogelijk "drugsgebruik" van sommige verzetshelden en het feit dat sommige aanslagen mislukten.

Ja, serieus.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Dit, mensen, is deel van een groter plan. Ze willen ons onze helden afnemen. Ze willen dat we geen respect meer hebben voor onze geschiedenis, voor onze ouders, voor onze grootouders, voor onze cultuur... voor niemand. We mogen alleen nog 'respect hebben' voor mensen die beweren dat ze zielig zijn. Slachtoffer. Maar tegen mensen opkijken, van hen leren en hun proberen te imiteren? Nee, dat mag niet meer. We moeten ons continu schuldig voelen - zelfs over mooie hoofdstukken van ons verleden.

Het is onderhand om misselijk van te worden wat ze ons land aandoen. En maar pretenderen moreel superieur en oh zo Woke te zijn.

Lees meer over:
Tweede Wereldoorlog Deugen Trouw

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties