PaulCliteur

-Paul Cliteur- 'De laffe houding van overheden tegenover Charlie Hebdo'

Opiniejan 05 2023, 18:30
“Het Franse satirische magazine Charlie Hebdo heeft recentelijk de resultaten van een cartoonwedstrijd gepubliceerd op hun website. Deze wedstrijd had als doel het maken van satirische cartoons van Ayatollah Khamenei, de grote radicaal-islamistische leider van Iran”, schrijft DDS.
        Kijk eens, dat is nog eens wat de Fransen “insoumission” noemen. Bijna de gehele redactie uitgemoord in 2015 vanwege het feit dat Charlie Hebdo als enige in de wereld niet capituleerde voor een jihadistisch-terroristische aanval op de vrijheid van gedachte en vrijheid van expressie (art. 18 en 19 UVRM) en dan nog het lef om door te gaan.
En de rest van de wereld?
        Alle ministers van justitie en veiligheid (Nederland voorop) hebben in hun feitelijke gedrag excuses gemaakt aan de jihadisten.
        Alle hoofdredacteuren van “kwaliteitskranten” doen hetzelfde door het niet langer opnemen van cartoons die moordenaars niet willen zien.
        Alle staatshoofden weten niets belangwekkends op te merken over de kwestie, behalve dan dat het “moeilijk” en “gevoelig” ligt.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
        Alle Europese instellingen als de EU, de Raad van Europa, het Europees Parlement, allemaal druk bezig met afleidingsmanoeuvres over hoe “beledigend”, “stigmatiserend”, “discriminerend” het wel niet is als je een cartoon maakt over een religieuze leider die 13 eeuwen geleden geleefd heeft.
        En tot slot: het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in Straatburg op de knieën in E.S. v. Austria (2018).
Heer, leid ons door deze crisis.
Paul Cliteur is redacteur en medeauteur vanThe Fall and Rise of Blasphemy Law (2016): https://ap.lc/Wm1Gz
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten