cda onderzetter winschoten 2018

Bontenbal (CDA) pleit voor beperking asielmigratie: "Huidig migratiebeleid kan uitdagingen van de toekomst niet aan"

Politiekokt 29 2023, 16:00
Tijdens een lezing in Amersfoort afgelopen zaterdag heeft Hendri Bontenbal, de leider van het CDA, aangegeven dat zijn partij voorstander is van het beperken van zowel arbeids- als asielmigratie. Het CDA, dat geen schim meer is van zichzelf, probeert nu onder leiding van Bontenbal te zoeken naar de juiste toon voor de campagne en richt de schijnwerpers op het vraagstuk van asielmigratie.
Bontenbal benadrukte de dringende noodzaak om te verduidelijken welk economisch model Nederland in de toekomst wil omarmen en in hoeverre arbeidsmigratie daarin een rol speelt. Hij waarschuwde dat de huidige migratiedruk een zware wissel trekt op de Nederlandse samenleving. Dit kan variëren van de "braindrain," waarbij jonge mensen elders hun kansen grijpen, tot de opstapeling van problemen in kwetsbare wijken en de druk op huisvesting en openbare voorzieningen.
Met meer dan 227.000 migranten die in 2022 naar Nederland kwamen, benadrukte Bontenbal dat deze aantallen niet meer houdbaar zijn en dat het huidige migratiebeleid niet is toegesneden op de uitdagingen van de toekomst. Het door hem genoemde aantal komt overeen met de officiële cijfers die eerder dit jaar door het kabinet werden gepubliceerd. Deze cijfers onthulden dat maar liefst 403.000 migranten in 2022 naar Nederland kwamen, waaronder 108.000 mensen die vluchtten voor het geweld in Oekraïne. Dit legt een aanzienlijke druk op Nederland en benadrukt de noodzaak voor een herziening van het migratiebeleid.
Bontenbal bekritiseerde in zijn toespraak zowel links als rechts in de politiek. Volgens hem negeert links de migratieproblematiek, terwijl rechts eenvoudigweg pleit voor het sluiten van de grenzen zonder oog te hebben voor de complexiteit van het vraagstuk. Wat Bontenbal vergeet is dat zijn partij de afgelopen jaren onderdeel is geweest van het kabinet en mede verantwoordelijk is voor het beleid dat is uitgerold door het kabinet. Nu zijn partij is afgegleden tot een marginale partij, lijkt dit opnieuw een wanhoopsdaad om relevant te blijven gedurende de campagne.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten