shutterstock 739362748

Max Verstappen vanaf derde startpositie in Grand Prix Mexico: Schrijft hij vandaag geschiedenis?

sportokt 29 2023, 15:00
Max Verstappen vertrekt zondag vanaf de derde startpositie in de Grand Prix van Mexico na een intense kwalificatiesessie. Pole position ging naar Charles Leclerc van Ferrari, met Carlos Sainz op de tweede plek en Verstappen op de derde. De kwalificatiesessie op het Autodromo Hermanos Rodriguez in Mexico-Stad was een felle strijd. Verstappen zette een indrukwekkende tijd neer in Q1, wat aanvankelijk resulteerde in de snelste tijd. Helaas werd zijn kwalificatie overschaduwd door een opmerkelijk incident waarbij hij langzaam de pitstraat verliet voor zijn laatste run.
Dit incident leidde tot een onderzoek door de stewards, maar gelukkig werden alle coureurs, behalve Logan Sargeant, vrijgesproken na het onderzoek. Hierdoor behoudt Verstappen zijn derde startpositie en krijgt hij de kans om zijn indrukwekkende reeks in Mexico voort te zetten. Verstappen heeft een sterke band met het Autodromo Hermanos Rodriguez, waar hij al vier keer eerder heeft gewonnen. Als Verstappen de race zou winnen, zou hij Alain Prost evenaren met 51 Formule 1-zeges, een doel dat Verstappen ongetwijfeld nastreeft.
Verstappen gaf toe dat hij niet helemaal tevreden was met zijn prestatie in de kwalificatie. Hij merkte op dat hij te kampen had met grip problemen, wat voor een uitdaging kan zorgen op dit hooggelegen circuit. Desondanks blijft Verstappen vastberaden om in de race zijn positie te verbeteren. De strijd om de pole position was uiterst competitief, en Verstappen is vastbesloten om zijn concurrenten voor te blijven. De Grand Prix van Mexico belooft een enerverende wedstrijd te worden, met Verstappen in het middelpunt van de actie.
Het Mexicaanse GP-weekend is opmerkelijk te noemen, aangezien eerder dit weekend een schietpartij plaatsvond vlakbij het circuit. Volgens diverse Mexicaanse media vielen er meerdere gewonden, waarvan minstens één persoon is overleden. De F1-organisatie heeft inmiddels al laten weten dat de race wordt voortgezet zoals zoals gepland.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten