screen shot 2023 06 20 at 125822

CDA’s dubieuze stoelendans: Is dit nu echt het moment, Hanke Bruins Slot op Buitenlandse Zaken?

Politieksep 04 2023, 12:00
Terwijl de wereld in brand staat met de situatie in Oekraïne, besluit het CDA tot een dubieuze stoelendans in het demissionaire kabinet. Ja, u leest het goed. Hanke Bruins Slot, eerst minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, neemt het roer over van Wopke Hoekstra op Buitenlandse Zaken schrijft de Telegraaf. Een cruciale post op dit moment. Maar wie bij het CDA denkt dat Bruins Slot dé persoon is om Nederland internationaal te vertegenwoordigen op dit schaakbord?
Bruins Slot, hoewel oud-militair en voormalig defensiewoordvoerder van de CDA-fractie, is een betrekkelijke nieuwkomer op het terrein van Buitenlandse Zaken. Met de immer groeiende crisis in Oekraïne op de achtergrond, zou je denken dat ervaring en expertise voorop staan. Maar het CDA lijkt anders te denken en schuift deze relatief onbekende bewindspersoon naar voren. Dat ze slechts een korte wandeling van 160 meter hoeft te maken tussen de twee ministeries, is een schrale troost voor hen die hoopten op een zwaargewicht op deze post.
Ondertussen wordt Hugo de Jonge naar voren geschoven voor BZK. Hij zal, naast zijn bestaande verantwoordelijkheden als minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, nu ook zorg dragen voor de organisatie van de komende verkiezingen en toezicht op de AIVD. Is het CDA echt van mening dat De Jonge kan jongleren met zoveel kritieke portefeuilles? Wij van DDS vinden van niet je moet een totalitair heerschap niet loslaten op deze portefeuille. Deze man heeft tijdens Corona er blijk van geven niets op te hebben met democratie en vrijheid van meningsuiting.

Vaandelvlucht van het arrogante CDA. Na krap anderhalf jaar minister BiZa alweer terug de baantjescarrousel in. Het moederdepartement in de steek gelaten. Nog snel even demissionair het cv’tje opleuken.

De Telegraaf
De Telegraaf
@telegraaf

CDA’er Hanke Bruins Slot volgt Wopke Hoekstra op als demissionair minister van Buitenlandse Zaken. telegraaf.nl/nieuws/6465463…

710
Reply
PVV'er Martin Bosma, altijd scherp, slaat de spijker op zijn kop. Volgens hem is dit niets minder dan een "vaandelvlucht" van het CDA. Deze herschikking lijkt meer op een interne CV-opknapbeurt dan een weloverwogen strategische zet.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
We hebben mensen nodig die zich inzetten voor de belangen van het land, niet voor de politieke spelletjes van hun partij. Met deze onverwachte en, laten we eerlijk zijn, twijfelachtige herschikking, roept het CDA serieuze vragen op over hun prioriteiten en hun visie voor Nederland. Terecht dus dat het CDA zo laag wordt gepeild in de peilingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten