shutterstock 2280794199

Rutte's slappe aanpak van de Houthi's: Geen Michiel de Ruyter mentaliteit

Politiekjan 12 , 20:30
De misplaatse trotse houding van premier Rutte, omdat Nederland een schamele stafofficier stuurt voor de aanval op de Houthi's, is de zoveelste bevestiging van zijn laffe en halfslachtige aanpak als het gaat om het verdedigen van Nederlandse belangen. Het is een lachwekkende vertoning van pseudo-betrokkenheid, een slap aftreksel van wat werkelijk nodig is om een sterke en assertieve rol te spelen op het wereldtoneel om het Nederlands belang goed te dienen.
Eerlijk gezegd, de inzet van slechts één stafofficier in een operatie die geleid wordt door de VS en het VK, is een povere bijdrage. Het is een zoveelste teken van Rutte's onwil om Nederland te positioneren als een daadkrachtige en beslissende kracht. Dit is niet de Nederlandse leeuw die brult, dit is niet meer dan een miezerige muis die piept!
Wat Nederland nodig heeft, is een leiderschap dat niet bang is om te vechten voor onze belangen en principes. Een leiderschap dat begrijpt dat soms harde beslissingen genomen moeten worden om de veiligheid en stabiliteit in de wereld te waarborgen. Maar helaas, wat we hebben is een demissionaire premier die liever met holle frasen communiceert waar weinig daadkracht van uit gaat en het daarom bij minimale, betekenisloze gebaren blijft om de schijn van betrokkenheid op te houden.
Het Houthi-conflict is geen kleinschalige kwestie. De acties van de Houthi's in Jemen vormen een serieuze bedreiging voor de internationale orde en veiligheid. Maar in plaats van een standpunt in te nemen dat onze vastberadenheid en kracht toont, kiest Rutte voor de veilige weg, de weg van minimale inspanning en maximale terughoudendheid. Dit is een gemiste kans om Nederland te profileren als een land dat niet bang is om op te komen voor wat juist is. Nederland had minimaal een marineschip moeten sturen om onze koopvaardij te beschermen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
De tijd van aarzelen en halve maatregelen moet voorbij zijn. We kunnen niet langer aan de zijlijn staan terwijl de wereld om ons heen in chaos verkeert. We hebben een leiderschap nodig dat bereid is om moedig te zijn, om voorop te lopen in de strijd voor vrijheid en veiligheid. Rutte's aanpak in de aanval op de Houthi's is een duidelijk bewijs van zijn onvermogen om deze rol te vervullen. Gelukkig vertrekt Rutte binnen afzienbare tijd. Nederland verdient beter dan deze zwakke vertoning van internationale betrokkenheid. We hebben behoefte aan een echte leeuw aan het roer, niet aan een bange kat die terugdeinst voor elke uitdaging. Rutte beschikt duidelijk niet over de Michiel de Ruyter mentaliteit. Daarom zeggen wij tegen Wilders schiet een beetje op met de formatie. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten