Levensgevaarlijke kinderombudsman wil dat Nederland ISIS-kroost uit Syrië ophaalt

isis-jongetjes-opblazen
Foto: Twee jonge ISIS-terroristjes, vlak voordat ze in een busje stappen dat hen fataal werd. Bron: ISIS.

Nederland moest maar eens een hele vrachtlading aan kinderen verwekt door doorgedraaide ISIS-terroristen naar Nederland gaan halen. Zegt in ieder geval de Kinderombudsman Margrite Kalverboer die de zoveelste smeekbede aan het kabinet lanceert om de nakomelingen van onthoofdingsfans ons land binnen te loodsen.

Het is toch ook om extreem moedeloos van te worden, nietwaar? Ondanks dat al diverse keren verteld is dat het feestelijk onthalen van ISIS-welpjes in Nederland niet bepaald een veilig idee is, blijven de zeurpieten maar bezig. Nu weer Kinderombudsman Margrite Kalverboer met de zoveelste smeekbede:

“Kinderombudsman Margrite Kalverboer wil dat de regering Nederlandse kinderen terug gaat halen uit Syrische kampen. Ze wil dat minister van Justitie Ferd Grapperhaus zich daarvoor gaat inzetten en dat het kabinet zorg draagt voor hun emotionele en fysieke veiligheid en hun recht op ontwikkeling.

Dat schrijft Kalverboer in een brief aan de minister en de Tweede Kamer. “Ik verzoek u zich tot het uiterste in te spannen om, eventueel in samenwerking met andere landen en internationale organisaties, de kinderen actief op te halen.””

Leefbaar Rotterdam-raadslid Tanya Hoogwerf legt uit waarom dit een slecht idee is: “Het terughalen van kinderen betekent automatisch dat ook hun ouders (uiteindelijk) terug zullen keren en dus een gevaar. Waarom zouden ouders van kinderen die niet de keuze hebben gemaakt naar een moordzuchtige terreurgroep te vertrekken dit veiligheidsrisico moeten willen lopen?” Ook de Duitse inlichtingendiensten raden het terughalen van ISIS-kinderen, de “welpen van het kalifaat”, ten strengste af.

Maar ondanks die verstandige stemmen is de Kinderombudsman helaas lang niet de enige die dit gevaarlijke plan rücksichtlos wil doorzetten. De PvdA, minister Grapperhaus, en pratende hoofden in NPO-keuvelrubriek Nieuwsuur zijn er allemaal uitgesproken voorstander van.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

49 reacties

 1.   

  Kinderen dienen een veilige haven te hebben en daarnaast is het ook niet eerlijk dat onschuldige kinderen de dupe worden van de zonde van hun ouders. #haalzeterug

  1.   

   Als je de kinderen terug haalt komen de ouders ook mee.
   Niet doen dus. Of, alleen de kinderen met absolute garantie dat de ouders nooit Europa meer binnen mogen.
   Afgezien daarvan, de ombudsvrouw heeft herhaaldelijk laten blijken dat ze niet spoort.
   Er zijn diverse schroefjes los of helemaal losgetrild bij haar.
   Ze is niet bezig met welzijn van kinderen, ze is druk met haar politieke overtuiging.

   1.   

    @Howard

    De ouders zouden idd beter niet binnengelaten kunnen worden

    1.   

     Je klinkt erg dubbel. Want dan komt de volgende idealistisch groep en zegt vervolgens dat je kinderen niet van hun ouders mag scheiden. Het is het een of het ander.

  2.   

   Wachten totdat een van deze kinderen een aanslag op je pleegt, of dat jij niet meer in een no-go-earea gebied in NL mag komen. Het is een kwestie van tijd. Door de komst van de Islamieten is het er beslist niet beter op geworden. Neemt de democratie en vrijheid van meningsuiting zienderogen af.

   1.   

    Waar de Islam verschijnt is het de vrijheid die verdwijnt.

 2.   

  Laat die moslimlarven maar lekker daar tussen de rest van het ISIS ongedierte zitten en in geen geval in Nederland laten, alsof we nog niet genoeg van dit spul hebben.

  1.   

   Ik ben meer voor de oplossing van hun grote voorbeeld Mohammie. Allemaal over de kling jagen. Dat is wat de profeet ook gedaan heeft. Duizenden doden, omdat hij niet wilde dat er een generatie bleef leven, die wraak zouden kunnen nemen. En voor de zachtgekookte eieren op dit forum, jullie tijd komt met rasse schreden dichterbij. En dat zal verschrikkelijk zijn.

   1.   

    Top meent dat we dit probleem beter met een genocide kunnen oplossen.

    Hoe gestoord kun je zijn?

    1.   

     Nouja naar goed voorbeeld van de profeet van de religie der vrede.
     Bent u soms islamofoob?

    2.   

     Blablabla Blaaskaak!

    3.   

     Gestoord, was de samenkomst, van je geile vader met je stompzinnige moeder, die de benen spreide voor wat jij bent geworden.

   2.   

    Top heeft gelijk deze gehersenspoelde kinderen gaan voor problemen zorgen

 3.   

  Een aantal kinderen zal al geïndoctrineerd zijn met de IS-boodschap: dood aan alle niet gelovigen in Allah. Zeer onverstandig om dat spul hier naar toe te halen. Moeders en vaders zijn willens en wetens vertrokken naar de oorlogsgebieden om zich daar aan te sluiten bij IS. Vooral zo laten en zeker niet terughalen. Misschien wel de allerkleinsten die niet eens weten wat leven is. Die zijn nog onbedorven en kunnen misschien nog een redelijk leven krijgen in het Westen. Hoewel ik dat meteen ook weer betwijfel. Een leven zonder ouders is ook geen pretje of ze zouden opgevangen moeten worden door adoptieouders.

  1.   

   Eens.

 4.   

  Als je de kinderen naar Nederland haalt ………….komen de moeders ook op een gegeven moment.

  Daarbij haal je grote problemen naar Nederland want die “kinderen” zijn dusdanig gehersenspoeld met de islam dat er waarschijnlijk geen redding meer mogelijk is.

  Een aantal van deze kinderen hebben al gemoord of opleiding daartoe gehad.

  Ze zullen de Nederlandse belastingbetaler ook veel kosten want een leger van sociale werkers moeten dan deze kinderen begeleiden.

 5.   

  Liever geen Mohammed’s kindsoldaten in onze straten. Ik heb al heel wat foto’s van onthoofdingen gezien. Jong geleerd, oud gedaan.

 6.   

  Dat wijf is volkomen gesjeesd! Maar ja, PvdA….!

  Laat die leipe ombudsmuts maar zich eens gaan richten op de jeugdzorg hier in Nederland! Want daar valt nog ontzéttend veel te verbeteren!

  Dat addergebroed terughalen, mag hopen dat het daar wordt weggebombardeerd!

  1.   

   Juist Ruud!
   En Eu-genie wil er thuis bij haar een stuk of 10 opvangen.
   Doet die Moslim Trol ook eens wat goeds.
   En volhouden EU-genie.
   En alles uit zak betalen Trol!

  2.   

   Helemaal ruk wat u nu zegt @Rud65 ! Kinderen weg bombarderen…Misschien bent u nog wel erger, die kinderen begrijpen er niets van. Weten niet hoe een kind mag leven in een veilige omgeving. Dat wilt u ze ontzeggen?

 7.   

  De als toekomstige tijdbommen gehersenspoelde larven Nederland binnenhalen en daarna proberen ze te deradicaliseren.
  Hoe dwaas kun je zijn.

 8.   

  Moeders van ISIS kinderen uit Europa en zijn vrijwel allemaal van allochtone oorsprong. Wat is het probleem om deze kinderen naar hun familie te sturen in Marokko/Turkije etc,?
  Of vindt Juffie, Moslim-knuffelaarster, Kalverboer dat nog meer Moslim ge-importeerd moet worden?
  Haar stelling: kinderen naar hier, dus……moeder ook! En zij heeft recht op gezinshereniging, dus…..vadertje ISIS strijder ook naar hier!
  Met gevolg: gratis huis, uitkering, toeslagen, vrijstellingen en de hele rambam tot hun dood! Tevens import anti-westerlingen en terroristen!
  Wordt het niet eens tijd dat de ontzettend zwaar gesubsidieerde instellingen( asiel-industrie/welzijn-industrie/ e.a.) ontdaan worden van met: ALTIJD sympathiserende Moslims linkse figuren?
  Mooie taak na 20 maart 2019 voor de FvD en PVV!

  1.   

   Met de uitleg geheel eens!

   1.   

    Het valt alleen niet te onderbouwen en is gebaseerd op de onderbuik.

    1.   

     Daar heeft u een punt.
     De Pvda prutser zit puur op de emotie te spelen.
     Kregen we even terug niet te horen dat kinderen niet ontworteld dienen te worden?

 9.   

  “Kinderombudsman Margrite Kalverboer ”
  Inplaats van de kinderen hierheen halen is het goedkoper en logistiek beter dat mevrouw Margrite Kalverboer daarheen gaat,om de kinderen in een vertrouwde omgeving te kunnen gaan knuffelen en leuke spelletjes te spelen zoals:kopje eraf,mesje steek,verkrachtertje enz

 10.   

  Gewoon terug halen en goed begeleiden. Ouders daar laten, het is verwerpelijk om zonden van ouders op kinderen te verhalen.

  Overigens komen ze ooit naar Nederland, verdiep je er maar eens in waarom. Dan liever zo jong mogelijk.

  1.   

   @Aytas
   Ik stel voor dat jij daar naar toe gaat om ze veilig op te vangen en te begeleiden.
   Mag je ze meteen uitleggen waarom ze bij vader en moeder weggehouden worden en hoe ze alles wat ze ooit geleerd hebben moeten vergeten en alles en iedereen die ze moeten haten ineens liefdevol moeten gaan benaderen.
   Ik wens je veel succes.
   Je kunt van een getrainde vechthond ook geen schoothondje meer maken en de ingepompte haat ook niet uit zo,n IS puppy!

   1.   

    ….uit zo’n IS puppy halen!

   2.   

    Onzin argumenten. Ik zou hen uitleggen dat hun ouders geestelijk gestoord zijn en daarom niet bij hen zijn. Wat mij betreft mogen wel wat meer kinderen tegen hun ouders beschermd worden.

 11.   

  In 1979 en 1980 liepen er al jochies van 6, 7, 8 rond met een handgranaat om, al glimlachend en groetend, langs een wachtpost in Libanon te lopen en zich vervolgens om te draaien en de handgranaat te gooien. Tientallen doden en gewonden.
  Dit is 3 of 4 keer gebeurd bij de troepen van de Fiji eilanden die daar zaten voordat ze het anders gingen aanpakken en ze van een afstandje tegenhielden.
  Vraag eens aan hun wat je met kinderen van terroristen moet doen.

  Zelf zaten wij Nederlanders voornamelijk gelukkig nog in een bufferzone tegen Israël aan, waar de meer christelijk georiënteerde of anderszins gematigde moslims woonden, die al uit de rest van Libanon verdreven waren door de terroristen.
  Die nu trouwens of vermoord zijn door de andere ‘Libanezen’ of in Israël wonen die ze wel een veilige haven boden.
  Als je door Beiroet e.o. kwam liepen er al genoeg van die ‘jochies’ bewapend rond. Denk je nu echt dat die vreedzaam zijn opgedroogd ?
  En dan ook nog de moeder binnenhalen die voluit en bewust heeft gekozen voor hun Jihad. Nooit mogen deze mensen weer de westerse samenleving in, ze zijn besmet.
  Er lopen er hier al honderdduizenden die zo gevaarlijk zijn, je hoeft er niet nog meer te gaan halen.
  Tijd voor een burgeroorlog mensen, we gaan het anders niet redden.
  Gelukkig begint Europa het door te krijgen, nu nog wat acties die de rest echt wakker schudden. Blijkbaar moeten er nog vele aanslagen komen voordat men zich realiseert dat de meeste moslims en vluchtelingen hier niet horen.

 12.   

  De kinderen moeten daar blijven die zijn psychisch te beschadigd door alle gebeurtenissen en het verantwoordelijkheidsgevoel loze verwekken van kinderen in een oorlogssituatie,dat komt nooit meer goed!
  Die isis strijders hebben daar overigens gefokt als konijnen noem het maar Collateral Damage.

 13.   

  Laat de ombudsvrouw zich bezig houden met echte Hollandse kinderen die hulo nodig hebben, niet aan Kalifaatkinderen en ouders die ons haten als de pest.

 14.   

  Er word vooral op het “gevoel” gespeeld..

  de islamisering in zijn volheid zichtbaar

 15.   

  Het zijn geen gewone, normale kinderen. Vaak zijn ze kind-soldaten geweest, die gehersenspoeld zijn, en zijn ze allemaal getraumatiseerd. Deze kinderen kunnen niet aanpassen en meedoen in een klas met gewone Nederlandse kinderen. En hoe zit met de moeders, die als jonge IS-bruidje naar Syrie gingen. Noch deze vrouwen, noch hun kinderen zouden al hun ervaringen kunnen vergeten, en doen alsof zij gewoon “terug zijn van weggeweest”! Beter voor hen dat zij in een moslim land zouden blijven.

  1.   

   Niks aan toe te voegen, +1

 16.   

  Die Kinderen zijn niet meer te redde ze kunnen beter daar dood geschoten worden dan terug halen. Een hond die vals is krijg je ook niet meer op het rechte pad. En die kinderen zijn niet het gevaar. Het gevaar komt van Links

 17.   

  Dat mens is wereld vreemd, de vader en moeders van die kinderen hebben bewust hiervoor gekozen, en de overheid is hier niet verantwoordelijk voor.
  Wel triest voor die kinderen, maar in de wereld lopen vele kinderen rond die net zo triest zijn!

 18.   

  Niks terug halen, die ouders zijn verantwoordelijk voor die kinderen. Die hebben besloten om te vertrekken hier. De Nederlandse regering hoeft hier geen verantwoordelijk voor af te leggen. De ouders mensen vermoorden en wij hier een beetje hun kinderen opvangen. Die kinder ombudsvrouw is gek.

 19.   

  Zou de Ombudsman enig contact hebben met de realiteit?

 20.   

  Als die tijdbommen dan toch opgehaald moeten worden…dan kan dat beter door hun familie zelf gebeuren….
  Zij weten daar de weg, en zijn bekend met hun cultuur en gewoontes…..
  Onze zonen hoeven daar toch niet voor opgeofferd te worden in deze gevaarlijke situaties….
  Het zijn toch hun kinderen…..
  En dan kan je wel zeggen: de molitairen hebben een contract getekend….dat klopt….om ons land te verdedigen en rampen in Nederland te bestrijden…..
  Maar niet voor gevaarlijke onnozele situaties zoals die gevaarlijke IS-kinderen hierheen te halen…
  Weet jij veel wat dat IS-kind met zijn redder doet als hij hem niet meer nodig heeft…Tenslotte zijn zij met doorgesneden kelen en onthoofdingen groot gebracht door hun vader….

  1.   

   Shalom Esther: +1

 21.   

  Moeders van ISIS kinderen uit Europa en zijn vrijwel allemaal van allochtone oorsprong. Wat is het probleem om deze kinderen naar hun familie te sturen in Marokko/Turkije etc,?
  Of vindt Juffie, Moslim-knuffelaarster, Kalverboer dat nog meer Moslim ge-importeerd moet worden?
  Haar stelling: kinderen naar hier, dus……moeder ook! En zij heeft recht op gezinshereniging, dus…..vadertje ISIS strijder ook naar hier!
  Met gevolg: gratis huis, uitkering, toeslagen, vrijstellingen en de hele rambam tot hun dood! Tevens import anti-westerlingen en terroristen!
  Wordt het niet eens tijd dat de ontzettend zwaar gesubsidieerde instellingen( asiel-industrie/welzijn-industrie/ e.a.) ontdaan worden van met: ALTIJD sympathiserende Moslims linkse figuren?
  Mooie taak na 20 maart 2019 voor de FvD en PVV!

 22.   

  Niet terughalen die kinderen zijn al zo gehersenspoeld dat ze gevaarlijk zijn voor het westen!
  En die ombudsvrouw is volgens mij een alcoholiste als je die kop van haar ziet en dan die uitspraken van d`r kan het haast niet missen!
  Die krengen daar laten net als die schurftige ouders van ze!

 23.   

  Ik vraag me al tijden af wanneer die Kalverboer nu eens naar de ISIS vertrekt om stel twee kinderen van beneden de twee jaar op te halen. Niet om er eerst nog bij te laten maken natuurlijk. Niet zoals wel voor interlandelijke adoptie gebeurt. Nee toch? Nee, echte ISIS-kinderen. Echt gemeend. Geen Nederlandse soldaten er aan wagen wat trouwens m.i. wettelijk niet eens mag. Nee, Kalverboer vertrek nou eens eindelijk, ja. Die baan als professor in Groningen kan wel wachten want dat stelt niets anders voor dan wat slimme politieke agitatie. Naar mijn idee. En naar mijn idee verder onnodig in chaotisch Groningen waar ze toch al niet weten waar ze voor staan. Laat staan voor moeten staan.

 24.   

  Behoorlijk sadistisch om kinderen aan zo’n culturele spagaat en levenslange strijd met hun zijnswijze bloot te stellen en tevens de draadkracht van de Nederlandse samenleving gewoon verder met cumulerende kosten te overvragen. Wordt het zo onderhand niet eens tijd dat mensen hun eigen idealen en hobby’s gaan bekostigen in plaats van deze consequent naar de gemeenschap door te blijven schuiven?

  1.   

   Juist!
   Maar…… de subsidies voor megalomane Linkse “liefhebberijen” zijn onuitputtelijk!
   Nog altijd te veel Linkse mensen op Ministeries die bepalen!
   M.a.w. een mooie opdracht, om na de verkiezingen 20 maart 2019, voor FvD en PVV om deze Ministeries eens nader te beschouwen!

   1.   

    Vergeet de miljoenen van Sigrid al Qaq aan de Hamas niet, daar wordt de islam ook flink gefaciliteerd.

   2.   

    Dat zo ie zo 20 maart

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!