shutterstock 325232315

Burgemeester Ter Apel dreigt met gedeeltelijke sluiting azc: 'Er lopen nu mensen met steekwapens rond'

Politiekaug 19 2022, 20:00
Burgemeester van Westerwolde Jaap Velema wil dat het kabinet 'de komende dagen' met maatregelen komt om het aanmeldcentrum in Ter Apel te ontlasten. Doen ze dat niet, dan 'komt gedeeltelijke sluiting dichterbij', zo stelt de burgemeester. Er lopen inmiddels Noord-Afrikaanse asielzoekers met steekwapens rond en het aantal geweldsincidenten neemt toe.
In Ter Apel wordt steeds duidelijker dat het asielbeleid een complete ramp is. De kabinetten Rutte hebben zeker tien jaar weggekeken en problemen ontkend. Het zou allemaal wel meevallen met de asielinstroom en 'die mensen komen hier voor een betere toekomst'. Die toekomst krijgen ze niet, en dan is dit het resultaat.
De burgemeester heeft Ter Apel aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Camerabeveiliging, extra handhaving en zelfs een aparte buslijn. Het heeft allemaal niet geholpen en nu zit men daar dagelijks met winkeldiefstallen, geweldsincidenten en andere vormen van criminaliteit. Oplossingen doen we niet meer aan in dit land, dus is dit het resultaat.
Burgemeester Velema wil nu dat het kabinet, provincies en gemeenten 'stappen gaan nemen' om een deel van deze gecreëerde rotzooi van hem over te nemen. Maar ja, wie zit er nou te wachten op een eigen Ter Apel, terwijl de asielzoekers maar blijven komen? Dat is vragen om problemen. Dan is het beter om maar gewoon je mond te houden en te hopen dat het COA jouw gemeente overslaat tijdens hun zoektocht naar nieuwe panden voor opvangplekken.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Mocht er toch een gemeente zijn die het wel leuk vindt om een paar Noord-Afrikaanse 'veiligelanders' op te nemen, laat het burgemeester Velema dan snel weten. En als je snel bent dan krijg je de tentharingen er gewoon bij, want die hebben ze gejat om als geïmproviseerde steekwapens te kunnen gebruiken (via het AD). Het zal dan ook niemand verbazen dat de burgemeester een deel van Ter Apel binnenkort gaat sluiten. Dat punt is wat hem betreft over enkele dagen al bereikt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten