Video! CDA-dwergleider Henri Bontenbal is heel boos op Frans Timmermans: 'Hij framet kernenergie'

Politieknov 03 2023, 13:00
Het zijn vreselijk slechte dagen voor het CDA. De partij is gegaan van ergens rond de 40 zetels onder Jan Peter Balkende naar een stuk of vijf zetels in de peilingen. En dus doet die partij er nu alles aan om iets van op te krabbelen.
Maar hoe doe je dat als CDA zijnde? Er zijn in de tussentijd immers ook nog eens twee nieuwe partijen bijgekomen; partijen die feitelijk herstarten zijn van het CDA zélf. NSC en BBB. Het zijn alleen in naam 'nieuwe' partijen. Feitelijk zijn deze clubs het oude CDA, maar dan in een ietwat ander jasje.
Bij het échte CDA zijn ze daarom onderhand aan het panikeren. Ze weten werkelijk niet wat te doen. Maar ja, er moet iets gebeuren. Je kunt niet op je handen gaan zitten en wachten terwijl de kiezer je doet verdwijnen.
En dus hebben ze besloten om Henri Bontenbal in te zetten om PvdA-GroenLinks-leider Frans Timmermans aan te vallen op kernenergie: het énige onderwerp waarop het CDA nog iets rechtser is dan Verenigd Links. Voor de rest is het CDA van Bontenbal natuurlijk gewoon knetterlinks.
Het gevolg is deze vermakelijke uitspraken van Bontenbal bij WNL. Daar liet hij vandaag weten dat hij zich erg stoort aan de ideeën van Timmermans over kernenergie. Wat Frenske wil is een stap terug. Het CDA vindt dat heel erg. Nou ja, vooral jammer. Nou ja, vooral niet heel erg nodig.
Kijk maar:
We gaan Bontenbal niet eens citeren. Zijn kritiek komt erop neer dat Timmermans wat hem betreft voor kernenergie zou moeten zijn, en dat hij het wat vervelend vindt dat Timmermans dat niet is. Voor de rest houdt hij het heel lief, heel aardig, en heel rustig. 
Waarom?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we beter dan wie ook dat we op het punt staan ten onder te gaan in Nederland als het partijkartel de verkiezingen wint. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS dan. Want alleen met jouw hulp kunnen we een vuist maken tegen het kartel en kunnen we dus óns mooie land. Doneer aan DDS, via BackMe, en strijd zij aan zij met ons.
Oh, dat is best simpel, toch? Bontenbal hoopt - hoopt, hoopt, hoopt! - dat het CDA na de verkiezingen toch weer kan meeregeren, ook al blijven er straks nog maar 2 of 3 zetels over voor die club. PvdA-GroenLinks gaat vrijwel zeker regeren, dus moet Bontenbal heel lief zijn tegen Timmermans.
Maar dat is niet alles. Want er is nog een ander punt. Inhoudelijk zijn het CDA en PvdA-GroenLinks het voor de rest eigenlijk op alles eens. Oké, het CDA is tegenwoordig (opeens) voor kernenergie. Maar daar is het grootste verschil tussen beide partijen/lijsten dan ook wel mee benoemd. Voor de rest is het werkelijk van één laken een pak.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten