Het grote DDS-jaaroverzicht

Dit zijn onze best gelezen artikelen van het jaar.

2014 was me het jaartje wel. Het werd onrustig in Den Haag – met een kabinet dat dankzij drie dissidente PvdA-senatoren op springen stond – er ontstond een groot maatschappelijk debat over het al dan niet racistische karakter van Zwarte Piet, de economie bleef doordobberen, de extremistische islamitische terreurclub ISIS zette het Midden-Oosten in brand, sommige vliegtuigen verdwenen spoorloos, andere werden neergeschoten… en ga zo maar door.

Nee, dit jaar was bepaald niet het jaar van de vrede en de welvaart.

Op DDS zien we dat terug in de lijst van best gelezen artikelen, die we hieronder samenvatten. Het meest opmerkelijke? Hoewel het jaar vooral om ISIS en Zwarte Piet draaide, gaat het op één na meest gelezen stuk over een héél ander onderwerp.

We beginnen met nummer vijf en tellen af naar nummer één.

5. “Zwarte Piet-haters draaien door. Alweer.” – 174.952 keer gelezen

In dit stuk, gepubliceerd op 14 november, legt adjunct-hoofdredacteur Frank Verhoef uit dat tegenstanders van onze mooie Sinterklaas-traditie met de dag radicaler worden. Nadat de Raad van State hen de voet dwarszette toen zij Zwarte Piet verboden wilden krijgen besloten ze om het over heel andere boeg te gooien: vanaf nu moesten Zwarte Pieten stelselmatig gevolgd, gestalkt, en ‘ontmaskerd’ worden.

4. “Nederlandse jihadist uit Almere – Khalid K. – hartstikke dood.” – 175.682 keer gelezen

Op 18 augustus dachten we bijzonder goed nieuws voor u te hebben: het  had er alle schijn van dat de Nederlandse jihadist Khalid K., die er een hobby van maakte om selfies te maken samen met afgesneden hoofden van vijanden – dood was. Beter dan dat wordt het niet.

Zoals we toen uitlegden:

Er is ook een andere foto, waar K. poseert met maar liefst vijf afgehakte hoofden (klikken op eigen risico). Wat het hele verhaal extra gruwelijk maakt, is dat deze man in een doodgewone Nederlandse stad woonde. Hij was ooit een kind in een gewone vinexwijk tussen allemaal andere gezinnen met kinderen. Het is bijna niet voor te stellen, maar het is wel waar: een deel van zijn leven was hij géén radicale haatbaard en poseerde hij niet met afgehakte hoofden.

Helaas bleek later dat K. de aanval had overleefd. Dat was natuurlijk dieptriest, maar we hadden in ieder geval tijdlang goede hoop dat deze rotte appel van de aardbodem was geveegd. Laten we hopen dat we in 2015 alsnog kunnen melden dat de anti-ISIS-coalitie hem om zeep heeft gebracht.

Lees verder op pagina twee voor de top drie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

1 reactie

  1. JanvanEechoud

    Eigenlijk een gruwel dat je me herinnerde aan de steniging van een jonge vrouw, door haar vader.
    Heb de video nooit durven bekijken maar het beeld wat ik in mijn verbeelding kan zien is mij al te gruwelijk.
    Beste wensen voor jou en je geliefden. Jan v E.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.