Wanhopige Jesse Klaver droomt van klimaatmaatregelen: “kabinet heeft ons nodig”

De zingeving aan het leven van Jesse Klaver lijkt grotendeels af te hangen van zijn successen in het parlement. Nu de groenen al wekenlang zetels verliezen in de peilingen is Klaver op zoek naar iets nieuws, maar vinden doet hij het niet. Wel is hij enthousiast over de klimaatmaatregelen waarover hij stelt dat “het kabinet GroenLinks nodig heeft”.

Klaver gaat tegenover Trouw vol op het orgel nu hij weet dat de kiezer GroenLinks de rug toe keert. Toch doet hij alsof alles koek en ei is en de groenen succes na succes kunnen claimen:

“We hebben een enorme opgave om met maatregelen te komen om de CO2-uitstoot met 49 procent terug te dringen. Dit klimaatakkoord is een belangrijke stap. Wij strijden hier al dertig jaar voor.”

Strijden neemt men bij GroenLinks soms iets te letterlijk. Zo was het partijbons Paul Rosenmöller die zich bezig hield met Pol Pot en ook de GroenLinks-jongerenbeweging DWARS werd ooit in verband gebracht met bommen. Wat Klaver zegt is dus letterlijk waar: ze strijden al dertig jaar.

Opmerkelijk is dat Klaver in het interview met Trouw daadwerkelijk bewijst dat de VVD = GroenLinks want hij keert zich in het interview af van Klaas Dijkhoff (VVD). De VVD’er had namelijk laten weten dat hij rekeningrijden niet per definitie een goede oplossing vond. Daarover maakt Klaver zich nu alweer “zorgen”. Wat betreft het CO2-plan van Klaver -waardoor bedrijven naar het buitenland dreigen te vertrekken- zegt de groene yup het volgende:

“Ik kan zeggen dat de effecten in de doorrekening overdreven waren en ik kan kritiek hebben op de aannames over bedrijven die wegtrekken. Maar vast staat dat er politiek geen draagvlak was voor de heffing die GroenLinks voorstelde.”

De geraamde effecten van Klaverbeleid werden volgens de man zelfs “overdreven” en dus prima in orde, maar gelukkig beseft hij wel dat er politiek gezien weinig animo is om het plan van Klaver uit te voeren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Kapitein Haddock

  Ach,….ach,…….Goeroetje Yassertje mag niet meespelen betreffende klimaat.
  Huilend naar Mama toe.
  Heeft niet in de gaten dat Opperbevelhebber Kathalijne Buitenweg de Klimaatkoers allang heeft bepaald, samen met de Bilderberg deelnemers!

 2. plakband

  Klaver = klimaathystericus.
  Klaver = kul
  Klaver = nul

 3. Lao Tse

  Groen Links heeft inderdaad een stevig stempel weten te drukken op dit Klimaatakkoord. Ik snap wel dat Klaver tevreden is over dit resultaat.

  Het rekeningrijden is overigens een feit. Dijkhoff doet nog wat rituele dansjes maar die kogel is door de kerk.

  1. Frets

   Blablabla blaaskaak, oneindige zuiger en pisvlek

  2. dario

   Het rekening rijden is nog lang geen feit dingen verdraaien gaat je nog steeds goed af childlover

   1. Lao Tse

    Citaat:

    Tot voor kort beweerden minister van Verkeer en Infrastructuur Cora van Nieuwenhuizen en premier Mark Rutte nog dat een kilometerheffing geen optie was. Maar in de vandaag gepresenteerde plannen wordt rekeningrijden toch uitdrukkelijk genoemd. Heel precies is het akkoord op dit punt nog niet, maar er komen wel drie mogelijkheden voorbij. Eén van de varianten betreft rekeningrijden voor alléén elektrische auto’s. Het is echter ook mogelijk dat er een variabel systeem komt waarbij alle automobilisten met kilometerbeprijzing te maken krijgen. Een derde, maar minder waarschijnlijk optie is dat er alleen een kilometerheffing komt voor spitsverkeer. Nu niet meteen in paniek raken en je huis te koop zetten. In verband met alle voorbereidende werk en de benodigde belastingherziening, doet een kilometerheffing op zijn vroegst in 2025 haar intrede.

  3. logisch denken

   lao , je liegt. Je luistert teveel naar je vrind rutte. Kost je je geloofwaardigheid. Er worden 3 onderzoeken gestart waarbij spitsheffing is uitgesloten , das de correcte tekst.

   betekent lao tse , aantoonbaar liegen ? 🙂 🙂

   1. Lao Tse

    Ja, er starten onderzoeken naar verschillende vormen van kilometerbeprijzing. Daar zal op enig moment een keuze uit worden gemaakt.

    1. logisch denken

     weer fout , staat helemaal nergens , weer een leugen

     1. Frets

      Klopt, pisvlek, speklap droplul liegt als als hij ademt

 4. peetjoh. k

  Oh de kinderpartij denk weer dat ze belangrijk zijn. Gelukkig is er nog geen geboorte beperking in Nederland anders liepen ze stemmen terug.

 5. Kretoloog

  Blijft een baby, die Jesse Klaver. Gezicht van GroenLinks, naar buiten toe. Maar achter de schermen bepalen Duijvendak, Rosenmöller, van Ojik en Halsema het beleid. Klaver heeft in zijn eigen partij niks te vertellen. Is slechts stemmentrekker: hysterische huisvrouwen, naïeve idealisten en gestoorde klimaatgekkies mag Jesse overhalen voor GL te kiezen.

 6. Agios

  Ooit verliest de toyboy van de deugers zijn aantrekkelijkheid en dat is al enige tijd ingezet. De PVV wordt verweten het alleen over de islam te hebben, maar GroenLinks is hetzelfde met het klimaatgedrein. U weet wel, splinter en balk.

 7. Beukman

  Strijden neemt men bij GroenLinks soms iets te letterlijk. Zo was het partijbons Paul Rosenmöller die zich bezig hield met Pol Pot en ook de GroenLinks-jongerenbeweging DWARS werd ooit in verband gebracht met bommen.

  Het is wel te merken dat dokter Teunis zich in zijn studie heeft toegelegd op de kunst van het framen.
  Overigens schrijft hij zelf voor een magazine waarin ultranationalisten en Putinverheerlijkers met elkaar van gedachten wisselen – voor zover je uiteraard kan spreken van “gedachten”.

  1. Frets

   Aldus dokter Lul

  2. dario

   Over framen gesproken jij kunt er ook wat van zeg

 8. Pescador

  Groen links is een gevaarlijke partij, altijd maar lopen janken over extreem rechts maar het zijn altijd de linksen die rotzooi lopen te trappen met een masker op , want de mensen mogen je niet herkennen de scheitlijsters, en daar zit heeeeeel veeeeel groen links tussen. Waarschijnlijk zijn dat zelfs de aanstichters

 9. Jumping

  Deze Nederlanders hebben achter gesloten deuren, de lijnen voor 2019 in Nederland uitgezet.
  Willem Alexander.
  Rutte.
  van Uchelen.
  Buitenweg.
  Kaag.
  Halberstadt.
  Uhm.
  Let wel achter gesloten deuren.
  De democratie van Links Nederland.

 10. C.A.Barstow

  De smerig linkse arrogante betweterigheid ten top, ”Het kabinet heeft ons nodig”

  Nou linkse smeerlap, jij kunt en mag denken dat het kabinet jou en je bandietenbende nodig heeft, het volk kan jou linkse ratten bende missen als kiespijn.

  Verdwijn a.u.b. naar de woestijn van je voorvaderen om daar de boel nog meer naar de haaien te helpen dan zij daar al gedaan hebben, als het van jullie woestijn neanderthalers moet komen dan heeft deze wereld zijn langste tijd gehad.

 11. struisvogelpolitiek

  Groen-Links is een sekte, een klimaat-sekte. Voor al diegene die dit niet inzien, die hebben een bord voor hun kop.

 12. Agios

  Wie de Duitse taal machtig is, verwijs ik graag naar een artikel die de ogen wijd opent. Het artikel is van de hand van Paul Halsenko, in Duitsland geen kleintje onder de kritische schrijvers.

  https://www.anderweltonline.com/klartext/klartext-20192/liebe-greta-juenger-ihr-habt-keine-ahnung-vom-nachhaltigen-leben/

 13. Kees

  GL is gewoon een andere naam voor CPN, maar ze houden bij de partij van Yasser Feras niet zo van namen die duidelijk aangeven waarvoor men staat. De ellende die wereldwijd in de naam van het communisme is veroorzaakt, daarbij vergeleken was extreem rechts klein bier…..

  1. logisch denken

   vlak de leden van de psp en ppr niet uit. Lang leve Mao en Pol Pot is geen massa moordenaar. Zie de uitspraken van rosenmuller. Dan heb je in dit clubje die gluiperd van een rabbae die nu zijn zakken vult in allerhande advisernde clubjes. De wel bekende rara activist merneer duyvendak die weet hoe hij tegenstand moet aanpakken. Tara sign varma kenne we allemaal vast nog wel en dan heb je daar ene van poelgeest.

   Een bijzonder enge club die geweld niet schuwt en tegengeluiden niet duldt desnoods met geweld. Eigenlijk een fascistische criminele organisatie met als doel ontwrichting van de democratie

   1. Kapitein Haddock

    logisch denken:

    Klopt voor 1000%

 14. Agios

  Wie de Duitse taal machtig is, verwijs ik graag naar een artikel die de ogen wijd opent. Het artikel is van de hand van Paul Halsenko, in Duitsland geen kleinetje onder de krItische schrijvers.

  h*ttps://www.anderweltonline.com/klartext/klartext-20192/liebe-greta-juenger-ihr-habt-keine-ahnung-vom-nachhaltigen-leben/

 15. logisch denken

  Laat dit linkse figuur eerst zijn eigen levensstijl aanpassen alvorens anderen de maat te nemen. Hypocriet links gedrocht met een ontzettend grote muil ongehinderd door enige kennis

  1. Abn

   Over links ingehaald door anderen in de oppositie, over groen door het kabinet.

   Terug naar binnen de grachtengordel als wethouder.

 16. TheovdWal

  Hou eens op over CO2, een onschuldig gas waarop ALLES wat leeft op deze wereld draait! Planten/bomen/gewassen zoals groente/fruit/ graan en mais hebben het nodig en ook de dieren en de mens!
  Onze ademhaling wordt namelijk door het CO2 gehalte in ons bloed geregeld, was er geen CO2 dan zouden we niet ademen, CO2 komt uit ons vrij bij uitademing doordat de ingeademde zuurstof door ons lichaam wordt omgezet in CO2 tijdens het verbrandingsproces voor energie in onze cellen.

  Verder is CO2 een onderdeel van potentiele, zeer schone vloeibare, transportabele brandstof want kan met behulp van water, wat zonne-energie en enzymen omgezet worden in methanol.

  Begin over methaan dat 25 keer meer effect heeft op het broeikaseffect! En ga dan eens iets lezen over de methaan uitstoot door de aarde zelf.

  Voor diegenen die hier geen zin in hebben verklap ik dat methaan uit de een hele grote, onvoorkombare bedreiging vormt voor alle leven op aarde!

  Verder nog even iets over die fantastische zonnepanelen. Tijdens de fabricage gebruikt men veel NF3, dit gas draagt maar liefst 17.200 maal meer toe aan het broeikas effect t.o.v. CO2, dus hoe milieuvriendelijk zijn die panelen?

  Dit zijn feiten en geen fabels zoals Yasar ons wel verteld, dit zou op scholen eens uitgelegd moeten worden aan die klimaatkleuters en op TV via de NPO aan het onwetende publiek maar nee, dat past de politiek niet, u wordt dus vierkant voorgelogen en belazerd!

  Waarschijnlijk weet 99% van de politici hier ook geen bal van, net als van wat er gaande is bij het UWV om maar een voorbeeld te noemen, of, waar 570 miljoen euro ontwikkelingshulp is gebleven …

 17. Lampje

  Oei: Marokkanen blijken zowat de oneerlijkste mensen ter wereld in nieuw onderzoek.
  Zou die lul dat ook gelezen hebben?

 18. ReneR

  Jesse Klaver, je hebt niets nuttigs te vertellen. Neem een gewone baan kerel, want politiek is niks voor jou. Overjarige schreeuwende kleuter.

 19. Drollevanger

  Een idiote opgeklopte ruzie met Rusland maakt dat we nu verplicht onze olie en gas van echt foute regiems zoals Saudie-Arabie moeten betrekken. Anders konden we gewoon olie via de Russen importeren.
  (even er tussendoor, De Krim is al sinds 1775 mede met de hulp van onze eigen admiraal van Kindsbergen Russisch)
  Nu zitten we via Rutte en zijn blijkbaar vriendschappelijke sympathie voor de wapen industrie, met onze energie uit foute regiems als van de Arabieren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.