shutterstock 2314638259

Harm Beertema: 'Agema stuurde me mailtjes om me te vertellen dat ik mijn mond moest houden over Trans en Woke'

Politieksep 26 2023, 12:45
Naar aanleiding van een onthullend gesprek met De Dagelijkse Standaard, komt naar voren dat Fleur Agema, de vicevoorzitter van de PVV-fractie, haar collega Harm Beertema meermaals streng heeft gemaand – of beter gezegd, geïnstrueerd – om te zwijgen over transonderwerpen, de zogenaamde indoctrinatie van kinderen en de alomtegenwoordige Woke-cultuur. Beertema onthult dat hij zelfs geen Kamervragen mocht stellen over het controversiële dragqueen-voorleesuur, aangezien Agema deze vragen resoluut afkeurde.
In een schokkende post op platform X, uitte Beertema zijn frustratie over het feit dat hij van Agema, zijn vicevoorzitter binnen de fractie, niet langer mag spreken over "de onherstelbare schade die kinderen wordt aangedaan in transitieklinieken." Hij zegt verder dat Agema procedures zoals "dubbele mastectomie, blijvende onvruchtbaarheid, knutselen aan niet werkende geslachtsdelen" zelfs als "knappe chirurgie" bestempelde.
Tegen DDS ontkende Agema dat dit zo was. Ze had Beertema niet opgedragen zijn mond te houden over dit soort onderwerpen. Sterker nog, zei ze, bij de PVV wordt het totaal geaccepteerd dat er verschillende meningen zijn over "medisch-ethische onderwerpen." Zijzelf is inderdaad heel sociaal-liberaal, en steunt geslachtsoperaties en -behandelingen voor (jonge) kinderen. Maar Beertema heeft recht op zijn conservatieve denkbeelden. Daarin zal ze hem niets in de weg leggen.

Mailtjes

Beertema houdt echter voet bij stuk en beweert dat dit laatste verre van waar is. "Ik heb meerdere e-mails ontvangen van Agema waarin ze, vanuit haar positie als vicevoorzitter van de fractie, mij instrueert om hierover te zwijgen. Het argument dat ze gebruikte, was dat het binnen haar portefeuille zou vallen [zorg, red.]. Maar dat is natuurlijk niet het geval. Het gaat hier immers ook om de indoctrinatie van kinderen in het onderwijs."
Hij vervolgt: "We zien een toenemend aantal kinderen dat twijfelt aan hun seksuele identiteit en zelfs aan hun gender. In scholen in welvarende, blanke buurten loopt dit percentage zelfs op tot rond de 50%. Een beetje onzekerheid is normaal tijdens de puberteit, maar dit zijn ronduit belachelijke cijfers. Er is duidelijk sprake van sociale besmetting."
Sociale besmetting houdt in dat ideeën en gevoelens zich verspreiden binnen een gemeenschap. Het lijkt erop dat kinderen continu worden blootgesteld aan de Woke- en Transgenderideologie, waardoor ze elkaar als het ware "besmetten" en onzeker maken.
(Artikel gaat verder onder deze peiling)

Poll

"Daarnaast ben ik actief betrokken bij emancipatie, een thema dat hier onmiskenbaar aan raakt. Wanneer een meisje ontdekt dat ze op meisjes valt, dient zij zodanig begeleid te worden dat ze veilig uit de kast kan komen en een normaal 'gay-leven' kan leiden. Echter, wat we nu waarnemen, is dat deze meisjes plotseling te horen krijgen dat ze 'in het verkeerde lichaam geboren zijn.' Een hele transindustrie staat vervolgens klaar om in actie te komen," stelt Beertema gepassioneerd.
"We moeten dit voorkomen. Deze mensen dienen de juiste begeleiding te krijgen. Leid ze naar een normaal gay-leven, in plaats van ze te pushen richting ingrijpende behandelingen zoals borstamputaties."
Tegenover DDS benadrukte Agema eerder vandaag dat er binnen de partij verschillende visies zijn op sociaal-ethische kwesties en dat dit geaccepteerd wordt. Alleen roept het vragen op waarom deze diverse meningen dan niet geuit mogen worden, zeker als het onderwerp niet direct in de portefeuille van een Kamerlid valt... Beertema legt uit dat dit hier wel degelijk het geval was.

Sport

Het enige onderwerp waar Beertema, naar eigen zeggen, wel over mocht spreken van Agema, betreft transmannen in vrouwensporten. "In mails geeft ze aan dat ik me moet focussen op de gevolgen hiervan, zoals transmannen die gebruik willen maken van vrouwelijke kleedkamers of deelnemen aan vrouwensport. Daar moet ik me tegen uitspreken, omdat dit is wat mensen volgens haar willen horen."
Een treffend voorbeeld hiervan is de Amerikaanse college-zwemmer Lia Thomas. Thomas, oorspronkelijk een man, was geen topzwemmer, maar na zijn transitie naar vrouw domineerde hij de vrouwelijke competities. "Schandalig, maar volgens Agema mocht ik hierover spreken. Overige onderwerpen moest ik laten rusten. Ik heb emails waarin ze dit bevestigt."
Beertema vindt dergelijke mails onaanvaardbaar. "Vanuit een collegiale setting is dit te begrijpen, maar als vicevoorzitter probeert ze me een bepaalde kant op te sturen. Het is ongehoord dat een woordvoerder wordt opgedragen wat te zeggen, puur omdat dit volgens jou is 'wat mensen willen horen'."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS vinden we Woke een zieke ideologie. We bestrijden Woke daarom met passie. Elke dag weer. Maar daar hebben we jouw hulp bij nodig. Want zonder jouw steun kunnen we deze strijd niet voortzetten. Help ons daarom! Doneer aan DDS via BackMe en help ons Woke elke dag een figuurlijk pak rammel te geven!

Dragqueen voorleesuur

En er is meer gebeurd, zegt Beertema. "Enige tijd geleden vond er een dragqueen-voorleesuur plaats. Daar vond ik het mijne van. Ik wilde hier graag Kamervragen over stellen."
"Bij de PVV moet je die Kamervragen dan eerst voorleggen aan de vicefractievoorzitter, die moet ze even bekijken. Normaal gesproken gebeurt dat heel snel. het is echt routine. Maar Agema keurde mijn vragen niet goed. Ik mocht ze niet stellen." 
Dit gaat over het voorleesuur in een bibliotheek in Leiden. FVD-politicus Gideon van Meijeren stond daar terecht bij te demonstreren omdat het 'evenement' voor kinderen vanaf 4 jaar oud was. En Van Meijeren was niet de enige rechtse Nederlander die dit evenement totaal onacceptabel vond. Raisa Blommestijn bekritiseerde het ook - fel, zelfs.
Beertema wilde dat dus ook doen met behulp van enkele Kamervragen waarop het kabinet antwoord zou moeten geven. Helaas werd dit hem onmogelijk gemaakt door Agema, die zijn vragen blokkeerde. "Terwijl dit létterlijk mijn portefeuille was, aangezien het over onderwijs ging," zegt Beertema.

Toekomst

Door deze perikelen én omdat hij voor iemand van zijn statuur erg laag op de kieslijst gezet is van de PVV (plek 16) houdt Beertema het voor gezien bij die partij. Hij heeft zich teruggetrokken van de kieslijst.
Wat hij nu gaat doen? Nou, zegt Beertema, hoewel hij voor nú klaar is met het Kamerlidmaatschap, is hij politiek niet met pensioen. Wat dat betekent voor zijn nabije toekomst? Dat weten we niet. Wat we wel weten is dat WIJ vinden dat Harm naar FVD moet. Dus Harm, kom op, voeg je bij de enige echte anti-Woke-partij van Nederland!"
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten