Nigel Farage boert goed bij Brexit: €172.000,- ‘transitievergoeding’

Nigel Farage te gast bij Sky News. Bron: Screenshot Sky News.
Foto: Nigel Farage te gast bij Sky News. Bron: Screenshot Sky News.

Nigel Farage. De man die de geschiedenisboeken in gaat als mr. Brexit. De voormalig voorman van UKIP was hij een prominentje in het ‘Leave’ kamp ten tijde van het Britse referendum over lidmaatschap van de Europese Unie. We kennen hem onder meer van de oraties in het Europees Parlement, waar hij fel van leer is op alles dat ook maar een beetje eurofiel is. Iedereen moest het ontgelden: Juncker, Schultz, Timmermans you name it. En zijn kritiek was vaak terecht. Als de Brexit slaagt dan vervalt zijn functie als Europarlementariër. Gelukkig voor hem hoeft hij niet met lege handen terug te keren naar Londen. 

In tijden van een Brexit waarbij de onzekerheden zich opstapelen laat hij nog steeds geregeld van zich horen. Nigel Farage: ‘Leave means Leave.’ Hoe dat populistische alternatief eruitziet weet niemand want het is er simpelweg niet. Hij heeft geen oplossing voor een complexe Brexit. Enkel voor een soort ‘reset’. Toch ondermijnt hij graag de regering van May, ach wie niet?. Maar met Farage is meer aan de hand. Hij krijgt, mits de Brexit van May slaagt, een flinke vergoeding vanuit Brussel, dat meldt De Telegraaf.

Tenminste als Brussel over de brug komt. In het verleden is zijn vergoeding gehalveerd door het Europees Parlement.Volgens Brussel zou Farage een fraudeur zijn en moet hij het verschuldigde bedrag terugbetalen. Als dit ook geldt voor de transitievergoeding dan bedraagt deze ‘slechts’ €~ 86.3000 i.p.v. het mooie bedrag €172.000. Maar wat heeft Farage Europa eigenlijk opgeleverd? En het Verenigd Koninkrijk?

De zaken waar Farage kritiek op had zijn ondanks 19 jaar Europarlementariër enkel verergerd. En is dit Brexit-akkoord, het referendum of een ‘Leave means Leave’-demonstratie dan zijn bijdrage geweest aan het oplossen van die problemen? Als dat het enige is dan kan hij met recht een populist worden genoemd. Farage wordt daarmee iemand die het verschil laat zien tussen een populist en een politicus die zich enkel van populistische retoriek bediend.

Een sterk contrast met bijvoorbeeld Thierry Baudet (FvD), die vaak van populisme verweten wordt. In tegenstelling tot Farage draagt zijn partij wel concrete oplossingen aan. Denk bijvoorbeeld aan het idee van een ‘Luchthaven op de Noordzee.’ Farage daarentegen is een politicus die wel dingen gedaan krijgt, maar vooral veel schade veroorzaakt.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

33 reacties

 1.   

  Wie is hier nog verbaasd over de bevestiging dat we hier met een oplichter te maken hebben?

  1.   

   Alle Britse Europarlementariers krijgen die transitievergoeding. Dit is dus niet een zwendeltje waarbij alleen Farage iets ontvangt.

  2.   

   Het is zeer interessant om te bekijken uit welk conservatief milieu de brexit predikers stammen. Dan ga je hun belang, zelfverrijking over de rug van de gewone man zien.

   1.   

    Verrijking van brexit predikers, zo kan ik er nog wel een paar noemen, zijn alleen geen brexit voorstanders maar ze worden politici genoemd. Kijk eerst maar eens naar Brussel, maar ja…past niet in de eigen agenda.

 2.   

  Een sterk contrast met bijvoorbeeld Thierry Baudet (FvD), die vaak van populisme verweten wordt. In tegenstelling tot Farage draagt zijn partij wel concrete oplossingen aan. Denk bijvoorbeeld aan het idee van een ‘Luchthaven op de Noordzee.’

  Maak je niet belachelik Teun, het idee van -Schiphol in zee- is al jaren oud.
  Dat heP die luchtfietser van het FvD niet uitgevonden..

  1.   

   Hahaha, ze zijn zo zelfingenomen. Het stond verdorie deze week nog op DDS dat het geen origineel idee was.

  2.   

   :)

 3.   

  Hij heeft het dubbel en dwars verdient.
  Die man was allesbehalve onzichtbaar en heeft met zijn inspanningen de EU klein gekregen.

  1.   

   Precies, dankzij Farage is de EU opgeheven.
   Oh, wacht even.

   1.   

    Brexit is mooi begin muppet.

  2.   

   Ik vind hte echt jammer dat hij weggaat, wat veegde hij m,et enige regelmaat de vloer aan met die elite niet normaal meer..
   En dan die fransje Timmerfiets die dan helemaal rood aanloopt, :P

  3.   

   Hij heeft inderdaad veel verdienď, vele Euro’s.Hij zal toch wel niet zo achterlijk zijn geweest om in ponden te blijven zitten….

 4.   

  Een schijntje voor de grote daden, de grootste is wel zijn beste succes: Brexit!

  1.   

   8/3

   1.   

    8/3=2,666666667

   2.   

    18/5

    1.   

     25/10 :P

  2.   

   Eerst zien. Je van tevoren rijk rekenen, wat zal jouw huishoudboekje een chaos zijn.

 5.   

  Ja is een mening en een kans om maar weer eens Baudet te noemen.
  In de kringen van europeesche raad en parlement ( die zaal met lege stoelen ) noemt men dit een fooi, daar kom je bed niet voor uit.

 6.   

  Wat een lulverhaal..farage is gewoon ok en zijn argumenten zijn zeer waar gebleken..
  Onze trollenbrigade zal wel weer als vanouds als eerste hun afschuw over deze held uitspreken..maar daar zijn het trollen voor…..
  Nexit nu!!!

  1.   

   Geel hesje aan en de barricaden op.
   Bij Maastricht maakt u de beste kans.

   1.   

    Maar oppassen voor vrachtwagens het schijnt gevaarlijk te zijn om je op de snelweg te begeven met een geel hesje.

    1.   

     Naar verluidt kwam de vrachtwagen van rechts, was de demonstrant links en is dit een zogenaamd rechts blog.
     Dus….
     Ongelukken uit het verleden geven geen zekerheid voor de toekomst.

     1.   

      Nou ja uiteindelijk heeft rechts voorrang dus het geel hesje had beter uit zijn doppen moeten kijken. Die chauffeur hoeft zich niet langer meer te verstoppen en kan zich gewoon melden. Het was een verkeersongeval helaas met dodelijke afloop. Tragisch maar het gebeurd.

  2.   

   “Onze trollenbrigade…”

   Waar, ik zie ze niet meer! :)

   1.   

    90% van de reacties van Lugar en Zie Mien bestaan uit het melden van wat hij/zij/het zegt te missen .
    Bijzonder interessant en vermeldenswaardig.

 7.   

  Maak dan gelijk ook even bekend wat al die andere in hun zak proppen ,met de nodige declaraties ,als je iets afbreekt doe het dan grondig . Of zwalkt Juncker daar van zijn eigen geld door Brussel .

 8.   

  Alle Engelse leden van het Europese parlement ontvangen maandelijks ruim 8000 euro/maand na de Brexit als vertrek premie.
  Voor de jaren van niets doen en onderuit hangen in hun stoel!
  Goed geregeld toch voor die zakkenvullers in Brussel, de burger betaald de rekening wel voor deze 73 parlementariers niks nutten.

  1.   

   a.wolb, probeer je me wijs te maken dat die andere 678 leden wel iets presteren of gepresteerd hebben, behalve elke maand behoorlijk te cashen!

 9.   

  Nigel Farage is een absolute held.
  Zijn eigen opgewerkt en Albion een kas gegeven om zichzelf losteweken van de EUSSR-dystopie.
  Helaas zal de tiran May de Engelsen in de ketenen houden.
  Maar Nigel verdient een standbeeld op elk Engels plein.

  Maar hij heeft dan ook geen communicatie gestudeerd.

 10.   

  ook zo´n groot graaier met een grote bek

 11.   

  Dit artikel geeft heel goed aan wat er mis is met EU als organistie!

  Waarom moet de EU als organisatie een transitievergoeding van €172.000 betalen aan een vertrekkend EU-parlementslid uit een land die uit zichzelf vrijwillig uittreden?
  Normaal gesproken zou je denken, het Verenigd-Koninkrijk wil zelf vertrekken uit de EU dus gaat het Verenigd-Koninkrijk ook zelf eigen EU-parlemantariers die uittreden vergoeden uit eigen zak…
  Dit soort onzinnige buitensporige regelingen voor de EU-plucheplakkerde Brusselse kliek wat er voornamelijk voor zichzelf zit en goed voor zichzelf zorgt geeft al aan dat de organisatie niet deugd en er niet is voor de lidstaten of burgers uit die lidstaten.
  Dat gehele EU-parlement zou men per direct op moeten doeken, leiders van de EU-landen en parlementen van de EU-lidstaten zelf zijn heel goed in staan om beslissingen van de EU-commissie goed of af te keuren!
  Al dat EU-eenwordings geneuzel zou men direct moeten verwijderen uit alle verdragen en regelingen en de grondslag van de EU weer terug naar en gericht op samenwerking! Die zogenaamde EU-eenwording om een Eurofiele Federale staat op te leggen van bovenaf is juist de grootste oorzaak van de Brexit en vele andere problemen en moet worden geschrapt en teruggedraaid alleen dan heeft de EU als samenverkingsverband mischien een toekomst…

 12.   

  Alleen voor een deel van de DDS is hij een kei van een vent. Hij bood de speculanten kansen om tegen pond euro koers te speculeren. En dat lukte.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!