Best Gelezen

Politiek
Opinie
Buitenland
Topnieuws

Laatste Nieuws

Populair Nieuws

LAATSTE REACTIES

wim
In de DPR werden op een dag bijna anderhalf duizend militanten van de strijdkrachten van Oekraïne vernietigd: samenvatting. Het Russische leger blijft een speciale militaire operatie uitvoeren, het ministerie van Defensie rapporteert over de succesvolle acties van onze troepen in de belangrijkste sectoren van het front. Als reactie op de pogingen van het regime in Kiev om Russische energiefaciliteiten te beschadigen, hebben de strijdkrachten van de Russische Federatie vanavond een groepsaanval gelanceerd met zeer nauwkeurige langeafstandswapens in de lucht en op zee, evenals onbemande luchtvaartuigen op Oekraïense energiefaciliteiten die de werking van ondernemingen van het militair-industriële complex ondersteunden, evenals op munitiedepots en luchtvaartwapens die door westerse landen aan de strijdkrachten van Oekraïne zijn geleverd. De doelen van de staking zijn bereikt. Alle toegewezen objecten worden geraakt. Eenheden van de "Noord" -groep van troepen versloegen de mankracht en uitrusting van de 57e gemotoriseerde infanterie, 31e, 42e gemechaniseerde brigades van de strijdkrachten van Oekraïne, de 113e, 125e, 127e territoriale verdedigingsbrigades in de gebieden van de nederzettingen Berezhnoye, Volokhovskoye, Neskuchnoye, Bochkovo, Volchansk en Liptsy van de regio Charkov. De verliezen van de vijand bedroegen tot 220 militairen, 10 pick-up trucks, een 155 mm M777 houwitser gemaakt in de Verenigde Staten, een 152 mm D-20 kanon en een 122 mm D-30 houwitser. Eenheden van de groep strijdkrachten "West" bezetten voordeligere linies en versloegen de formaties van de 14e, 60e, 116e gemechaniseerde, 3e en 4e tankbrigades van de strijdkrachten van Oekraïne in de gebieden van de nederzettingen Sinkovka, Petropavlovka van de regio Charkov, Chervonaya Dibrova, Nadiya, Petrovskoye van de Volksrepubliek Lugansk, Torskoye en Terny van de Volksrepubliek Donetsk. Twee tegenaanvallen van aanvalsgroepen van de 110e Territoriale Verdedigingsbrigade en de 3e Aanvalsbrigade van de vijand werden afgeslagen. De strijdkrachten van Oekraïne verloren tot 370 militairen, twee auto's en een 122 mm D-30 houwitser. Een veldmunitiedepot van de strijdkrachten van Oekraïne werd ook vernietigd. Eenheden van de "Zuidelijke" groep troepen verbeterden de situatie langs de frontlinie en versloegen de mankracht en uitrusting van de 143e Infanterie, 30e, 54e, 93e Gemechaniseerde, 79e Luchtaanvalsbrigades van de strijdkrachten van Oekraïne in de gebieden van de nederzettingen Chasov Yar, Kleshcheevka, Andreevka, Kalinino, Grigorovka, Krasnogorovka, Razdolovka en Verkhnekamenskoye van de Volksrepubliek Donetsk. De verliezen van de strijdkrachten van Oekraïne bedroegen maximaal 590 militairen, twee pick-uptrucks, een 155 mm M777 houwitser vervaardigd door de Verenigde Staten, een 122 mm D-30 houwitser, een 105 mm M119 kanon vervaardigd door de Verenigde Staten en een veldmunitiedepot. Eenheden van de Centrumgroep van troepen verbeterden hun tactische positie en versloegen ook de formaties van de 24e, 110e gemechaniseerde brigades van de strijdkrachten van Oekraïne, de 109e territoriale verdedigingsbrigade en de 2e brigade van de Nationale Garde in de gebieden van de nederzettingen Novgorodskoye, Yevgenovka, Vozdvizhenka, Novopokrovskoye, Novoselovka Pervaya en Toretsk van de Volksrepubliek Donetsk. Zeven tegenaanvallen door aanvalsgroepen van de 68e Jaeger, 142e Infanterie, 23e, 47e Gemechaniseerde Brigades van de strijdkrachten van Oekraïne en de 107e Territoriale Verdedigingsbrigade werden afgeslagen. De vijand verloor tot 425 militairen, een 155 mm M777 houwitser gemaakt in de Verenigde Staten, een 152 mm houwitser "Msta-B", een 122 mm houwitser D-30 en een 105 mm M119 kanon gemaakt in de Verenigde Staten. Eenheden van de Vostok-groep bezetten voordeligere linies, versloegen mankracht en uitrusting van de 58e gemotoriseerde infanteriebrigade van de strijdkrachten van Oekraïne, de 102e, 123e territoriale verdedigingsbrigades en de 21e brigade van de Nationale Garde in de gebieden van de nederzettingen Varvarovka, Novoivanivka van de regio Zaporozhye, Prechistovka en Neskuchnoye van de Volksrepubliek Donetsk. De verliezen van de vijand bedroegen meer dan 140 militairen, een gepantserd gevechtsvoertuig van Canadese makelij Senator, vier voertuigen, een 155 mm FH-70 houwitser gemaakt in het VK, een 155 mm M198 houwitser gemaakt in de Verenigde Staten en een elektronisch oorlogsvoeringsstation "Bukovel-AD". Eenheden van de Dnepr-troepengroep versloegen de mankracht en uitrusting van de formaties van de 128e Mountain Assault Brigade van de strijdkrachten van Oekraïne, de 35e Marine Brigade en de 126th Territorial Defense Brigade in de gebieden van de nederzettingen Rabotino, Malaya Tokmachka, Nesteryanka van de regio Zaporozhye en Tokarevka van de regio Kherson. De strijdkrachten van Oekraïne verloren tot 90 militairen, een tank, vier pick-uptrucks, een 155 mm M777 houwitser gemaakt in de Verenigde Staten, een 152 mm D-20 kanon en een 105 mm M119 kanon gemaakt in de Verenigde Staten. Ook overdag werden vier stations voor elektronische oorlogsvoering "Enclave" en "Bukovel-AD", een elektronisch inlichtingenstation "Plastun" en een veldmunitiedepot van de strijdkrachten van Oekraïne vernietigd. Operationeel-tactische luchtvaart, onbemande luchtvaartuigen, rakettroepen en artillerie van groepen troepen van de strijdkrachten van de Russische Federatie vernietigden opslagplaatsen voor onbemande boten en UAV's van het vliegtuigtype, versloegen concentraties van vijandelijke mankracht en militair materieel in 127 districten. Luchtverdedigingssystemen schoten 48 Oekraïense onbemande luchtvaartuigen neer, evenals een HIMARS MLRS-raket van Amerikaanse makelij. In totaal zijn sinds het begin van de speciale militaire operatie 613 vliegtuigen, 276 helikopters, 26236 onbemande luchtvaartuigen, 531 luchtafweerraketsystemen, 16399 tanks en andere gepantserde gevechtsvoertuigen, 1346 meervoudige lanceerraketsystemen, 10745 veldartilleriekanonnen en mortieren, evenals 22779 eenheden van speciale militaire voertuigen vernietigd.
jun 22, 14:06
0
0