Voor de FvD’er: begin 2020 met een schone lei, komt allen biechten bij Chris Aalberts!

Chris Aalberts kijkt verschrikt toe hoe FvD’ers, ondanks zijn vele columns, de kaken stijf op elkaar blijven houden over allerlei misstanden binnen hun partij. ‘Gaat jullie dan niets te ver?! Weten jullie dan niet dat zwijgen gelijkstaat aan instemmen?!’ Hoeveel columns moet Chris nog schrijven?! Spreek je uit en kom in het reine, voor het nieuwe jaar begint!

Wie zwijgt stemt toe
Wat Chris betreft kregen we (ik ben namelijk ook FvD’er) maar liefst drie kansen in één week tijd om ons uit te spreken tegen het wanstaltige gedrag van onze partijgenoten en -sympathisanten. En het is hoognodig, want lees maar wat Chris zegt:

“Zolang FvD’ers zich niet publiekelijk uitspreken, is dat een teken dat ze – alle vriendelijke praatjes ten spijt – instemmen met alle ellende die vanuit de partij de wereld in wordt geslingerd. Het was altijd al moeilijk publiekelijk kritiek te leveren vanwege het gebrek aan partijdemocratie, maar langzaam wordt de drempel steeds hoger. Elke dag wachten levert meer incidenten op waar je over hebt gezwegen en waar je stilzwijgend mee instemde. Als je deze week je mond dichthoudt, kan de boze buitenwereld je weer op drie extra kwesties aanspreken. En dat terwijl de lijst aan incidenten al ontzettend lang was.”

Spreek je uit!
Ik neem ze wel even door! Chris noemt allereerst deze klungelige tweet van FvD-Statenlid Stijn Hesselink waar hij zijn ‘excuses’ aanbood voor deze tekst uit een eerdere tweet (over dit onderwerp):

“Zes van de acht verdachten zijn neven’, dus ‘dan weet je al in welke richting je het moet zoeken. Het waren vast Scandinaviërs #ahum”

Best wel dom ja! En dat excuus maakt het ook niet veel beter, nee. Je moet, helemaal in de positie van Statenlid, nooit zomaar zulke aannames doen. Behalve natuurlijk als het gaat om vechtpartijen, aanrandingen, intimidaties en verkrachtingen in groepsverband bij een zwembad. Dan zit je redelijk veilig (1, 2 ,3 ,4 ,5 ,6 ,7 ,8 ,9 ,10 , 11).

En dan Baudet himself, die vloog óók uit de bocht met een tweet over deze Amsterdammer. Niet handig! Had ‘ie inderdaad beter niet kunnen tweeten. Maar er zit wel een reden achter dat hij dit heeft getweet, want zo objectief is de NOS nou ook weer niet (1, 2, 3, 4, 5, 6).

Ook hebben we nog FvD-sympathisant dr. Sid Lukkassen, die om het (meehelpen?) schrijven van een roman wordt neergesabeld. Het boek zou volgens deze NRC-recensie het lezen niet waard zijn en over rechts radicalisme gaan waar linkse mensen moeten worden geëxecuteerd. Onze Tim is niet zo van de één-NRC-ster boeken en iets zegt mij dat ook Michael hem niet zal gaan lezen. Maar om mij nou te moeten gaan distantiëren van een schrijver van een fictieboek? Ik dacht het niet. Als hij met een AK-47 de UvA binnenwandelt wordt het natuurlijk een ander verhaal (alsjeblieft niet doen, Sid).

En nu we toch bezig zijn…
Laten we ons ook meteen uitspreken tegen de twee meest recente vrouwelijke aanwinsten voor de partij: Armita Taheri en Eva Vlaardingerbroek! Armita vluchtte weg uit Iran vanwege ‘sadistische moslimleiders’ en is ervan overtuigd dat onze regering buigt voor geweld, salafisme en de wens om de sharia in te voeren. Volgens Aalberts is dat pure bangmakerij en zwicht onze regering heus niet voor geweld hoor! Het valt allemaal reuze mee joh! (maar niet heus: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13) En weet je de documentaire genaamd Dat zijn geen grappen! nog, waar cabaretiers aangeven géén grappen meer  durven te maken over moslims of de islam? Is ook vast toeval…

De framing van Eva Vlaardingerbroek
Je mag van Chris best vinden dat er teveel migratie is, maar als je angst aanwakkert ben je ‘verkeerd bezig’. Zelfs als je met feiten om de oren wordt geslagen ben je gewoon een fascistische engnek, althans dat lijkt Aalberts te impliceren met citaten zoals deze:

“Natuurlijk kun je vinden dat er te veel migratie is, maar als Eva Vlaardingerbroek echt denkt dat Europese steden niet meer Europees zijn (1, 2, 3, 4, 5) is ze niet goed bij haar hoofd en heeft ze nog nooit door Europa gereisd.”

“De stelling dat migratie een fundamentele ondermijning is van de staat (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10) – en de veiligheid (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8) – is een klassiek thema van radicaal rechtse partijen in heel Europa en daarbuiten.”

De man lijkt onder een steen te hebben geleefd, want veel verder dan ‘nee, is gewoon niet zo’ komt Chris niet. Kennelijk is het prima als je persoonlijk bang bent voor immigratie, je veiligheid en het behoud van de levensstandaard in dit land. Maar oh wee als je die angst of irritatie openbaart en deelt! Dan gaat het niet meer om jouw mening waar mogelijk een discussie uit voortvloeit, maar ‘wakker je angst aan’. Alsof je ineens een soort verantwoordelijkheid in de schoot geworpen krijgt voor een bevolking die te dom is om te poepen en door jou het land op stelten kunnen gaan zetten.

Want Chris vraagt zich niet af waar jouw mening vandaan komt. Ook vraagt hij niet om opheldering wanneer iets hem onduidelijk is. Neem bijvoorbeeld wat Eva Vlaardingerbroek zei over dat Europese steden niet meer Europees zijn. Waarom is het voor haar niet en voor Chris nog steeds wél Europees? Chris houdt zich liever bezig met hoe het op hem overkwam, wat hij dénkt dat er bedoeld wordt en dat dit bij ánderen mogelijk nog veel erger kan overkomen! Menig FvD’er was zich natuurlijk niet van deze verantwoordelijkheid bewust (Net zoals ze dat bij de Volkskrant, NRC en Trouw ook nog steeds niet zijn). Het is dan ook niet meer dan redelijk om hier gewoon ‘sorry’ voor te zeggen tegen Chris. Dus bij deze: Chris Aalberts, sorry voor alles!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Jumping

  DDS. ?

  1. Sergeant Monty

   Kom Jumping je kan het ook bij dit artikel.
   Nederland is een ………

  2. Tony Faas

   DDS!

   1. Isengrijn

    Tony Faas?

    1. Mycase

     Isengrijn???

     1. Tony Faas

      Isengrijn?

 2. Mycase

  Jonhson ???

 3. Mycase

  EU kock ???

 4. Mycase

  Jonhson ??? Wesley Benson ?????

 5. Mycase

  Adolfina ???? svetlana ??? ASS ???

 6. hansishier

  Lekkerrrr stukkie Wout! Hier houd ik wel van!

 7. Meriadoc Brandebok

  Wanneer gaan FvD-ers afstand nemen van en kritiek geven op:

  – de maandenlange bewering dat Rutte naar Brussel zou gaan
  – de planten van 900 euro in de partijkamer
  – de baantjesverdeling binnen FvD
  – de wijze waarop Thierry de Vrede van Münster aanzag voor het Plakkaat van Verlatinghe
  – het retweeten van extreemrechtse berichten
  – de leugens van Baudet
  – het intimideren van journalisten op een partij-bijeenkomst.
  – etc etc

  Baantjesverdelen, geldverkwisten, liegen en bedriegen, domme fouten in zogenaamde documentaires, demonisering, een gebrek aan democratie, muilkorving van de pers zullen FvD-ers goedkeuren van de eigen leider, en begrijp me goed: dat mogen ze en is niet erg. Je wordt door politici nu eenmaal altijd genaaid, dat is inherent aan politici.

  Maar wat ze vervolgens niet moeten doen is hypocriet verontwaardiging tonen als de elite hetzelfde doet. Dus hou op met de morele verontwaardiging over geldweggooi-projecten van de overheid, het baantjescaroussel, leugens van Rutte, Ollongrens nepnieiwsbestrijding of demonisering van de EU als je eigen club exact hetzelfde doet.

  1. Tony Faas

   Meriadoc Brandebok?

   1. Mycase

    What the fuck meriadoc brandebok ????? Koelere serieus ??? En Johnson dan ? Of Eu Dick pffffff

    1. Rechtsaf

     meriadoc brandebok = occult fantasietje

  2. EU kok

   Voortreffelijke samenvatting & conclusie.

   1. Tony Faas

    EU kok?

  3. Tony Faas

   VVD?

  4. Kretoloog

   Wanneer gaat Brandbok afstand nemen van zijn uitspraak: “Wilders is een NSB-er”?

   1. Tony Faas

    Neem jij MB serieus dan?

    1. Kretoloog

     Brandhout serieus nemen?
     Alleen de vraag al…:)

     1. Tony Faas

      🙂

   2. Meriadoc Brandebok

    Kretoloog is een trol. Zijn onvermogen om zichzelf in de inhoudelijke discussie overeind te houden is hij in dit jaar op mij gaan afreageren. Dit doet hij op twee manieren: of hij geeft een opzettelijk verkeerde interpretatie aan mijn comment, of hij lanceert een scheldpartij.

    In tegenstelling tot lugar is het geen gestoorde psychopaat op proefverlof, waardoor hij thans dus nog serieus wordt genomen, maar ik voorspel dat een voortzetting van dit gedrag hem uiteindelijk eveneens een en hetzelfde forumisolement als lugar opbrengt.

    1. Lugor

     De gestoorde psychopaat op proefverlof = Baaz, Pit, Siemien, Controle, Winsul.., @Erik, Abri79, Rechtsaf, Capo, Zout, Stork, Lugar, Gister, Thee, Dirk van Jury, Deelszon, Annoying Orange, Jozias Visser, Rammelstein, Tony Faas.

     1. Tony Faas

      Wesley Johnson Graatsma?

     2. Rechtsaf

      lugor is onze kindervriend

      Even wat uitspraken op een rij dat iedereen even weet met wie we te maken hebben..

      Lao aka mezzadra rechtvaardigt p̧edofilie, neemt geen afstand, bagatelliseert het, sterker nog,

      “De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik [Lao Tse] warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
      ~Lao Tse aka mezzadra ~”

      …fantaseren over seks met kinderen. Aandoenlijk is het ook.
      ~Lao Tse aka Mezzadra~

      – Lao Tse aka Mezzadra vindt dat het recht van vereniging* een belangrijke pijler is van onze rechtsstaat.

      – Lao Tse aka Mezzadra vindt het zeer goed dat de rechter dit* het gewicht gegeven heeft dat het volgens Lao Tse aka Mezzadra toekomt.

      * = ped*partij martijn

    2. Kretoloog

     Guus Brandebok is een jankerd. Als hij kritiek van mij krijgt, gaat hij bij zijn vriendjes (Wesley, EU-kok, Beukman) lopen klagen dat Kretoloog zo gemeen doet.

     Net zo’n jankerd als Femke Halsema, die kritiek op haar functioneren afdoet als se*ksime. Of Frans Timmermans die de gekwetste minnaar speelt als het VK uit de EU wil stappen.

     Niet toevallig dat Brandebok het beleid van Halsema en Timmermans hier altijd loopt te verdedigen. Jankerds zoeken jankerds, zoals soort zoekt soort.

     1. Meriadoc Brandebok

      Als Kretoloog wordt aangevallen op zijn trolgedrag kiest hij altijd de lafste uitvlucht die men kiezen kan: de leugen. Het gaat helemaal niet om kritiek, kritiek kan ik prima hebben en nog forse ook. Het gaat om doelbewust gezuig.

      Probeer daar in 2020 eens verandering in te brengen, zou ik zeggen. Voor je eigen bestwil. Het einde van elke trol is het blogisolement waar lugar zichzelf in heeft gewurmd. En dat is niet prettig.

 8. Buzz68

  Ach, FvD ‘ers zijn net mensen.
  Mensen maken fouten. Geeft niets. Het is een jonge partij. Van fouten kun leren.
  Ik blijf trouw lid!

 9. ikweetwatikwil

  Als er iemand bang is, is dat “links” Weigeren toe te geven dat ze fout zitten. Je moet toch blind zijn als je niet ziet dat de massa immigratie Foute dingen met zich mee brengt.
  Zo langzamer hand worden hele steden ons ontnomen. Mensen met 2 paspoorten nemen bezit van onze overheid. Ze eisen onze woningen op. Het is toch allang duidelijk dat hier iets gebeurd waar de gewone burger geen weet van heeft. Als je protesteert dan deug je niet zegt “links” en verdere deugmensen. Jammer voor hen , we hebben onze ogen open en aan onze verstandelijke vermogens mankeert NIETS. Stem PVV of FVD.

  1. Sergeant Monty

   “we hebben onze ogen open en aan onze verstandelijke vermogens mankeert NIETS.”

   Precies!

   “Stem PVV of FVD.”
   Is toch ook gedaan, alleen op de één veel minder dan op de ander.

   Gelukkig hebben we ook nog andere keuzes.

  2. Sergeant Monty

   ikweetwatikwil
   “Stem PVV of FVD.”

   Jeweetnognietwatjewilt.

 10. Dropje

  Er was ook ooit eens een partij met een sterke leider waarvan de daden steeds verder de verkeerde kant opgingen
  Maar toch bleven ze massaal staan juichen
  Op een gegeven moment maakt het blijkbaar niet meer uit wat je doet
  Alles wordt getolereerd
  Best wel een eng vooruitzicht

  1. Joshuak

   Je bedoelt Stalin? Lenin? Mao? Adolf Hitler? Genghis Khan?

   Er zijn in de geschiedenis vele leiders geweest die verschrikkelijke dingen hebben gedaan op links en rechts..

   Maarja Nazi roepen is altijd wat mensen zonder argumenten doen..

   1. weer opnieuw

    ik zie vier linkse leiders die vanuit communisme en nationale sociaal democratie handelde en een massa moordenaar die via veldslagen ongehinderd door politiek zijn imperium bouwde. Ook in dit rijtje ontbreekt rechts

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.